• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny

Svět po Pádu je fiktivní svět. Je to platforma pro PA larpy a akce larpům dost podobné. Ty jsou otevřené všem (po rozumné domluvě) a jejich cílem kromě prožitku je také seznamovat nové lidi s PA žánrem a motivovat je k nadšení pro něj (například skrze zdokonalování PA kostýmů). SpP je svět otevřený kreativním nápadům, kdokoliv se může podílet na jeho tvorbě.

Tento klub pak slouží k debatám o Světu po Pádu, případně aktuální distribuci informací o chystaných akcích. Zároveň zde můžete řešit PA tématiku jako takovou, všiml jsme si že zde na Nyxu oproti Hofy moc zastoupená není. Informace o Světě po Pádu je vhodné čerpat přímo z jeho webu. Jiné věci se busu snažit shromaž ďovat zde na nástěnce...

WEB: http://svetpopadu.blogspot.com/
    Facebook: http://www.facebook.com/svetpopadu

Aktuálně se řeší:
    Skončil SpP 4
    Hledá se místo pro další tématickou akci (ne larp)

rozbalit záhlaví
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    PETRIUS: Chápu tento problém, ale jak to tedy chceš provést? Budou si mezi sebou sázet rúzné věci? Jak tedy uděláš sázky vedené metroplexem? A pokud je nepovede metroplex, jak z toho bude mít zisk?
    Řešením by mohlo být to, že za ty žetony to můžeš zase prodávat zpět:-)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: Nemyslim, ze vsechny ty veci byly harampadi a snazil jsem se je vybirat podle toho, jestli by je v postapo svete nekdo chtel/dovedl vyuzit. ALE: ty mluvis predevsim o vecech, ktere maji treba umeleckou nebo zabavni hodnotu, ja mluvim o vecech, ktere by byly imho hodne cene, ale protoze zitra uz se hrat nebude, nikdo je nekoupi. napriklad: dynamo od kola s klikou.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    LORD_WANG: jednoduchá rada: přestaňte na podobné akce nosit veteš a začněte nosit věci, které mají smysl ;-)

To řečeno hodně jednoduše ale to fakt. Na všech akcích, kde byl nějaký směnný obchod to tak bylo. Každej mě radši obere o kožený váček nebo decku medoviny než o starý modem. Sám jsme taky dal přednost amuletu z hraboší lebky před hrstí kláves. Možná kdyby se dotyčný pokusil z daných kláves něco rozumného vyrpbit, projevil bych větší zájem. Porouchané klávesnice mám doma jako hráč tři...

A ano popírá to trochu nějaký roleplaing, ale jen trochu. Techy se zdají být strašně cenné, ale nejsou dokud neprokážeš, že fungují. Klávesnice v PA světě nemá takřka žádnou hodnotu...

SEBEL: tak přesně tomu se chci vyhnout! už tak mám jako organizátor sklad plný příšernýho harampádí, rekvizit, stanů a dalších věcí. A samozřejmě za něj platíme...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Jinak obchody byly takové zvláštní... Třeba sběrači měli spoustu částí klávesnic (takový ty dotikový plasty ze vnitř) ale to je věc pro sběratele starožitností co na to má, ale ne pro ostatní lidi. Třeba nefunkční hodinky jdou opravit, nebo se ty kolečka dají k něčemu využít, oznáčky na zdobení, šperky, šminky... dokonce blbej papír, tužky nebo jiná písátka jsou super artikl:-)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    LORD_WANG: Já vyměnil funkční vrtačku za nefunkční hodinky (doteď si myslím, že to byl dobrý obchod, i když Natálka to nechápe:-)))

Zkus mi to vysvětlit. Nebude měna a bude jen směnný obchod? Jinak mě napadlo jak řešit kasíno. Neměnit žetony s herníma penězma (krytejma korunama), ale s donesenejma věcma. Jeden člověk by hrál odhadce a směnárníka a měnil donesené zboží za herní žetony. Mohlo by to přilákat víc hráčů a dalo by se s nima sázet i na krutou hru. Metroplex by měl zisk s prodeje věcí a ne ze sázek samotných... (ale jak zase zabránit, aby se sázeli mezi sebou za herní peníze...)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LORD_WANG: dtto
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: ja tam mel minule krabici techu, ale nikdo nema zajem o harampadi, ktere mu druhy den k nicemu nebude
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Tentokrát bude na hráčích jaký artikl si donesou...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    SEBEL: sazky klidne mezi sebou...ale ano, nejaky artikl by to chtelo
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SEBEL: vida, použitelná rada, dík :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    LORD_WANG: Minule to bylo v plánu, akorát lidi to ještě moc neznali, tak se nesázelo, ani neholedbalo. Teď by to mohlo bejt lepší (bude třeba vymyslet systém sázek, protože pochybuju, že se většině lidí bude chtít hrát o pravé peníze (herní měna je krytá korunkama) a Petriovy zase vyplácet případné vyhrané sázky.

ALDARION: ozubená kolečka všeho druhu chci!:-)) Tedy chci z toho ledacos, ale bohužel jsem díky noze nemobilní:-/

KID_MCHUTT: Věci staršího data výroby najdeš za velmi příznivé ceny v seniorbazarech. Pro zestaření novích věcí používám šmirgl a hodně rozředěné mořidlo.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: ale to uz nebude ono...ale chapu...nocnik je nocnik...a rikals, ze to letos bude od driv?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    S Krutou hrou se to má tak, že jí nutně musíme stihnout do deseti - noční klid...
    A interakce může být i po ní...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PETRIUS: Mozna by nebylo spatne, kdyby Psi hra nebyla na zacatku, ale nekdy trochu pozdeji, aby si ji clovek uzil nejen jako sport, ale i jako soucast spolecenske interakce...aby se mohl par hodin bavi s kazdym o tom, jak to dopadne, vychloubat se, sazet, cokoli...
    MCKYBL
    MCKYBL --- ---
    splacení dluhu sem měl dokonce i naplánované ale je pravda že už sem po té dlouhé době zapoměl co za plán to bylo.....
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    MURRIEL: nemyslém, si. Hrát defakto tu samo hru nemá moc smysl. Takže jsme se postarali nějaké novinky. Například tři nové Gangy....
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    KID_MCHUTT: to se budeme muset podělit...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALDARION: ozubený kolečka chci!
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    PETRIUS: Škoda
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Zklamu vás - co není vyloženě důležité, to považujte za uzavřené - od posledních událostí uběhne rok a bude to rok bohatý na změny...
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    MCKYBL: Jo a Ty nebo Tvoji lidi dluží Samaritánům....
    MCKYBL
    MCKYBL --- ---
    když to tady tak čtu... tak třeba na metroplex sem původně jel jen kvůli psí hře. pak mi petrius navrhl akousi zápletku které sem se zhostil, byl sem u první a asi jediné pořádné rvačky, postřelil mě tam nějakej divnej člověk u baru, načež se do toho zapojila skoro třetina osazenstva .... no já si nemohl stěžovat imho pokud si pama tuju tak mi leši ještě dluží kuš,.......
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam