„Tak Rada bude zase zasedat! Za nás prej jde Kolohnát z Bubenče, ten novej cucák. Jsem zvědavej co vymyslej. Nevím jak ty, ale já se na ně mrknout půjdu. Na Radu mě sice nepustí, ale chci být u toho až budou vyhlašovat na čem se dohodli.A že budou mít co řešit. Sněhy roztály a počasí je nakloněný válce. Na to já dlabu! Zajímají mě děvky a chlast! Tentokrát Radu hostí Metroplex, takže i kmán jako já se tam může mrknout po něčem zajímavým. Co ty? Jdeš tam?“
Ať už chce nebo ne, je Pankrác osobou, která má na svědomí velké události v Praze. Poprvé se mu povedlo v Praze rozpoutat válku mezi pěti gangy a vytvořit tak konflikt, který ve skutečnosti trvá dodnes. Tedy už déle než deset let. Posledně svolal jednání, kde chtěl „pouze“ vyjednat propuštění členů svého gangu z pražského podzemí. Stalo se toho ale víc. Po dlouhých jednáních byla složena městská Rada. Jejím úkolem bylo rozhodovat o věcech společných pro všechny obyvatele Prahy, především o bezpečnosti a obchodních aliancích s okolními osadami. Rada zastoupená pěti z šesti významných gangů Prahy (Lovci se nechtěli účastnit a vlastně je ani nikdo nezval) v začátcích rozhodla o mnoha věcech – o částečném propuštění Plexařů na povrch, o alianci se Západní ligou a naopak o nenavazování kontaktů s Jednotou. O rádiu které bude vysílat nad Prahou a dalších věcech. Ne všechna rozhodnutí však měla zrovna pozitivní ohlasy. Jednota vypověděla Praze válku. Sice do ní vstoupila celkem laxně, ale pro Pražany to i tak není nic příjemného. Také Vyvrženci úplně neunesli, že si neprosadili svou. Rozpadli se na dvě části a z toho ta nová – Sirotci – se také pustila do války. Léto a podzim byly plné bojů a nenávisti. Teprve zima zchladila vášně. Teď ale přichází jaro…
Další Svět po Pádu bude více larpový než minule. Bude více zaměřen na děj a to i v nepolitických liniích. Hráč bude mít možnost (v závislosti na roli, kterou si zvolí) účastnit se Pražské Rady a rozhodovat o věcích příštích. Hráči se mohou zúčastnit také jako doprovod diplomatů. Jako takoví jim mohou pomáhat v poněkud přízemnějších věcech nebo mohou sledovat své vlastní zájmy. Jednání Rady jako taková nejsou přístupná veřejnosti, ale Rada je ovšem povinná informovat občany o věcech které projednává. Rada samozřejmě nijak neomezí chod místa – Netroplex je významná obchodní stanice a místo zábavy. Kromě lidí, kteří se na místo vydali právě kvůli Radě, se sem mohou stahovat postavy, které jednání nezajímají. Přicházejí za obchodem, za zábavou, nebo třeba někoho hledají – či dokonce pronásledují. Lidé, kteří mohou doufat, že právě zde vyřeší nějaký svůj problém či potřebu. Také je klidně možné, že je někdo poslal. Prostě aby jen špiclovali, nebo aby třeba provedli nějakou sabotáž. Jiní přicházejí, aby našli podporu v projektu, který chtějí rozjet. Bavte se o hře s orgy. Kromě toho, že byste mohli uplatnit nějaké své nápady, je i dost možné, že orgové mají nějaké jiné nápady, které by rádi realizovali…
Hra samotná bude probíhat v sobotu večer až do neděle (pro vytrvalé jedince, kteří opravdu mají co řešit). Na místě bude možné přespat. Pokud bude zájem, uděláme v sobotu a neděli přes den pracovní workshopy – možnost udělat si kostým, zbraň nebo cokoliv bez rizika, že si doma ušpiníte koberec :-). Pokud bude zájem, dáme prostor i lidem, kteří by své výrobky chtěli povyměňovat nebo třeba zpeněžit. Zájemcům se pokusíme poskytnou pomoc při výrobě. Dost možná i materiální (tuhle možnost ještě promýšlíme podle toho jaký bude zájem – tzn. pokud máte zájem dejte určitě vědět!)