• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ANNNA: Kupovala jsem je +/- před rokem v Dětském domě. Zkusím najít doklad, ale možná tam předem zavolám, ať se tam zbytečně neženu.
    PETUL_KA: Ty protékající jsou opičky... Takže to asi bude komplet vadný materiál :(

Ještě se tedy zeptám, v čem konkrétně perete? Zkoušela jsem vyhledávač, ale nějak mlčí. Hlavně mi jde o ty AIO a bambus (máme velkou sadu od Bambooliku). Díky.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    LENZIE: pokud jsou kazda jinej design, mozny to je, prislo mi ze nektery jsou kvalitnejsi a treba opicky propoustely presne jak pises.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LENZIE: obávám se,že to zní na zničeny PUL. Tomu nebude pomoci. Pokud jsou relativně nový a nesusily se na topení/v sušičce, zkusila bych reklamaci.

Na Persil Sensitive bacha. Kamarádce sežral bambusové pleny a mám info od prodejce, že je to docela častý viník reklamací... Kdyžtak si vyhledej moje příspěvky cca měsíc zpátky.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Mám dvě AIO od Bambino Mio a jedna z nich najednou začala protékat. Není to nějaké drobné propuštění v lemu nebo u nohou, ale prostě to jde skrz vepředu/vzadu/všude. Starám se o obě stejně - použité dávám na sucho do koše s ostatními plenkami, peru max. na 60°C v Persilu Sensitive, občas s přídavkem jedlé sody, suším na sušáku nebo na balkóně. Dá se s tím něco udělat nebo jí můžu rovnou hodit do koše? Nebo zkoušet reklamaci (kupovala jsem v Dětském domě)? Předem díky za jakoukoliv radu :)
    SISTA
    SISTA --- ---
    holky, kdybyste se nektera zbavovala treningovych kalhotek (kluk 10kg), posta prosim:)
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: no prave!!! cely to kupuju s tim, ze to bude na obe deti, ne jen na tohle
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: Já teď vytáhla výbavu po pěti letech a svrchňáky jsou v pohodě. Celkem by mě naštvalo, kdybych musela kupovat všechny nové, nejsou nejlevnější.
    KAI
    KAI --- ---
    JANISKA: asi to taky priste zkusim s drukama. u nas nema na jakykoli druky nervy chlap prave, tak jsem ho toho chtela usetrit a nevidela jsme nevyhody suchace
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: ja mam i svrchnaky i kapsy, svrchnaky taky jedou x-krat denne. kapsy urcite dostanou vic zabrat, protoze se pokazde perou, si myslim. uvidime :)

jojo suchac a dite, ktery si to umi rozepnout, na to jsme taky prisla az ted :D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: Mně víc vyhovujou patentky kvůli tomu, že 1) nemám ráda vaječinu v sucháči (bleble), 2) u novorozenců (spících) mi přišlo dobrý i to, že mi "lupnutí" druku připadá míň hlasitý a míň rušivý než zvuk sucháče, 3) u větších mi zas přijde, že to líp drží, protože, jak zde bylo zmíněno, dítě si snáze rozepne a sundá sucháč (vyzkoušeno), 4) můj muž nemá většinou disciplínu zapínat protisuchy, když hází plenu do koše na prádlo, takže se pak do sucháče zaplete miliarda jinejch plen a bordelu. Usoudila jsem, že než učit starého psa novým kouskům, budou ty patentky fakt lepší, ale vím, že naprostá většina rodičů preferuje sucháč :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Ty vlastně jedeš kapsy... já používám samotný svrchňáky + vnitřek, takže každý kalhotky jsou denně na zadku třeba 5x - tj. 5x denně suchají, 5x denně je trochu natáhnu, gumičky dostanou zabrat... Ale zase je peru až když se ušpiní, takže klidně jednou za týden možná i víc. Tak nevím, jestli kapsy ve finále nedostanou víc zabrat ;)

Druky taky údajně líp drží na batolatech, který maj packy všude ;) Já je ale taky nemám moc ráda.
    KAI
    KAI --- ---
    aha, tak uz chapu, proc se svrchnaky delaji svrchnaky i s druky, mne vzdycky prisel praktictejsi suchac, ze ho zapnu presne na tu velikost, jak potrebuju a je to rychlejsi, jak se stvat s drukama. no clovek se stale uci za pochodu :D stejne tak jsem az po koupi s pouzivanim prisla na to, ze mi AIO kapsy vyhovuji vic s flisem nez bambusovy, protoze rychleji schnou. vlastne nechapu, proc se vubec delaji ty bambusovy, to schne tri dny :/

ja vsecko tocim ob dva-tri dny, dite mi ted odmita bezplenkovat curani

JANISKA: prodavat by se mi teda fakt nechtelo, mam k tomu citovy vztah :D neplanuju nejaky velky rozestup mezi detmi. uvidime
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Jo, že to někdo snaživě vyvařil si tak trochu myslím... ale co už nadělám, pátrat po tom asi nemá cenu...

Hele, ono záleží, jak moc tomu dáváš zabrat. Mám tu svrchňáky, který jsem měla jen jako záložní, a ty jsou dost v pohodě i po pěti letech a dvou dětech. Ale ty, které jely fakt dokola (vždycky mám "roznošený" dvoje, aby to větralo, plus jedny záložní když jsou jedny pokaděný), tak po tom jednom dítěti už jsou dost jetý. Jako ještě drží, ale sucháče příliš nesuchají, kolem druků už jsou asi praskliny v PUL a tak...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: Používám na mladší dceru touž výbavu jako na starší, nedokupovala jsem myslím zhola nic. Je ale fakt, že už jsem musela nějaký PUL svrchňáky vyřadit kvůli povoleným gumičkám a "zesláblému"
    PULu (nicméně šlo o svrchňáky z bazaru kupovaný spíš proto, abych vyzkoušela, co mi nejlíp vyhovuje, a taky je myslím muž párkrát hodil do sušičky, což jim rozhodně neprospělo) a svrchňákům se suchým zipem jsem musela měnit sucháč, protože nesuchal. No a na vnitřních plenách už je prostě hodně vidět používání a sušičkování, pomalu řídnou. Nedávno jsem v Ikea sahala na nepoužívanej čtverec a došlo mi, že ty moje používaný dva a půl roku už maj tak dvoutřetinovou gramáž. Ale pořád je všechno funkční. Nicméně moje holky maj mezi sebou necelý dva roky a PUL prej opravdu časem může odcházet, pokud by měly větší rozestup, asi bych taky zkusila výbavu prodat a pak zas koupit novou.
    Jinak co jsem tak koukala na FB, imho často prodávaj lidi, co měli fakt gigantickou výbavu a asi ty pleny nepoužívali tak frekventovaně jako já. On je fakt rozdíl, když je plena používaná fakt pravidelně každej druhej/třetí den a když ji matka vytáhne jednou za deset dní, protože jich prostě točí miliardu. Protože třeba takový ty nejpěknější plenky, co maj na sobě vzory, tu úpletovou část se vzorama dle mejch zkušeností ztrácej celkem rychle, ale v bazaru často vidím věci, na kterejch fakt není znát, že by je vůbec kdy někdo pral.
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: aha sakris, to jsem myslela, ze vydrzi, vsak to casto lidi po 1 diteti prodavaji? no to nevadi, ten suchac se taky asi dost ochodi a sepere casem.
    Neprala to treba na 90?
    Mne ty PetitLulu SIO vnitrky zustaly docela mekky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: pokud budeš 2 roky točit třeba troje svrchnaky, tak bych počítala s nákupem nových... Vnitřky by měly vydržet ok. Já jsem teda teď rozčarovaná z toho, že se mi posrazely PetitLulu SIO, ale měla je půjčené i kamarádka, takže teď vlastně jedou čtvrté dítě. Funkce v pohodě, jen se krabati.
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: tak to je smutne! jak rychle ten PUL starne? to mi teda nejak znatelne zestarne i vybava od prvniho ditete nez bude a doroste do toho druhy?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNNA: Druhou dceru... tolik těch dětí zase nemám ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: Pravidelně nesleduju, ale teď se dívám na nabídku po 3 letech, kdy jsem tam nakupovala pro třetí dceru - a poznávám 2 designy z cca 15ti-20ti. Zároveň PUL stárne a nedoporučuje se ho skladovat... Osobně bych do zásoby nenakupovala, za dobu xy budou jistě taky extra sladké designy. Jestli si nemůžeš pomoct, koupila bych spíš ve větším - svrchňáky jsou to první, co odchází...
    KAI
    KAI --- ---
    Jak to maji PetitLulu s designama svrchnaku, meni je a maji rocne nove kolekce nebo je nechavaji dlouho stejne? Libi se mi desne nektere ze soucasnych a chtela bych koupit ale na dalsiho novouse, protoze vetsi svrchnaky nepotrebuju. Ale dalsi novous bude a za dobu xy, ma cenu uz ted kupovat vybavu nebo je duvod proti? Pockala bych si treba na nejaky slevy :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam