• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    HC_: dik. Ja mam normalni ctverce a pak pastelky a pak jeste nejaky bavlneny nemecky kalhotkovy. Vsechno.bavlna. ja ale musim pouzivat eko prasky, zijeme v domku s ostrovnim systemem, mame jimku se dvema cisticimi predkomorami a precistenou vodu odcerpavame/pouzivame. Tak kdyztak nekdy vyperu treba u muzovych rodicu. S dezinfekci. P
    HC_
    HC_ --- ---
    MULTICAT: mno jak píše Petul_ka. Bohužel jsou eko-prášky někdy docela na škodu ač to maminky myslí dobře (samozřejmě všechny eko prášky nemůžu házet do jednoho pytle).

Dokonce se nám i stalo, že maminka eko-práškem, který nedokázal vyprat moč z plenek, zlikvidovala nové pleny do půl roku od používání. Nejen, že smrděly, ale moč je doslova rozežrala, bambus byl prodělavělý, jakoby prožralý. Pokud už smrdí, tak bych je vyprala na 60 v normálním dětském prášku a přidala Sanytol (z DM). Závisí také natom jaký typ je to plen - zda kalhotkové, nebo sio nebo vkládačky....Pokud by to bylo sio nebo vkládačky, riskla bych přeprání na 90, s tím, že u sio základny se můžou povolit gumičky (což samozřejmě nelze pak vyreklamovat), ale mohlo by to pleny zachránit, kalhotkovky určitě nevyvařovat.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    MULTICAT: nechces plenky baby lucy? starsi ale funkcni do 7kg, pouzivala jsem je do 7mesicu olika.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MULTICAT: na strankach http://www.petitlulu.cz/pece-o-pleny/
    pisou: "Používání “eko-prášků” nedoporučujeme, často nedokáží pleny dostatečně vyprat, pleny pak zapáchají močí a řídne bambusový materiál."
    tak mozna by id HC_ k tomu vedela vic, co delat, kdyz uz smrdi.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PETUL_KA: tu Bio D mam ja, a zatim mi teda pleny stale smrdi :/

Novorozenec podedil pleny po bratrovi... a teda muj plan, ze pleny nabidnu potrebnym, az je nebudeme potrebovat, asi nezrealizuju. Ale predstava, ze vyhazuju hromadu plen se mi taky nelibi. Snad sem nekdo da neco zarucenyho.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TABBY: Mně zafungovala prací soda (kupuju v DM od Yellow & Blue, mají v regálech u čističů). Přidávám jednou za čas asi dvě lžíce k prášku na praní. A je to eko :) Plus, když to jde, tak věším na balkón.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KOTENCE: oki, udělám pokus číslo dva, je to hodně divný:)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LAMIA: Podle me se tim omota to savy jadro s pripnutou vkladackou a pak se to pricvakne do svrchnaku. Tak mi to vysvetlila kamaradka i ty obrazky tomu odpovidaj. Mam to doma taky, ale nikdy jsem to moc nepouzivala, pac mi to prislo podivny.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    prosím nemáte někdo zkušenost?
    máme toto a další různé pleny stejné značky. Vůbec nechápu ani dle obrázků jak se to používá. Dokonce jsem to nakoupila od někoho tady na nyxu, ale už mi paměť neslouží od koho:) To jí mám zamotat jako tuličku a strčit do svrchňáků? Na co pak jsou ty patentky tam?
    Pop-in NEW GEN V2 - noční plena 3 ks - Bebo.cz
    https://bebo.cz/vkladaci-save-pleny/1228-pop-in-new-gen-v2-nocni-plena-3-ks
    TABBY
    TABBY --- ---
    MISERY: Mam čističku. ;) Tzn. nikoli. Ale zkusím jibto navrhnout, at slovo někoho, kdo bydlí v paneláku.
    MISERY
    MISERY --- ---
    TABBY: A nemůžeš jí to zkusit vyprat v desinfekci ty?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: tahle dezinfekce by mela byt eko, ale nemam vyzkouseny
    Bio-D Odstraňovač skvrn a dezinfekce plenek (500 g) Přísada k pracímu prášku | Econea.cz
    http://www.econea.cz/bio-d-odstranovac-skvrn-a-dezinfekce-pro-detske-pleny/
    pouzivam tuhle, v popisu tvrdi ze je eko
    Dezinfekční prostředek Mio Fresh Bambino Mio | Branakdetem.cz
    http://www.eshop-branakezdravi.cz/dezinfekcni-prostredek-mio-fresh.htm
    funguje dobre, ale nejlepsi dezinfekce je slunicko, to uz tu myslim zaznelo
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TABBY: dezinfekce urcite bude i nejaka eko
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Napadá mě, jestli už ty plenky nemůžou bejt zanesený. S kalhotkovejma plenkama se v tom případě radí tuším proprat je v roztoku kys. citronový http://blog.anavy.cz/2016/04/latkove-pleny-anavy-pece-o-pleny-plenka.html
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mam dotaz: kamaradka ma PUL svrchnaky Popolini, ktere jedou treti dite. Problem je, ze smrdi (svrchnaky, ne kamaradka ;). Zhruba od te doby, co dite ji prikrmy (ted mu je rok a kousek). Pomuze vyprani na 60 stupnu, ale zahy smrdi zase. Pleny to same. Mate s tim nekdo zkusenost? Je to tim, ze je plenkova vybava uz opotrebovana (a pomohly by tedy nove kalhotky)? (Navrhovala jsem dezinfekci do pradla, ale to se ji nechce, paac to vsakuji na pozemku.) Nebo je to v tomhle veku normalni?

Dik za vase zkusenosti.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    VERCA_ZABA: Snappi sponky na ty čtverce?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: a je ta separacka i prijemnejsi na kuzi si myslim
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VERCA_ZABA: Koupila bych 1-2 role jednorázových separačních plenek, na začátek se hoděj, miminko kaká pořád a je to kaše...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    chci se jen zeptat - mám připraveno 1x novorozencké svrchnáky, 1x rostoucí svrchnaky, 4x svrchnaky 5-9 kg, cca 40 čtverců, 12 vícevrstevných plen, sáček na plenu, kýbl v řešení. něco zásadního mi chybí? asi nezačneme látkovat hned po porodu, ale už v šestinedělí bych na to ráda najela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam