• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLAIR: Maji i ve spreji :)

Btw, bylo mi receno, ze zlucove mydlo od Tierra Verde (Yellow and Blue) je asi 5x lepsi nez DMkove. Vzhledem k tomu, ze je taky 5x drazsi, tak je ucinnost potesujici :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: zmoulas kazdou plinu zvlast? To se mi prave nechce...zlucovy tekuty z dm mi prave ty fleky nevycistilo...
    BODY_SUIT: tvrdou vodu mame :(

Rada bych skladovala nasucho, zkusim asi ten perkarbonat
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: zmoulam se zlucakem.... ale mám i z dm tekutý. takže to je snazší
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PROMETHEA: skladují na sucho, peru někdy každej den, jindy obden, občas se nějaká Olina zapomene dýl. Nepredpiram, zlucak nepoužívám. Jen to všechno hodím do pračky na 60 (jednou za čas na 90) s machanim navíc. Teď jsem dávala ecover na jemný prádlo, protože mi došel feeleco. Někdy přidám desinfekci biod, jindy ocet. Fleky nemám. Nemáš tvrdou vodu, nebo neperes na eco program? (Tzn malý množství vody)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ...susim v susicce
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Potrebuju optimalizovat proces: pouzivam latkovky zatim sporadicky, ctverce mam na prebalovaku jako podlozku-kdyz jich je vic najednou, peru a kvuli mekkosti susim..
    Pred kazdym pranim je ale musim predeprat v ruce se zlucovym mydlem, jinak flicky od stolice nezmizi...jak to delate?
    Kdyz bych latkovala vic, tak to namacim a nezapiram, ale takhle sbiram to mnozstvi treba tyden
    KAI
    KAI --- ---
    ANNNA: fajn, diky :)
    KAI
    KAI --- ---
    JANISKA: susim narovno na rucniku a vymackala jsme predtim do rucniku. diky, tak snad to bude v pohode :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAI: potvrzují, že po 1-2 použitích už nemastí. Mimino je též namazané, ale IMHO příjemně.

Vymačkáni pomáhá. Lanolinuji naruby a vymačkávám lícem ven. Maluju si, že víc lanolinu zůstane uvnitř
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAI: mně vždycky přišlo, že během prvního použití si ta "mastnota" jakž takž sedla a pak už to bylo ok. ale třeba mně to promaštění rukou moc nevadilo. Mimochodem jak sušíš? Trochu mi přišlo, že celkem dost pomáhá vymačkat ty vlňáky jemně do ručníku, ten taky část toho přebytečnýho lanolinu pohltí.
    KAI
    KAI --- ---
    prave mi schnou moje prvni vlnacky. kdykoli na ne sahnu, abych zkontrolovala, jeslti uz jsou suchy, mam pak ruce cely nalanolinovany a je mi to celkem neprijemny. to tak budu mit pokazde, kdyz je budu nasazovat? a dite bude mit od toho bricho a nozky?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: varuju, že vlnacky vypadají obrovský, i když nejsou ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANNNA: aaa, ty tam jsou, jen nevím, zda pidimimi.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Hlasuju za vlňáčky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Chtěla bych koupit několikery svrchňáky pro pidimimino, jak jste psaly, tak tak 3ks, zatím jsem si objednala jedny novorozenecké Petit Lulu, jaké jiné dvě značky? chci každé jiné, abych si zkusila, co pak dál kupovat. budu ráda za radu. Mám od kamarádek celou krabici věcí na látkování, ale svrchňáky, pokud tam jsou, tak na větší děti nebo víc jeté, takže zatím nic jiného nekupuju. Díky :-)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    KLAIR: mně se dobře osvědčily bambo nature, vydrží od cca 19:30 do 6:30. měly by být docela eko, o chlup víc než DM nature bych řekla. ale mně se dítě z těcg DM nature navíc oprudilo. bohužel jsou BN tedy o dost dražší.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pro priznivce vicevrstvych plen tu mam ty nejvetsi (50 x 33,5 cm): [ OFFERINGNABÍZÍM: Vícevrstvé pleny, vel. 3 / Liberec - Jablonec - Praha / 160 CZK ]

A taky 14 ks tech mensich, tzn. 36 x 28 cm.

K tomu svrchnaky Bambino Mio, vel. L (9 - 12 kg):
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Svrchní kalhotky s PUL vrstvou, vel. L (9 - 12 kg) / Liberec - Jablonec - Praha / 180 CZK ]

A taky dvoje vel. M (7 - 9 kg) ve velmi peknem stavu, 120 Kc / ks.

Pro dobrodruhy rostouci flisove svrchnaky (nejak jsem je moc nepochopila, ale zavada je mozna na me strane prijimace ;):
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dvoje rostoucí flísové svrchní kalhotky / Liberec - Jablonec - Praha / 100 CZK ]
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Taky zvaž, jestli budeš chtít látkovky úplně od narození, já vždycky na ně přecházela až tak cca po měsíci (a to už obě moje děti měly k pěti kilům, nevyrábím zrovna drobky), protože úplně na začátku má člověk dost jiných starostí, než se učit manipulaci s plenama tak, aby neprotékaly. U obou dětí jsem první cca dva týdny neřešila nic jiného, než kojení.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KLAIR: my máme na podobné akce doma úplně obyčejný pliny z Lidlu
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KLAIR: DM babylove vydrzely i pres i noc, pokud se postesti, budou mit i eko verzi nature, ale byva posledni dobou vyprodana
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    sos - jsem zvyklá na látku, ale na víkend mimo prahu jsem vzala jednorázové ekologické mon peri. a dítě už druhou noc durch.... ano, teď jsem prevlikala celé dítě. Mokrý i spacáček, prostě všechno :-( jaké mám koupit pleny? jedu dnes do Vimperka, protože tohle nejde....
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    CAMELLA: Jednovelikostní plíny jsou na novorozenci fakt dost obří... osvědčily se mi až tak od 5 kg...

JANISKA: Hele, SIO od PetitLulu mají jen jeden lem, a drží daleko líp, než dvoulemové Bambooliky, nebo aspoň na mých dětech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam