• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KID_MCHUTT: Cokoliv od šroubků přes ozubená kolečka a tyčky, jedenapůlmetrovou, lehce prohnutou čepel do řezačky, až po prasklý knihařský lis, zbytek té ruční řezačky, nějaký ruční tiskařský aparát (asi funkční) a takové věci...

A asi čtyři podsvěcovací stoly - ve stolu zářivka, na stůl dáš film a koukáš na něj "proti světlu"

A spousta jinejch kravin.

PETRIUS: Do 2. svátku vánočního to tam určitě bude, pak se to začne vyvážet na skládku. :(

S výjimkou věcí, kterých mi bude líto. Ty budu o 1. a 2. svátku vánočním vozit na chatu abych je pak mohl roz(pro)dávat kamarádům - závozníka vítám a má přednostní právo si vybrat. ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    mimochodem, máte někdo typ, kde kupovat dostatečně jeté hadry?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALDARION: co je to "součásti strojů?"
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ALDARION: jak na to spěcháš? na železný šrot a knihařská plátna bych se mrknul...
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    DRUI: No, my s Trpaslicí měli třeba tak napsané postavy, že nás jednání spíš obtěžovalo, měli jsme vlastní problémy, které jsme řešili. Myslím si, že je možné si to užít na jakékoliv úrovni, záleží na každém.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mám navíc (daruji za odvoz či o 1. či 2. svátku vánočním odvezu po Praze):
    20 válend, větší množství dřevotřískového nábytku - [ OFFERINGNABÍZÍM: válendy a skříně zdarma / Petrovice ]
    kabely a dráty všemožného typu
    spoustu staré elektroniky
    6 asi funkčních barevných televizorů Tesla (hodně staré)
    železný šrot, součásti různých strojů, prasklý knihařský lis
    velké množství starých knihařských pláten různého typu - na oděvy nevhodné, ale třeba na malování kulis docela dobré
    Mám něco schovat pro účely postapo akcí, nebo to všechno půjde na smeťák?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DRUI: hele, v nejhorším si sedneme do rohu s PA vodnicí, kterou vyrábím a budeme bublat :)
    DRUI
    DRUI --- ---
    PETRIUS: Ja se pobavim kdekoli - ale musi me byt jasny format larpu a tomu uzpusobit sve herni ambice - a tomu tak az doted u me nebylo.
    Takze jsem kritizoval nepravem. Vsem se omlouvam :)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    DRUI: ty mi vkládáš do úst slova, která jsem neřekl :-)

Každopádně tady nebudu plácat nápady a zápletky, abych tě přesvědčil. Každopádně s takovouhle skepsí těžko někde najdeš zábavu. s přístupem "něvěřím, že mě zabavíte" se tak opravdu nestane, idkyž se o to bude někdo snažit... ;-)
    DRUI
    DRUI --- ---
    PETRIUS: Chapu - epizodky pro pobaveni ostatnich ale nejsou "postava" - to jsou pak CP co to maji v popisu prace :) Ano, mate pravdu, teprve ted jsem pochopil ze jde o komorni larp a ne o beznou akci :)
    DRUI
    DRUI --- ---
    FIONOR: Brat hru jako pobavit ostatni beru uz nekolik let nazpatek - jinak bych nehral samany, kojoty a ostatni silence ktery na par minut pobavi a pak jim clovek nevenuje pozornost, pripadne si do nich kopne :D
    To ale nic nemeni na tom, ze politicke a rokujici larpy jsem zacal vazne nemit rad.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    FIONOR: tohle je ideální případ - člověk sám něco vymyslí hůř, než když může rovnou vymyslet nějakointerakci více postav. Ostatně i s takovým zadáním za mnou minule pár lidí zašlo...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Ono se na to těžko vztahují pravidla pro běžný nebo i komorní LARP
    Síš by se asi hodilo, aby se některé skupinky hráčů předem domluvily na tématu své následné improvizace a tu si za ten věčer střihli )se souhlasem Petria) - Na překupníky, na okradeného obchodníka a banditu, který se na akci ukryl a podobně... Brát hru jako možnost pobavit ostatní, nikoli jako možnost si zahrát
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Tak když si tady pročteš co jsem psal, tak tam nějaké ty náměty co a jak hrát jsou... Můžeš prodávat, nebo naopak něco shánět. Můžeš jít hrát do casina a tam prohrát, nebo vyhrát a pak bejt rozjařenej, můžeš bejt zlodějíček a pokoušet se o nějakej lup, nebo třeba jen kleptoman. Já jsem něco herního řešil pořád (pravda, polovina z toho byla krutá hra).
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Drui: funguje to oběma směry - ti nahoře zase ( i přes to, že mají jednání až nad hlavu) chtějí vědět, co se děje "dole" aby do toho mohli kafrat a mít nad tím kontrolu
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Já třeba nevím proč bys nutně musel "piklit" s lidma co řeší něco nahoře :-)
    Piklit můžeš i o něčem úplně jiném a s jinýma lidma. Koneckonců Frael třeba rozjížděl výpravu do Německa. Hledači zase na druhou stranu moc nerozjeli iniciaci nových Hledačů. To jsou jen nějaké příklady, nehodlám tu plácat munici jen proto abych vás přesvědčil o tom, že to jde (aspoň z části). Zajímavý mi přijde i nápad jen se snažit získat nějaké informace zezhora. Měl jsem pocit, že se o to lidi moc nesnažili...

Rvačky jako vůbec, teprve až se lidi trochu opili tak si dávali přátelské duely, nic moc :-)

Nemůžeš prozkoumávat terén? Ty jo já teda nevím, ale prolejzáním haly jsem strávil na začátku asi hodinu. A to nebyly otevřené některé prostory, které jsme kvůli tomu vyklidili...
    DRUI
    DRUI --- ---
    SEBEL: Ano - to je roleplay... Ale co tam delat, abych se nenudil? Osobni herni linie - vrazdit nemuzu (omezeny prostor), piklit nemuzu (na to nemam informace shora), prozkoumavat lokace nemuzu (omezeny prostor)... Tak co muzu? Sedet a vyrabet decky neni moje predstava zabavy... Ano, to by delal "vidlak" - ale to koncim zase u toho delat kulisu pro atmosferu ostatnim...
    Omlouvam se. mozna to porad nechapu, proto reptam...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Takže se na ten neparty Metroplex moc těším:-)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    DRUI: Jenže celá ta zvědavost a pocit, že chci vědět co se děje u těch nahoře plyne z toho, že se nudíš. Kdybys měl vlastní cíle, úkoly, zápletky, problémy. Tak jsi rád, že to ostatní vyřeší ti nahoře za tebe.-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam