• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIghostování - Ghost (DOS, Norton, Symantec), DriveImage, Acronis. Zálohování disku, záloha partition, image, imageování
    ghostování - Ghost (DOS, Norton, Symantec), DriveImage, Acronis. Zálohování disku, záloha partition, image, imageování, clone partition, klonování disku
    Jaké SW používáte? Off, nebo za běhu? Boot z FDD, CD, flashky? Zvládá váš nástroj přenášet obrazy mezi FAT32/NTFS?
    Vzdálené imageování: vytvoření na dálku, ukládání na dálku, obnovení na dálku.
    Symantec/Norton/DOS, Acronis, TrueImage, Snapshot, XXCopy, Clonezilla, ...
    rozbalit záhlaví
    RCR
    RCR --- ---
    OASHI: JAk na licencni podminky zapomen? Pouziti toho softu je podmineno nejakou licenci a ja tedy predpokladam, ze sis jej koupil, mas licencni klic a jsi tedy schopen si poresit novejsi verzi. Pokud pouzivas piratsky soft a on te pripravil o data, nezbyva nez konstatovat: dobre ti tak, me to partition magic v roce 97 taky udelal a od te doby resim veci jinak.
    RCR
    RCR --- ---
    OASHI: dd je bezny unixovy prikaz dostupny pro asi kazdy operacni system vcetne NT rady woken (via nejaky ty unix tools a mozna i andlinux a pod). Na zdroje je narocnejsi proto, ze dela bitovou kopii oddilu (nebo cehokoliv jinyho) - takze zmeny velikosti si musis poresit na urovni fs, coz snad dnes uz neni nikde problem, ale nevim, wokeni svet uz od w2k moc nesleduju, je mozny, ze tam je nejaky specificky omezeni v tomto smeru. Muj bezny postup je dd oddilu a komprimace gzipem ci bzip2 v kolone, takze na disk rozbalenou image neukladam.
    OASHI
    OASHI --- ---
    RCR: Jj, "hyperinteligentni" jsou sice moc hezky klikaci a barevne, to je mi ale v dane chvili tezce sumak! ;)
    RCR: "na zdroje narocnejsi dd je strci do kapsy svou trivialitou danou spolehlivosti." ...tak tady jsem to nepochopil: co ma byt "dd"? ...Ghosta asi nemyslis, kdyz mluvis o "narocnosti na zdroje"? Nechapu.

    NAVARA, BUNDA: Panove pozor, ja proti Ghostu dotedka nic nemel! ;) Uz jsem zkousel Snapshot (taky FDD), Acronise (proc se to jako potrebuje instalovat do registru?! Nechapu, neverim), a stejne jsem nakonec skoncil u toho Ghosta. Sice jsem pred cca rokem resil, jak ho pouzit na image mezi partitions FAT32 a NTFS najednou, ale asi to byla jen otazka spravne verze... Uz me to netrapi: Nakonec jsem si s Ghostem poradil. :)
    Dotedka pro mne byl Ghost naprosty panbu, jenze to jsem z nej jeste nevidel jedinou error hlasku. Ted, pred par dny to bylo poprve... A dost me to vydesilo.
    I svuj vcerejsi problem jsem uspesne vyresil, opet pomohla nejaka novejsi verze Ghosta. Jen nevim, kterou verzi ze to tedka vlastne mam. ;) ...urcite 2003, ale neznam build.

    NAVARA: Na jeho spolehlivost si opravdu nemuzu stezovat: Krome tehle jedine vyjimky (navic jsem si to zpusobil spis sam) jsem neslysel s Ghostem o jedinem problemu: pokud danou funkci vubec podporuje, pak ji podporuje poradne.

    RCR: Na nejake licencni podminky zapomen: Ani omylem jsem si dotedka nehodlal "instalovat" nejaky 300MB balast do OS! Ani Ghosta, ani Nortona, ani Symantec! Ikdyz by vubec nebylo naskodu mit i prehled o dalsich takovych nastrojich.

    Ja tu mluvim o jedinem exe souboru na diskete, co ma 1 MB, a dokaze delat hotove zazraky! Snad jeste v teamu s GhostSrv a GhostExp, na vzdaleny pristup a brouzdani skrz hotove images. Naprosta bomba! ;) ...ted uz zase brousim po webu ze sveho PC! Slava a diky Ghostu!
    Tenhle file se zivelne siri (vali) po inetu, staci jen hledat, coz se mi povedlo a zachranilo me to.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    OASHI: no vidíš a já s Ghostem pracuji už pár let bez problémů. Aktuálně nejčastěji boot z USB flash (live Vista) pak Ghost a uložení rovnou na tu flash.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OASHI: ghost mi nikda spolehive nefungoval - jeden cas klidne prepisoval jine partiony nez mel (pritom je pri prehledu spravne identifikoval),... museli psat tezce intoxikovani indove pod taktovkou takymanagera...
    RCR
    RCR --- ---
    OASHI: JSi dalsim dukazem toho, ze vsechny hyperinteligentni imagovaci nastroje jsou hezke do okamziku, kdy je na zdroje narocnejsi dd strci do kapsy svou trivialitou danou spolehlivosti.
    Zkusil bych najit nekoho s tim novejsim ghostem (pokud mas dobry duvod se domnivat, ze to pomuze), nevim jaky ma ghost licencni politiky, ale snad bys mel mit narok na nejakej pricetnej upgrade se svou licenci, nebo ne?
    OASHI
    OASHI --- ---
    ...podotykam, ze nezavislost na WinXP, nebo proste jakekoli "instalaci" je vicemene nutnost: Kdykoli se muze stat, ze Wokna ani nenabootuji. FDD je idealni! ;)
    OASHI
    OASHI --- ---
    Tak, a ted co dobudoucna: Doporucte nejaky zalohovaci SW! ;)
    OASHI
    OASHI --- ---
    WIL_M: Tem jsem se nastesti mohl vyhnout: Nakonec jsem to vyresil, nebezpeci zazehnano, uz funguju zase na vlastnim (vcera jeste na brachovym) PC. Konec poplachu! :)

    Muj ghost, ktery mmi tu image vytvoril, uz ji pak nebyl schopen obnovit. (wtf?!) Nastesti jsem si u brachy stahl nejakou jinou verzi (take gh2003), ta uz si s tim poradila. Zni to jednoduse, ale ja nad tim zabil mnoho hodin/dnu... Tfuj! :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    OASHI: nedodávají se k tomu na cd nějaké grafické utilitky? mám dojem, že ano. ty by mohly umět zajímavý věci.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    OASHI: ,, a coze ti v zahlavi chybi uplne ten nejdulezitejsi program (a nejlepsi) z oboru a to minidistribuce linuxu bootovatelna z flash, SDcka /atd.), CD apod. CLONEZILLA !

    .. ano CLONEZILLA .. nema problem s NTFS i kombinovanejma, vybornou kompresy, super rychlost, zapis image i na NTFS atd. ..
    OASHI
    OASHI --- ---
    Jo, jeste, byl to image ze SATA na ten samy SATA disk, v tom samem PC, behem cca pul hodiny.
    OASHI
    OASHI --- ---
    Mam ted zatracene potize s Ghostem 2003: Uz mam hotovou image, ted se pokousim obnovit (DOS boot FDD) a ejhle! Samozrejme, ze puvodni partition uz neni...
    25003: Internal inconsistency detected ...pritom "check" primo v DOS prostredi Ghosta rika, ze je image OK!

    moje verze je 2003.780, 27.Sep.2002, ze pry by to nejaka novejsi verze mela mit opravene? (snad 2003.793)

    Zkousel jsem "ghost.exe -ntc-", ale to nepomohlo (tusim ze by na to musela ta image byt uz takto vytvorena),
    "ghost.exe -ntexact" neprosel vubec, jako ze neznamy/nepodporovany.
    ...ze jsem mel to partition tezce fragmentovanou, to je fakt, ze mam defragovat, to mi nedoslo.

    Tak, a ted mam prima image se systemem XP, mela mi usetrit spoustu casu s instalaci OS, Officu, tuny dalsiho SW, a hlavne nastaveni! ...updates, registraci etc. Nemluve o dilcich datech ala bookmarks, templates etc, ktere se pochopitelne ukladaji nekam do Program Files nebo nejakych sys diru pod My documents...

    Mate nekdo poneti, jak tyhle data zachranit? Sice to mohu alespon castecne vyzobavat po jednotlivych souborech, ale mne jde o funkcni system, jako byl pred tim!
    ...12 GB partition uz nestacila, tak jsem ji pomoci Ghosta chtel nafouknout - na jeji velikosti nezalezi, to uz mam vyzkousene: Do vetsi se image da obnovit vzdycky... Ale s chybkou jsem nepocital! :((

    Prosim, pomozte!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam