• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIghostování - Ghost (DOS, Norton, Symantec), DriveImage, Acronis. Zálohování disku, záloha partition, image, imageování
    ghostování - Ghost (DOS, Norton, Symantec), DriveImage, Acronis. Zálohování disku, záloha partition, image, imageování, clone partition, klonování disku
    Jaké SW používáte? Off, nebo za běhu? Boot z FDD, CD, flashky? Zvládá váš nástroj přenášet obrazy mezi FAT32/NTFS?
    Vzdálené imageování: vytvoření na dálku, ukládání na dálku, obnovení na dálku.
    Symantec/Norton/DOS, Acronis, TrueImage, Snapshot, XXCopy, Clonezilla, ...
    rozbalit záhlaví
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AKA_THE_A: jak píšu, u Acronisu se standardní kompresí je image o cca. 40% menší než původně alokované místo...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    NETWORK: true image budu zkoušet tenhle pátek (pokud na to nezapomenu :P), máme koupenou licenci...
    Jinak ale tolik ušetřenýho místa mi Clonezilla nikdy neudělala, pagefile a hybernační soubor na týhle mašině těsně nedaj dohromady 4GB...
    Kdyby image byl o 5-8GB menší, tak ještě budiž, ale půlka je trochu moc (málo? :D)...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AKA_THE_A: pracuju s Acronis True Image a nebo Disk Director a duvod, proc jsou ty image o tolik mensi je ten, ze se standardne vynechava napr. pagefile.sys, soubory pro hibernaci a mozna i body obnoveni, atp. proste se to maximalne oreze + je tam jeste nejaka komprimace. Mam vysledovano, ze obvykle image zabira cca. 60% puvodniho zabraneho mista (bavim se o systemovem oddilu).
    Jinak doporucuju vyzkouset treba ten True Image, tady se zálohama (i na NAS) či obnovou (i na jiný HW) není žádný problém...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    Zdravim, má někdo zkušenosti s používáním Clonezilla na klonování SSD (a navrch všeho do síťovýho úložiště :D)?
    Dokopal jsem to aby cosi uložil (pozn. - bez zadanýho DNS nevidí úložiště, přestože má IP adresy stejně...přijít na tohle zabralo...chvilku...), ale image je poněkud měnší než by měl bejt, 18GB image z 35GB použítýho místa komprimace prostě nevyrobí...
    Nemám po ruce jinej SSD abych to mohl vyzkoušet jestli je image správně, takže zkušební klon probíhal do magnetickýho disku (připojenýho přes USB), pochopitelně je to poškozený a nefunguje...

    Poradí někdo proč to dělá tak malej image? Na disku jsou klasicky jen 2 oddíly (win8pro), nic spešl...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Měl bych otázku, jde udělat RAID 1 mezi různým typem disků (jiný výrobce, jiná velikost)? Plus zda jde udělat v případě, že už mám jeden disk a na něm jsou data a o ně nechci přijít a chci k tomu disku přidat další do RAID 1?
    DEDEG
    DEDEG --- ---
    Ahoj, Poradte nekdo jak udelat, aby pri startu PC slo jednoduse volit mezi dvema OS (Xp a Win8).
    Kazdy systém je nainstalovan a odladěn na samostatné partition (stejného disku) a po nabootování se tváří jako C: a ta druhá partition je pro jistotu skrytá. Změnu systému nyní provádím změnou příznaku "aktivní" ve správci disků a následném rebootu.
    Otázka tedy zní, jak to udělat, abych mohl vybrat a nastavit aktivní partition hned při startu a následně spustit XP (z partition1), nebo Win8 (z partition2). Pricemz po nabehu systemu se kazdy z nich tvari, ze je na disku C: a nepotrebuje videt partition toho druheho systemu.
    Diky moc
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Ahoj. Disk se ve Windows nenačítal, tak jsem na něj pustil chkdsk, což obvykle pomáhalo. Tentokrát zbyla polovina složek a ostatní se změnily na FOUND.00x v nichž jsou CHK soubory. Poradili byste mi, jak data obnovit nebo jsem úplně vyřízenej a práci moji a otcovu za deset let už nevzkřísim?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Ahoj, potreboval bych poradit s obrazem systemovyho disku Win7 pomoci Norton Ghost 15. Pri instalaci winu s emi krom systemovyho oddilu na disku vytvoril i nejakej "srytej" oddil, kterej ma 100MB a ve winech ve spravci ma popis "rezervovano systemem" (normalne v exploreru videt neni)

    A otazka zni jestli je nutny tenhle skrytej oddil taky zalohovat, nebo staci kdyz udelam obraz jen tomu systemovymu..
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ahoj,

    mam problem se spravou MBR v systemu s dvema nainstalovanymi OS, pomuze nekdo?

    jde o nasledujici situaci:
    - 1. system: XPpro
    - dodatecne instalovano: Win7 (tiny7)
    - bootloader software: EasyBCD
    - XPpro i Win7 jsou na jednom fyzickym disku. kdyz se v bootloader zvoli XPpro, disk s XPPro je C:, disk s Win7 je v tu chvili L: -- a naopak (potud OK)

    problem:
    - chci se zbavit Win7
    - pokud vim, Win7 spravuji MBR jinak nez XP; v pocitaci je tedy aktualne pouzivana sprava systemu Win7
    - v EasyBCD spustenem ve Win7 spustim v zalozce 'manage bootloader' proces 'uninstall win7 bootloader (use to restore XP)'.
    - v tuhle chvili ocekavam, ze jsem zpet v situaci pred instalaci Win7 na disk -- ale uz nejde nabootovat. zkousim jeste nabootovat z nejakyho bootovatelnyho CD se SW na spravu particii, kde zkusim schovat partition s Win7, aby se do niceho nepletla a doufam, ze se spusti XP, ale nic. (pri nabootovani z CD se zobrazi disk s XP jako L:, a tak mam pocit, ze se proste nezmeni na C:, ale to je spekulace).

    diky!
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    a mohly byste mi uploadnout/nalinkovat odzkoušenej soubor? díky
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MIRIS: ghost.exe naběhne i bez jakýhokoliv přepínače, takhle to vypadá vážně na poškozený soubor. nebo jsi jich zkoušel více?
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    WIL_M: ee
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MIRIS: na jiný mašině to jde?
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    čau nyxáci
    mohli byste mi pls poradit?
    sháněl sem soubor GHOST.EXE z norton Ghost2003 , který by šel spustit v DOSu ale bohužel se mi nepodaří spustit. buď se zasekne ještě v dosu na černé obrazovce (system halted - internal error), anebo se spusí program, ale jen do určitý fáze - nenačtou se ani obrázky, text, nic. máme notebook asus M51 a netuším kde může být chyba, dřív mi to šlo
    možná nějakej přepínač?
    HROBO
    HROBO --- ---
    ok tak keby to niekoho zaujimalo tak som to vyriesil nainstalovanim si acronis disc director 10 a v nej to ide super. nechapem moc tejto logike ale problem vyrieseny :)
    HROBO
    HROBO --- ---
    zdravim prosim vas o pomoc. mam boot acronis disc director 11. vidim disky a pozeram si subory na nich uplne v pohode ale nejde kopirovat z disku na disk. v starsich verziach to nebol problem. neviete ako na to? diky moc.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    používá někdo Fog projekt? opensource nástroj sdružující dhcp, tftp, wol a další nástroje pro imageování ze sítě. už jsem pochopil základní princip, jen multicast bez registrace mi zůstává prozatím utajen a to jejich wiki studuju dost bedlivě.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Hledám nějakou ideálně free utilitu, která umí pod DOSem vytvářet partitiony. Mám tři fixní velikosti a čtvrtá se má vytvořit "do konce". Podmínkou je, aby šlo utilitu spouštět automaticky skriptem, jelikož má jít o součást image pro notebooky. Za jakoukoliv radu díky.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    UBIK: udelej si image (zalohu) celyho disku a pak mas prostor manipulovat s partisnama klidne pokus/omyl system, ale pokud je firemni partisna to same co servisni partisna, tak to obnovis pres dell managera (muze se to jmenovat jinak, ale mozna nejjednodussi reseni pokud mas original OS dodany s ntb) - trochu me mate, ze vidis dve podobny partisny, podivej se na velikost, predpokladam ze jedna bude radove mensi (100mb) a to je partisna Win7 a obsahuje "boot files a recovery info" bez ktery to nelze provozovat.

    add velikost disku (klidne me nekdo opravte) - 500gb disk ma realnou hodnotu 465,66gb, za predpokladu ze 1 mb je 1024 kb, 1 gb je 1024 mb a 1 tb je 1024 gb

    500gb x 1000 x 1000 x 1000 je 500 000 000 000 b
    a zpet
    500 000 000 000 b / 1024 / 1024 / 1024 = 465,66gb

    takze je otazka co vlastne vidis.. u cisel je "cca" vetsinou mimo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam