• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMENIMalta
    STORM2
    STORM2 --- ---
    zdravim, je tu nekdo kdo se v pristich dvou mesicich chysta do/z CR bud autem nebo ma trochu mista v zavazadle na prevoz par veci? konkretne bych sem potreboval dostat svou nafukovaci karimatku a poslat domu zimni bundu. odmena samozrejmosti.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    SKYRAY: to letim wiserem a rainerem bez kufru.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    4.2. letim Malta-Viden-Praha bez zavazadla. Pokud chce nekdo neco poslat, muzu mu to vzit (do 20kg a nejdriv chci videt co v tom je, co vezu).
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    STORM2: Zdar, zajdi na FB a dohledej si skupinu Cesi a Slovaci na Malte. Porad tam nekdo nabizi nejake pokoje at. Jinak Za 400 Muzes mit i byt (nic moc, ale da se).

    STORM2
    STORM2 --- ---
    Ahoj, letím zacatkem ledna na Maltu a sháním pokoj pro jednoho na 4 mesice. budu pracovat ve Sliema. shanim neco do 400eur, klidne houseshare, odkud bych to mel tak 20min chuze nebo mohl autobusem do prace. predem dik za pripadny info nebo radu na jakejch strankach bych mel hledat.
    jsem nekurak, 33 let, budu pracovat v IT, kontrakt do konce kvetna, obcas (vikendy) prace z domova.
    KRYSTY
    KRYSTY --- ---
    Ahoj, letím tenhle měsíc na Maltu a sháním pokoj pro dva od 23.7.-20.8, ideálně Sliema nebo St. Julians do 400eur. Kdyby někdo o něčem věděl, napište mi prosím do zpráv. Díky.
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    SKYRAY: na jak dlouho tu budes?
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    TESKERA: Blue Grotto na Malte klidne vynech, doporucju spis Azure window na Gozu, je u nej i inland see kde se da koupat, potapet a za 4E/os pronajmout lodicku co te vyveze pres prurvu v utesech na otevrene more a k azure window. stoji to za to :)

    Jinak Jeste chybi Mosta, Tarxien a jeho Hypogeum - nutna rezervace listku tak mesic az dva predem. Dingli Cliffs a nedaleke Cart ruts, Hagar Qim a Mnajdra Temples...a mohl bych dale pokracovat :)
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    cement
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    zdravim, mate nejake tipy, rady, doporuceni na kavarnicky, bistra, restaurace, mista... proste cokoliv "must see" ve Vallette nebo vlastne kdekoliv na Malte? pristi tyden se chystam na 14 dni a uz se nemuzu dockat :) diky moc!
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Mozna si odpovim sam pomoci odkazu na public transport nize - chapu http://www.publictransport.com.mt/x1-x2-x3-x4-x5-x7 spravne tak, ze posledni X4 jede ve vsedni den z letiste v 23:48?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Muzete prosim doporucit jak se dopravit kolem 23:00 z letiste do Valetty a nebo do Buggiby (hotel jeste vybirame)? Predpokladam, ze v tuhle hodinu pojede uz jen taxi... jaka muze byt cca normalni cena?
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    Může to být náhoda, ale přišli jsme o 2 notebooky, oba něco spalenyho na motherboardu, například grafickou kartu. Karta integrovaná, v servisu mi řekli tak cca 300 euro, takže jsem si radši pořídili novej. U třetího odešel adaptér i baterka. Koupili jsme novou baterku, ta zatim drží a novej adaptér, "unoversální"s návstavcema na všechny typy, ten odešel taky, tak jsme museli koupit originální. Před pár dny mi odešel iphone, opět něco spálenýho na desce..

    Všechno mělo náš evropskej adaptér a museli jsme si koupit redukci pro VB, ty jsou ale často dost někvalitní. Ty "evropský kolíky" v tom nedeží dobře, trošku tim cukneš a kousek povyleze, to je samozřejmě i chyba uživatele, to připouštim. Na obalu jsem našel i "Made in China" a pod tim "Not to be sell in China".
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    SKYRAY: možná jsem měl smůlu, ale já už jsem tu spálil kde co...
    LENNICE
    LENNICE --- ---
    Ahoj, na přelomu června a července se chystáme s kamarádkou na Maltu trochu si užít slunce, moře, prázdnin v nejlepším případě si sehnat nějakou práci na léto. Jak je to teď s prací, ubytováním (jsou tam nějaké squatty třeba? :)) Dá se něco najít?
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    SKYRAY: tady je kazdej sexuchtivej. Jen aby te nezklamalo, ze to jsou docela prcci :D Jinak Paveville se prezdiva Partyville, my tomu rikame doupe hrichu :) Ale doporucju tam jit spis pozdeji jinak je to plne "mimin".

    Ve Slieme se zije dobre
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    SKYRAY: Hehe tak to musis zajit do Paceville :) Pokud jedes studovat tak ti urcite ostatni poradi kde to je. Opalovat se da uz ted. Ve Vallette bude trosku nuda, nocni zivot tam neni skoro zadny, ale zase na druhou stranu je to z pohledu fotografa paradni mesto, doslova na fotoorgie :) Malta je prtava, ani ne pulka Prahy takze kdyz se ti nelibi v jedne casti snadny presun jinam.
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    SKYRAY: Heej tak to se priprav na davy sexuchtivych Maltanu :)
    Hm to nase lod jeste nejezdi.

    1. Comino, Blue Lagoon. Nadherne misto, ale v sezone hlava na hlave, nicmene pokud vyrazis brzy rano nejakou lodi tak budes mit na chvilku klid. V dobe kdy jedes bude more jeste studene (cca 16-20 stupnu) takze vetsinou lidi jezdi turovat a mel by tam byt klid 100%. Imho ta jeskyne naproti tam se tocila Troja ;)
    Google: https://www.google.com/...3236094,239m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x130e4b8339dc3cf1:0x39cee823e8939418



    2. Popey Village, kousek od Melliahy. Zustala po toceni filmu pepek namornik. Docela fajn turisticka atrakce. Ale pokud mas rada historii zajed si spis do Mnajdra tepmles a Hypogea.

    Google popey: https://www.google.com/...riq+Tal-Prajjet,+Mellieha,+Malta/@35.9606973,14.3414487,457m/data=!3m1!1e3


    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    SKYRAY: Ono jde i celkove na nuda, ale musite byt opravdu hodne mimo civilizaci :) Nahore bez je stejne, kdyz uz tak prijde policistka a informuje, ze by bylo vhodne si radsi oblect vrsek.

    Jinak kdy planujete prijet? S ceskym spolkem se tu organizuje tzv. lod kolem komina a za 12E mas celodenni vylet kolem Comina asi s 4-5 zastavkama na koupani atd.
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    SKYRAY: Za malo. Pisecnych plazi tu moc nemame a kdyz uz tak tam byva opravdu hodne plno. Nicmene nejlepsi varianta je Ghajn Tuffieha, vedle Golden Bay - ta je nejvic turisticka co muze pisecna plaz byt - ma i dobre zazemi a skvela na foceni. Existuji i male pisecne plaze, ale tam se bez znalosti mistnich cest jen tak nedostanes a ty nebyvaji moc udrzovane = rasy, naplaveny bordel z more atd. Kdyz uz tak je lepsi zajet na kamenne - napr. St. Peters Pool a zajit kousek bokem doleva, jsou tam paradni kamenna plata a byva tam klid a dalsi podobne. Mrkni pres google maps.

    Imho kdyby jsi jel s partnerkou a chteli se opalovat nazi tak na to radsi zapomente, je to tu striktne zakazane a mohli by Vas rychle poslat domu za nepekne penize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam