• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ty jsi zrovna za vodou, tak nevím proč se ozýváš :-)
    jinak do dovedností jsem dodal ještě Léčitele
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LORD_SHAPER: co je to včas?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    NERION: No, pokusíme se v rámci Samaritánů o nějakou kreativitu ;)
    NERION
    NERION --- ---
    MURRIEL: jak je psano, nikdo vam nebrani vytvorit si vlastni sekty
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    PETRIUS: Mrzí mě, že zmizel ten acylpiryn, ten mi přišel skvělej....
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Jinak přípravy jsou v plném proudu, spousta z vás těď bude oslovována s individuálníma věcma k postavám, máte se na co těšit :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Po dnešním útoku spambota Prasátka nám přišlo fér zveřejnit některé články, které by se mohly při tvorbě postavy šiknout.

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/03/herni-mechanismy.html
    Všechno co si můžete představit pod pojmem "Pravidla".

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/03/realita.html
    Obecné pojednání o realitě světa po Pádu. Je dobrým úvodem pro vytvoření si představy o tom, jak to organizátoři mysleli...

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/02/bozstva-buzci.html
    Pokud vás zajímá mystika, měli byste si přečíst tento článek. Na základě ohlasů hráčů, jsme celý článek řádně překopali.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mimo otroctví máme v kapse i jiné zábavné postihy :-)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    !SPAM, METROPLEX, TECHNICKÁ: Kdo nebude mít včas hotovou postavu začíná jako otrok dle našich propozic. Termín zatím není stanoven, ale organizátoři jsou vytíženi, tak to nepodceňte a začněte už teď. Je možné se mimo Petria obracet na mě.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mno o víkendu doufám zveřejníme jak článek o kultech, tak článek obecně o realitě SpP. a dále snad pravidla pro tvorbu postavy - ano budou skilly :-) Ovšem hodně minimalistické - každý hráč bude mít nárok na jeden skill :-)
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    Problém zřejmě je, že jména připadala vtipnám hráčům ačkoliv postavám by rozhodně vtipná nepřišla. Jen opravdu málo vzdělanců by podle mě bylo s to dohledat ve svých pracně shromážděných polozuhelnatělých zbytcích knih jaký ta slova měla původně význam. Pro ostatní, kterým se po generace předávaly jen ústní, čím dál tím více nepřesné informace, by ta slova už měla více emocionální, než exaktní význam.
    Třeba po léta vyprávěná historka o temném mraku, který se vznesl kdysi daleko na východě a hubil vše co mu přislo do cesty, v člověku, který nezná příslušné historické souvislosti a zároveň je to dál, než je schopen se vypravit, vyvolá potřebu v tom hledat nadpřirozené síly boha Černobyla. Prostě lidé si vždycky jevy, které byly za jejich možnostmi pochopení, nahrazovali nadpřirozenými bytostmi.
    Stejně tak zmiňovaná Veolia, jejíž jméno je možné vidět na mnoha zdech ve městě, kde ji lidé vzývali, a o níž jsem slyšel, že lidem dávala čerstvou vodu je pro mě spíše věcí mystickou, k níž se budu i já modlit, abych dostal požehnání v podobě zahnané žízně a neevokuje ve mě nějaký pocit vtipnosti.
    NERION
    NERION --- ---
    LEVI: spravne!
    LEVI
    LEVI --- ---
    NERION:
    MRTREVOR: Cesi jsou smejici se bestie, nedokazu si predstavit, co by se muselo stat, abychom prestali delat fory:-)

Co se tyce nazvu buzku, tak v zasade se mi ten cely koncept take v zasade nelibil, ale pak jsem se zamyslel a zjistil, ze i v mem beznem zivote figuruji minoritni mocnosti, jimz skladam ulitby, pripadne k nim ve chvilich nouze drmolim rychle modlitby, ackoliv tim narusuji krehkou rovnovahu me monoteisticke viry. Cile mych motliteb je vetsinou bud muj automobil, nebo mobilni telefon, ale v mem osobnim panteonu se vyskytuje i "Ctrnactka" - bozstvo noci, pripadne Skoal :-)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Asi jsem divná, mě ty názvy přijdou dost ponuré, když se nad tím zamyslíte, tak je vlastně strašně smutné, že jsou to pozůstatky slov, která sice mi teď známe a přijdou nám běžná, ale v SPP to jsou božstva....
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    NERION: Já jsem to pochopil tak, že měli tak nějak někteří problém s tím, že to rozbíjí atmosféru? A nemusí být imho ani nějak ponurá (to mi spp nějak nejde)...
    MRTREVOR
    MRTREVOR --- ---
    Nojo, to se ví dávno, že staré dobré Fallouty byli tak trochu mimo mísu a kde je těžko žít, vtipum se nedří... šit! :D
    NERION
    NERION --- ---
    buzci tam zatim nejsou, bo se upravuji kvuli tem, kteri problem maji.
    jinak jsme dostali uz i konstruktivni pripominky.

mmch, ukazuje se, ze prave to, ze jsou "zabavna" je problem. podle nekterych ma byt PA svet pochmurny a ponury, na lacine vtipky tam neni misto
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    mě se líbí bohyně Viki, ta mě vyloženě pobavila :-) ale problém s tím rozhodně nemám, oceňují nápaditost :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    navíc - bůžci už tam nejsou, potvory :)

vím, že se mi jedno jméno nezdálo, jinak ok :)
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    PETRIUS: jako já s těma jménama nemám problém. Tak jsem se tam ani nezapojoval.

A ocenil jsem Veolii :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam