VERCA_ZABA: 1) jestli plánuješ jen látkovat, budeš určitě kromě plenek a koše na pleny potřebovat taky nějakej pytel s PUL zátěrem na cestování, například
http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/doplnky-k-plenam/pytle-na-pleny/
2) Je důležitý si spočítat, kolik savejch jader (to, co se dává pod svrchní kalhotky) budeš potřebovat. Tzn. musíš vědět jak často budeš prát a jak rychle budou pleny schnout - pokud máte sušičku, bude to bleskovka, pokud ne, je dobrý počítat s tím, že třeba při vlhkym podzimnim dni může bambus schnout třeba tři dny a je potřeba těch jader nakoupit víc. Jo avětšinou se říká počítat s cca 8 jádrama na den, ale obě moje dcery kaděj i 10x za den, a tak je přebaluju klidně třeba desetkrát za den. Takže se mi zdá dobrý počítat radši s nějakou rezervou.
3) Mně se na novorozence nejvíc osvědčily čtverce na novorozeneckej sklad (na ten budeš potřebovat tzv. snappi sponku) plus vkládací pleny (ty často stačí až na větší dítě; s první dcerou jsme je začali používat až po několika měsících, s druhou, učuranější dcerou, je ale používáme už od druhýho týdne), případně vícevrstvá plena vel. S na kalhotkovej sklad. Výhoda čtverců oproti vícevrstvejm plenám je, že ti vydrží dýl. Dcera má teď necelý čtyři kila a ty vícevrstvý plenky už jí za chvíli budou sedět jen "narovno", což je zase nevýhodný vzhledem k častý stolici ("sklad narovno víc protéká na svrchňáky). Pak máme pár novorozeneckejch kalhotkovejch plen, to se hodí třeba když přebaluju v noci a nechce se mi čarovat se čtvercema a snappi sponkou.
4) Na větší dítě používám ráda úplně jiný věci než na novorozence, tak počítej s tím, že časem to bude chtít výbavu obměnit. Pokud si nevystačíš celou dobu třeba s těma čtvercema, znám poměrně dost lidí, kdo to tak mají.