• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    Já je peru raz za 3-4 dny, skladuju je na sucho, občas predeprana plina mezi to. Mám kybl s vikem a kapu tee tree oil, neprijde mi že nějak extra páchnou. Pak voda na dvě hodky, ruční máchání a do pračky. Používám bavlněné čtverce, nechovam se moc setrne ale chci vědět kolik toho ta bavlna snese, peru na 40, s octem, žehlím, co to jde suším na slunci, nebo vymrazuju v zimě, a po roku intenzivní péče pliny trošku pelichají, ale nic extrémní
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: a vlastne kdyz jsem u mamy, tak ona nesnese pohled na kybl plnej mokrejch plen, tak je vecer da do pracky vymachat a pak povesi na susak a pak se nornalne vyperou se zbytkem. to asi neni nic proti nicemu.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Po pouziti vymacham ve vode, vyzdimu a hodim do kyble s vikem, peru 1x za 3-4 dny. na sucho bych je neskladovala, ten smrad plinek, co treba vytahnu vecer z vyletu uz je dost cpavkovej.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    TABBY:
    ANNNA:tak to u nas to nejak nesmrdi, ani je nemam v kyblu zavreny. Peru to ob den kvuli cpavku, ze prej nici ty pliny, kdyz se nechaj dlouho? Skladuju na sucho, psali to na strankach tech ruznejch kalhotkovejch plen, tak je nemacim, pokud nemusim. Ale chapu, ze po vymachani by mohly cekat na pracku asi dyl.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Peru denně. Vymacham, a přihodim k prádlu, co se zrovna pere. I tak je od rána v kýblu s plinama smradu jak v Cařihradu...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TERUSEZBUSE: Přes zimu batole a s menším dítětem i léto mi v pohodě procházelo 1x3 dny, ale to letošní léto už evidentně nepůjde ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TERUSEZBUSE: macham denně, peru 2x tydne
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    A jak casto perete? Ja mela za to, ze vic jak dva dny by se nemely ty pliny nechat od moci
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Nebo variace téhož: pokapat tím olejem intimku a nalepit ji na víko.
    Jo a častěji vymývat kbelík.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: na dno kbelíku pár kapek tea tree oil?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Je tu léto a smrádek.

Nemáte zázračné tipy, krom těsnícího kyblíku a častého praní?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JANISKA: oka, diky za tip. Nabídnu to tam.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FRENNET: nevyhazuj, na FB je skupina názvu cca Darujeme věci pestounum a latkovky tam docela rychle mizely
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GUDRUN: posta
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FRENNET: baby Lucy flanelku? prosím a beru hned!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Hele holky, mam tu par plin na dodelani:
    -popolino rainbow, ALE!
    - -Nektere druky jsou z kedne strany pryc, ale furtbse daji zapnout.
    - - jsou na nich fleky, nejsem schopna to vyprat
    -babyLucy-sprana bez fleku
    -kopec zavazovacich plenek BabyIdea, bez fleku.
    Vsechno prane v arielu nebo persilu.
    Byl by zajem? Nebo to mam hoditbrovnou do kontysu skrz spatnou peci?
    Díky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jaké kalhotkovky jsou podobné jako baby Lucy flanel, nevíte prosim? klasickej suchac nahoře, materiál bavlna, ne bambus hlavně. ideálně ne frote
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MALA_MISIA: mívali to v horním patře biooo, ale mam tušení, že to nějak zrušili...zkusila bych to
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Co jsem ted nasla z poslednich prispevku (Detsky raj nebo Dite v satku), tak jeste dodam, ze oteviracka idealne 8.30-9.00, obe zminovane maj az od 10 a to je pro mne uz pozde. Ach, tak snad nekdo poradi :), diky
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Ahoj, prosim urgent radu? Kde se daj v Praze v kamennem obchode koupit novorozenecke svrchnaky petit lulu? Jdu neplanovane zitra dopoledne ke kamosce s novorozencem. Treba i jinou znacku, ale tyhle mam odskouseny, i se mi libi. Google neporadil. Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam