• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: taky to mačkám, mám hlavně vícevrstvé bambino mio a pak pár různých kousků. Btw jsem teď koupila vkládačky petit lulu a jsem nadšená! Tím tvarem, vychytávkama a že mají cvočky a sedí na vrchňáky bamboolik. Akorát ještě nevím jak ztvrdnou, zatím jsem je prala jen jednou na 40... Chjo, v tom obchodě je to všecko tak hebký a měkoučký! :D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Jojo, jak to sundávám, rovnou "pomačkám" z toho nejhoršího... Mimino se naštěstí tváří statečně, a kůži má v lepším stavu, než když byl prvních pár týdnů v papíru... Ale konkrétně Haipa Daipa, které teď nejčastěji používám, jsou jak struhadlo...
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: taky mě neskutečně štve, jak mám tvrdý pleny:: Ale pokud někdy některou vyperu s jiným prádlem na 40, je o poznání měkčí! Takže smůla, peru na 60 a budou tvrdé :/
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: To teda... ale má je měkoučký - to, co z nich zbyde ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Tak to je teda fakt "sensitive"! Zlaté DM a Qalt z Rakovníka...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: dost roli hraje i jiný tvar bubnu v pračce a vyšší otáčky.
    Mně se takhle (teda ne stejně brutálně, ale tímhle stylem) začaly některé pleny sypat v okamžiku, kdy jsem koupila novou pračku - a fakt v řádu týdnů a výhradně na místech exponovaných na otěr při praní (tzn. kolem patentek, ve zlomech látky typu nařasení u gumičky).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: Prý 19 ze 20 reklamací kvůlí rozpadajícímu se vláknu je ve spojitosti s Persil Sensitiv...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: A nizka teplota je co? Pises, ze obcas pere na 60, tak to ten cpavek vyplavi. Jinak ten cpavek bych videla za tim, ze pleny smrdi, ale ze by je takhle rozezral?

V domacnostnim auditku jsem se vesmes shodly na tom, ze gely perou hur nez prasek. Ale tohle?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANNNA: aha, husty, to by me vubec nenepadlo, ale dava to smysl no
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNNA: STARDAY: Tak jsem to konzultovala s kamarádkou ze latkovky.cz - prý to dělá ta nízká teplota, i ten Persil, nízká teplota dostatečně nevymyje čpavek, nějaké enzymy z Persilu tomu asi taky nedělají dobře.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANNNA: To muze byt i mechanivky o suche zipy nebo nejaky jiny zipy v pracce
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Uf, tak mi právě poslala fotku jedné z hodně rozpadlých plínek. Celkem drsný... prý to vždycky dělá jenom ta spodní strana s fleecem...
    Každá plína má prý za sebou odhadem cca 500 cyklů. Pere většinou na 40, někdy 60, vždy máchání navíc. Cca v 10 cyklech před rokem byl ocet, jinak ne, a plíny se začaly sypat teďka.

Jediné, co mě napadá, jestli to nebude tou teplotou... A nebo holt ten Persil?

Každopádně jak to vidím, můžu být ráda za svoje prkýnka ;)

NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNNA: Nežehlí? Jinak dlouhý program v pračce? Rozdílné máchání?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNNA: studnu nemají, my také ne... Záhada, budu muset zkusit Persil Sensitive ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: taky mě to v průběhu večera napadlo. Ale v naší oblasti je voda ze studní nepitna, jsme pod močůvkou hnojeným polem, museli by ji mít jen v koupelně... Ale zeptám se.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Hele, a nemůže mit jedna z vas studnu a druha rad? Paac ten rozdíl, co popisuješ, je značný...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: Změnu nepozoruju, a sousedka to určitě nedělá, takže v tom rozdíl nebude. Zkoušela jsem přidávat sodu na praní, to trochu pomáhá.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA:.Trochu octa do máchání?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Tvrdý plíny...

Myslela jsem, že mám tvrdý plíny kvůli místní vodě.
    Dneska u nás byla na návštěvě látkující sousedka z domu přes ulici, tj. vodu má stejnou, jako my. A plíny má úplně jiný! Moje jsou jak prkýnka, její jsou měkký, ale taky výrazně jetější - porovnávaly jsme konkrétně PetitLulu, které máme obě. Moje jsou tvrdý, ale silný, její jsou jak hadřík, až prodřený na namáhaných místech. Oboje po dvou dětech, byť ona je asi zatěžovala víc, tak ne násobně.

Já peru v Batoleti od Qaltu, ona v gelovém Persil Sensitiv. Sušičku nemáme ani jedna, obě sušíme hlavně uvnitř. Může být takovýhle výrazný rozdíl práškem? Nebo spíš pračkou? Jak docílit měkkosti jejích plínek, se zachováním síly těch mých? Otázky, samé otázky!
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANDREJKA: Máme na WC bidetovou spršku. Zbytek docistim v umyvadle kartáčem, který ještě pamatuje Husáka. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam