• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    KLAIR: Nakoupila jsem pro jistotu tři typy, klidně je rozbalím a vyfotím, ale nejsem si jistá, že z toho něco vykoukáš. Zleva je to viskóza s celulózou, celulóza a bambus. Ty první by měly být vhodné na vaječinu, zbytek spíš na tužší stolici.

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Ale ty ted spis neseženeš, žádný perlan není l mání, protože ho lidi skoupili do roušek
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: Na tohle jsou imho dobre Puero
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím vás, já už jsem se v tom ztratila... :(
    Nakupuju separační plenky do látkovek, měla jsem značku, se kterou jsem byla spokojená, jenže teď to samozřejmě nevím, už je to přes rok, co je nepoužívám.... No, a nemohly byste mi rposím vyfotit detail separaček, co máte doma, abych poznala ty správné a mohla objednat? Chci takové, co se dají vyprat a znovu použít, dokud nejsou pokaděné...
    Já vím, že to je pitomý dotaz, ale já chci najít ty správné, budu kupovat několik rolí, tak ať to mám rovnou správně koupené
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    PETUL_KA: Ne, mají to všechny. Tohle není celý složení. Když si vyžádáš kompletní INCI nebo technický list, tak tam bude PEG-7. Oni sami to přiznávají a tvrdí, že zrovna ten jejich PEG je čistý, ale razítko na to samozřejmě nemají.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SMARTCHIN: a teda ani z doby před pěti lety kdy jsem to složení zkoumala si PEG nepamatuju, ale nejsem neomylná a děkuju za odpověď. =)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SMARTCHIN: já už medvídka nepoužívám jedu už jen ve vodě a ta stačí i bez oleje...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    SMARTCHIN: určitě, souhlasím s tebou :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    SMARTCHIN: nejsem zastance medvidka, taky hlasuju pro cistej bio olej, ale tady ve slozeni PEG nemaji, mozna novejsi verze?
    https://www.bamboolik.cz/medvidek-myci-olej-na-zadecky.html
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MAAJAA: Fakt se vyprdni ma Medvídky a podobný míchanice, do kterých nevíš, co kdo přidal a pořiď opravdu kvalitní jednodruhový olej. Výsledek bude stejný.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MAAJAA: Obsahuje PEG, který může být při zpracování kontamonivaný 1,4-dioxanem. Tedy může a nemusí, ale tohle se nekontroluje, takže ti jeho nepřítomnost nikdo nezaručí. Každopádně Eoné na jeho čistotu žádný certifikát nemá.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SMARTCHIN: to mě zajímá, jaké škodliviny obsahuje Medvídek?
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    LENZIE: A není lepší si ho prostě pořídit v bio kvalitě? Jinak jako zdravější alternativa k Medvídkovi od Eoné je dobrý asi jakýkoliv kvalitní jednodruhový olej, který narozdíl od Medvídka neobsahuje zbytečné škodliviny. Hodně se doporučuje třeba mandlový, meruňkový nebo jojobový.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KETHAMINA: Gůglila jsem, ale v podstatě ten z lékárny bude "čistější", bez příměsí a vyráběn pod větší kontrolou.
    Lékárenský slunečnicový olej je podobně jako potravinářský získáván ze semen slunečnice roční (Helianthus annuus), ale za dodržení přesných technologických postupů a podmínek. Následně je důkladně čištěn, aby splňoval přísná lékopisná kriteria kvality a obsahu. Tento olej může být běžně používán v gastronomii, je ale drahý. Potravinářské oleje bývají směsí více druhů a dalších složek i příměsí, které mohou dráždit, vzájemně reagovat, být důvodem chemické nestability apod.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LENZIE: a jaký rozdíl je v oleji z lékárny a z obchodu?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KETHAMINA: Používala jsem slunečnicový olej (z lékárny) s vodou a úplně to stačilo. Poradila mi to v porodnici jedna z těch starších sestřiček (víceméně na navlhčený kousek třeba perlanu kápnout olej, promnout a otřít zadeček).
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    KETHAMINA: obchod kamenný tentokrát nevím, ale vetšinou vycházela dobře cena za kus i za dopravu (nabízejí zásilkovnu) z obchodu:
    Medvídek - mycí olej na zadečky, Eoné 200 ml | Eko Brouček
    https://www.ekobroucek.cz/...ika/detska-kosmetika/medvidek-myci-olej-na-zadecky-eone-200-ml-4008-200
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Další lama dotaz, kde sehnat v obchodě tohle? Nebo všichni v Praze nakupujete online? :)
    Medvídek - mycí olej na zadečky | Mamaja.cz
    https://www.mamaja.cz/kosmetika/medvidek-myci-olej-na-zadecky/
    KAI
    KAI --- ---
    GUDRUN: muž, který přebaluje častěji, ještě k tomu látkovky, a ještě ti nechává kalhotovky a jede snapi sponku! :O Pozlacenýho už ho máš? :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JANISKA: všechny zlikvidoval muž, kterej ve výsledku prebaluje častěji, než já a je takový gentleman, že mi nechával kalhotkovky a bral si plenky na snappi. teď jsem mu udělala radost a nakoupila spoustu kalhotkovek, takže už bude dost pro oba. jen to schnutí je opruz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam