• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Termín akce bude druhý víkend Dubna - tzn. víkend po Velikonocích, konkrétně 9. - 11.4.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: Ja vubec nerikam, ze je to spatny napad...ale nevim, jestli se toho zucastnim...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    „Tak Rada bude zase zasedat! Za nás prej jde Kolohnát z Bubenče, ten novej cucák. Jsem zvědavej co vymyslej. Nevím jak ty, ale já se na ně mrknout půjdu. Na Radu mě sice nepustí, ale chci být u toho až budou vyhlašovat na čem se dohodli.A že budou mít co řešit. Sněhy roztály a počasí je nakloněný válce. Na to já dlabu! Zajímají mě děvky a chlast! Tentokrát Radu hostí Metroplex, takže i kmán jako já se tam může mrknout po něčem zajímavým. Co ty? Jdeš tam?“

Ať už chce nebo ne, je Pankrác osobou, která má na svědomí velké události v Praze. Poprvé se mu povedlo v Praze rozpoutat válku mezi pěti gangy a vytvořit tak konflikt, který ve skutečnosti trvá dodnes. Tedy už déle než deset let. Posledně svolal jednání, kde chtěl „pouze“ vyjednat propuštění členů svého gangu z pražského podzemí. Stalo se toho ale víc. Po dlouhých jednáních byla složena městská Rada. Jejím úkolem bylo rozhodovat o věcech společných pro všechny obyvatele Prahy, především o bezpečnosti a obchodních aliancích s okolními osadami. Rada zastoupená pěti z šesti významných gangů Prahy (Lovci se nechtěli účastnit a vlastně je ani nikdo nezval) v začátcích rozhodla o mnoha věcech – o částečném propuštění Plexařů na povrch, o alianci se Západní ligou a naopak o nenavazování kontaktů s Jednotou. O rádiu které bude vysílat nad Prahou a dalších věcech. Ne všechna rozhodnutí však měla zrovna pozitivní ohlasy. Jednota vypověděla Praze válku. Sice do ní vstoupila celkem laxně, ale pro Pražany to i tak není nic příjemného. Také Vyvrženci úplně neunesli, že si neprosadili svou. Rozpadli se na dvě části a z toho ta nová – Sirotci – se také pustila do války. Léto a podzim byly plné bojů a nenávisti. Teprve zima zchladila vášně. Teď ale přichází jaro…

Další Svět po Pádu bude více larpový než minule. Bude více zaměřen na děj a to i v nepolitických liniích. Hráč bude mít možnost (v závislosti na roli, kterou si zvolí) účastnit se Pražské Rady a rozhodovat o věcích příštích. Hráči se mohou zúčastnit také jako doprovod diplomatů. Jako takoví jim mohou pomáhat v poněkud přízemnějších věcech nebo mohou sledovat své vlastní zájmy. Jednání Rady jako taková nejsou přístupná veřejnosti, ale Rada je ovšem povinná informovat občany o věcech které projednává. Rada samozřejmě nijak neomezí chod místa – Netroplex je významná obchodní stanice a místo zábavy. Kromě lidí, kteří se na místo vydali právě kvůli Radě, se sem mohou stahovat postavy, které jednání nezajímají. Přicházejí za obchodem, za zábavou, nebo třeba někoho hledají – či dokonce pronásledují. Lidé, kteří mohou doufat, že právě zde vyřeší nějaký svůj problém či potřebu. Také je klidně možné, že je někdo poslal. Prostě aby jen špiclovali, nebo aby třeba provedli nějakou sabotáž. Jiní přicházejí, aby našli podporu v projektu, který chtějí rozjet. Bavte se o hře s orgy. Kromě toho, že byste mohli uplatnit nějaké své nápady, je i dost možné, že orgové mají nějaké jiné nápady, které by rádi realizovali…

Hra samotná bude probíhat v sobotu večer až do neděle (pro vytrvalé jedince, kteří opravdu mají co řešit). Na místě bude možné přespat. Pokud bude zájem, uděláme v sobotu a neděli přes den pracovní workshopy – možnost udělat si kostým, zbraň nebo cokoliv bez rizika, že si doma ušpiníte koberec :-). Pokud bude zájem, dáme prostor i lidem, kteří by své výrobky chtěli povyměňovat nebo třeba zpeněžit. Zájemcům se pokusíme poskytnou pomoc při výrobě. Dost možná i materiální (tuhle možnost ještě promýšlíme podle toho jaký bude zájem – tzn. pokud máte zájem dejte určitě vědět!)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    LORD_WANG: jsou ale věci, které už třeba považuješ za tak reálně hodnotné, že ti třeba nikdo nebude schopnej nabídnout nic, co by tě zajímalo. Pak jsou reálně prachy jediné řešení.
    + někdo si tak bude chtít třeba vydělat. Jsou mezi námi zruční lidé, kteří vyrábí zajímavé výrobky jak na běžícím páse. Já si například nedá vno koupil skvělou mačetu z listu nějaké pily
    + kdekdo si bude chctí třeba něco koupit aby to měl už do hry. Nebo si bude chtít koupit něco na úplně jinou akci... nebo bude chtít koupit/ prodat něco co SpP ani nemůže být - např. svojí airsoftovou zbraň...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: Mohlo by to byt zajimave, ale co potrebuju si vyrobim a ten nakup/prodej bude zajimavejsi v prubehu hry...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: Dostals me :))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    NA NÁSTĚNCE JE ANKETA, VĚNUJTE JÍ PROSÍM POZORNOST děkuji ;-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    SEBEL: měna a sázky zatím vůbec neřeším. Nejdřív budu řešit jiné věci. Mimojiné to, jaké služby budeme moct na místě nabídnout. Ono dost možná nebude na místě žádná "měna" potřeba...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    LORD_WANG: netvrdím, že všechny byly harampádí, sám jsem si odnesl pár skvělých věcí, které mi těď dobře slouží :-)

Mimochodem dynamo sháním už nějakou dobu ;-) a že bych nebyl sám kdo by měl zájem :-)

LORD_WANG: veřejná informace psaná v propozicích larpu...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    já tam měl plně funkční 286 notebook :) a vyměnil jsem ho za data tech :) to bylo dobré :)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    SEBEL: vidis, to ja treba nevedel...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    LORD_WANG: Metroplex elektřinu má:-) A hledači taky ví kam na ní:-) Byl to asi nejsložitější tech, co sem měl:-)))
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    SEBEL: vrtacku jsem mel taky. funkcni, byt trochu zlobivou. ale bez zdroje je dost k nicemu, takze jsem ani necekal, ze zrovna to by nekdo chtel...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    LORD_WANG: Za vrtačku bych dynamo vyměnil:-) ale problém byl s prodejem, protože za herní peníze kryté korunama se nikomu nechtělo nakupovat blbosti co by doma vyhrabal. Já se snažil prodávat hlavně věci, co měli cenu i za koruny a ne jen herní.

Btw právě mě napadly klávesnicové knoflíky:-))))
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    PETRIUS: Chápu tento problém, ale jak to tedy chceš provést? Budou si mezi sebou sázet rúzné věci? Jak tedy uděláš sázky vedené metroplexem? A pokud je nepovede metroplex, jak z toho bude mít zisk?
    Řešením by mohlo být to, že za ty žetony to můžeš zase prodávat zpět:-)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: Nemyslim, ze vsechny ty veci byly harampadi a snazil jsem se je vybirat podle toho, jestli by je v postapo svete nekdo chtel/dovedl vyuzit. ALE: ty mluvis predevsim o vecech, ktere maji treba umeleckou nebo zabavni hodnotu, ja mluvim o vecech, ktere by byly imho hodne cene, ale protoze zitra uz se hrat nebude, nikdo je nekoupi. napriklad: dynamo od kola s klikou.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    LORD_WANG: jednoduchá rada: přestaňte na podobné akce nosit veteš a začněte nosit věci, které mají smysl ;-)

To řečeno hodně jednoduše ale to fakt. Na všech akcích, kde byl nějaký směnný obchod to tak bylo. Každej mě radši obere o kožený váček nebo decku medoviny než o starý modem. Sám jsme taky dal přednost amuletu z hraboší lebky před hrstí kláves. Možná kdyby se dotyčný pokusil z daných kláves něco rozumného vyrpbit, projevil bych větší zájem. Porouchané klávesnice mám doma jako hráč tři...

A ano popírá to trochu nějaký roleplaing, ale jen trochu. Techy se zdají být strašně cenné, ale nejsou dokud neprokážeš, že fungují. Klávesnice v PA světě nemá takřka žádnou hodnotu...

SEBEL: tak přesně tomu se chci vyhnout! už tak mám jako organizátor sklad plný příšernýho harampádí, rekvizit, stanů a dalších věcí. A samozřejmě za něj platíme...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Jinak obchody byly takové zvláštní... Třeba sběrači měli spoustu částí klávesnic (takový ty dotikový plasty ze vnitř) ale to je věc pro sběratele starožitností co na to má, ale ne pro ostatní lidi. Třeba nefunkční hodinky jdou opravit, nebo se ty kolečka dají k něčemu využít, oznáčky na zdobení, šperky, šminky... dokonce blbej papír, tužky nebo jiná písátka jsou super artikl:-)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    LORD_WANG: Já vyměnil funkční vrtačku za nefunkční hodinky (doteď si myslím, že to byl dobrý obchod, i když Natálka to nechápe:-)))

Zkus mi to vysvětlit. Nebude měna a bude jen směnný obchod? Jinak mě napadlo jak řešit kasíno. Neměnit žetony s herníma penězma (krytejma korunama), ale s donesenejma věcma. Jeden člověk by hrál odhadce a směnárníka a měnil donesené zboží za herní žetony. Mohlo by to přilákat víc hráčů a dalo by se s nima sázet i na krutou hru. Metroplex by měl zisk s prodeje věcí a ne ze sázek samotných... (ale jak zase zabránit, aby se sázeli mezi sebou za herní peníze...)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LORD_WANG: dtto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam