• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    MISERY: to si nemyslím, můj 7kiláč v nich má celkem rezervu. nakoupila jsem jádra bez patentek
    MISERY
    MISERY --- ---
    LITTLE_SISTER: Tak to budou asi novorozenecké, hm?
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    JANISKA: na těch Bamboolik, co mám, patentky vevnitř nejsou. nakonec jsem objednala obyč. svrchňáky a pár zkušebních jader bez patentek, ušiju si další podle nich sama...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Vím že jádra Bamboolik, tak krátká, se dají cvaknout do kalhotkové pleny Petit Lulu. Vyzkoušeno na vlastní pleny :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LITTLE_SISTER: Zkus zjistit, jestli ta jádra PL nejsou kompatibilní se svrchňákama Bamboolik (také tam mívají ty uchycovací patentky), u některých značek tam ta komplementarita funguje
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    děkuju moc, už jsem hnedle moudřejší!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: nutne nemusi, ale vyhoda toho SIO je prave to, ze je to vsechno secvaknuty dohromady a muzes s tim honit mimino po pokoji aniz by se to rozpadlo.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LITTLE_SISTER: mně přišlo, ze syn byl z fleecovych separacek opruzenej, tak jsem je nedávala. Dávala jsem ty celulozovy. A když byl malinkej, dávala jsem jenom jednu čtvercovou novosklad. Furt jsem to měnila a dobrý. Zkoušela jsem kombinovat s vylučováním na nočník při prebalovani, někdy třeba jedná plena denně. Já zdědila celou plenkovou vybavu, tak jsem to prostě nijak nezkoumala, minimálně první půl rok to bylo jen o ctvercovkach...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LITTLE_SISTER: ja pouzivala ze zacatku i celulozu,ale ted uz pouze flisove. klidne dve na sebe.
    jinak mam tu velikou sadu bamboolik.
    pleny spousta lidi sije i doma. a zrovna jsem zahledla workshop na konci ledna kde se budou sit.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LITTLE_SISTER: Já jsem k nim moc nepřilnula. Dávala jsem separačky Pureo, které se dají prát a v případě tuhého obsahu se prostě vyhodí, vydrží tak tři až pět pracích cyklů, pak se rozpadají. Fleece jsem dávala jen na noc a stejně jsem na to ještě dávala ty Pureo (nebo jiné viskózové/celulózové).
    Ale spoustu lidí má ten fleece fakt rádo. Já v něm nevidím úplně přidanou hodnotu, pokud na něm ještě není další separačka, která zachytí stolici. Protože patlat se mi v tom nechce.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    DALEEN: a ještě se zeptám na flísové separační pleny?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LITTLE_SISTER: Není to věda, jen ze začátku to tak vypadá.
    Já jsem dávala dětem do půl roku dva čtverce do svrchňáků Haipa Daipa a později Petit Lulu. Dva čtverce v pohodě stačí. Dobře se perou, rychle schnou, žehlení dobrovolné, stačí dobře poskládat. Savé vložky dávám jen do kalhotkových plen, které jsem používala na noc.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    KOTENCE: proč mi to přijde jako děsná věda? :) takže do SIO kompletů MUSÍ bejt jádra s patentkama? že bych si koupila jen svrchňáky bez toho SIO systému a vkládala čtvercovky plus jednu tu savou vložku (napadlo mě i si koupit metráž a ušít si sama). díky moc za rady.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: ja mam do kazdyho ctverce savy jadro. Jenom ctverce ti budou stacit, kdyz budes davat dva najednou, jeden spis ne.
    Patentky maj jadra, ktera patri k SIO kompletum nebo minimalnim plenam, protoze se do toho pricvakavaj. Do ctvercovky je to jedno.
    Ja jsem si hodne vkladacek usila z vicevrstvejch plen po kamaradkach, jinak je to ceklem palka koupit vsechno najednou.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    KOTENCE: do látkovek se odhodlávám teď až s druhým dítětem, jsou mu 3m a má 7kg, žádnej drobek :) jen úplně nechápu, že některý ty vkládací pleny maj patenty, jiný ne... a že bych jich teda taky měla mít spoustu. lze si vystačit jen se čtvercovkama a ty jádra dávat třeba jen na noc?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LITTLE_SISTER: Do novoskladu mi nejvic vyhovuji ta kratka sava jadra, mam troj- i ctyrvrstva. Ta dlouha maji tri vrstvy a skladaji se napul, takze uz je to celkem tlusta plenka, pro novorozence asi zbytecne (ptas se na novorozence?), navic je dostanes s kazdym SIO kompletem, takze vyzkousis a pripadne doobjednas. Pro novorozence bych koupila i jedny malinky svrchnacky, nebude v tom tak plavat a to SIO jadro tam hezky pasuje, kdyz se vepredu trosku zahne. Celkem potrebujes 25-30 kompletnich sad. Z toho SIO muzes ze zacatku pouzivat zakladnu zvlast a to jadro dat do ctvercovky, miminecka nepotrebujou bejt moc vycpany.
    Role celulozovejch separacnich vlozek (?) se urcite taky bude hodit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    COURT: dokud vyhovuje, neřešila bych.
    COURT
    COURT --- ---
    já mám zase dotaz...od začátku jsem začala používat Baby Lucy, měly fajn recenze a byly za rozumnou ceno, ae nikdy jsem nezkoušela jiné..měla bych ? Jsou nějaké výrazně lepší? Mě Baby Lucy naprosto vyhovují, jen mám pocit, že mohou trochu škrtit jak hodně jsou tlusté a na gumu. Jinak mi ale ohromně vyhovuje zapínání na suchý zip. mám ještě jednu plenu Pompollini a kromě toho, že je možná trochu hebčí na dotek, moc nevím co na nich všichni vidí (měla by to být špička..nebo už není?) a vadilo mi zapínání na cvočky...
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    dotaz začátečníka. podědila jsem troje svrchňáčky, dvoje tuším Bamboolik, jedny nějaké no name. čtvercových plen mám tunu. chci si dokoupit u Petitlulu: snappi sponky, SIO complete, a co by se hodilo dál? vkládací pleny, nebo savé jádro dlouhé? eventuelně kolik jich? bude to nějak kompatibilní s těmi svrchňáčky, co už mám? díky moc!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MISERY: hazu to tam na bavlnu a prijdou mi ok. jen jak pises, vylezou lehce vlhke.
    na svrchni bamboolik nedam dopustit. ty kridylka fakt drzi co maji. aio pouzivam casto z lenosti nacvakavat a taky je mensi pravdepodobnost, ze dite stihne zdrhnout. ale aio toho moc nepoberou. zase u nas se prebaluje zhruba co dve hodiny krome noci. to jsem vzdala a oblibila si babylove ekologicke. jeste byly v sade nocni,ale ty jsem zatim nevytahla. ditko je spis hubenejsi a dlouhe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam