• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny

Svět po Pádu je fiktivní svět. Je to platforma pro PA larpy a akce larpům dost podobné. Ty jsou otevřené všem (po rozumné domluvě) a jejich cílem kromě prožitku je také seznamovat nové lidi s PA žánrem a motivovat je k nadšení pro něj (například skrze zdokonalování PA kostýmů). SpP je svět otevřený kreativním nápadům, kdokoliv se může podílet na jeho tvorbě.

Tento klub pak slouží k debatám o Světu po Pádu, případně aktuální distribuci informací o chystaných akcích. Zároveň zde můžete řešit PA tématiku jako takovou, všiml jsme si že zde na Nyxu oproti Hofy moc zastoupená není. Informace o Světě po Pádu je vhodné čerpat přímo z jeho webu. Jiné věci se busu snažit shromaž ďovat zde na nástěnce...

WEB: http://svetpopadu.blogspot.com/
    Facebook: http://www.facebook.com/svetpopadu

Aktuálně se řeší:
    Skončil SpP 4
    Hledá se místo pro další tématickou akci (ne larp)

rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MURRIEL: mě na tom celém nejvíc pobavilo to, že jste měli celou dobu svatyni Černobýla za zadkem :D To byla moc pěkná irónie :)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    RAISTILIN: S příchodem do Plexu mám obdobnou zkušenost, chtěli mě prohledávat, ale nedala jsem se, měla jsem u sebe celou zásilku drog pro Metroplex. Šok byl pro mě prohledávání mojí ochranky, když Karamonovi vzali kopí, ne střelnou zbraň, ale vobyčejný kopí.
    Co se týká jídla, taky mě to trochu zarazilo jako Samaritáni, kteří mají jídla dostatek, jsme si s sebou vzali cizrnové placky, do kterých jsem naprosto drsně dala i nějaký ten česnek a majoránku - to jídlo mělo i chuť!!! Myslela jsem si, že budeme vypadat drsně až na místě budeme takhle drahé jídlo jíst, dost mě to zmátlo, když tam pak všichni jedli maso.

Co se týká nedostatku, tak ten jsem pociťovala asi trochu jinak. Jako lékař jsem měla s sebou trochu alkoholu na dezinfekci, trochu bylin na léčení a celou dobu jsem trnula, že jestli vypukne epidemie, tak mám prostě těch bylin málo.

Když jsi si neměl kam odložit věci, mohl si k nám, když jsme tam byli na hromadě s Recykléry, tak u nás furt někdo byl, kdo hlídal věci a mohl sis tam klidně sednout… my lidi z Kongresu nevyhazujem, my je i léčíme, jak jsi si všiml ;)

Co se týká vykupování zajatců od Lovců, tak jsme měli dost výhodu, Lovci nám naší zajatou holku ani neznásilnili, dokonce uznali dluh za léčení z minula a díky mojí ochrace (taky Lovci) a pár jeho cigárům, jsme si koupili i někoho nového na práci v gangu... třeba z nich bude i nový člen gangu...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Lidičky děkujeme vám všem, že jste se zůčastnili našeho experimentu! :-) Nějaké obsáhlejší zhodnocení nebo osobní názor si ještě chvíli nechám pro sebe. Nicméně mám za to, že se to vesměs povedlo i přes nějaké chyby.
    A po experimentální stránce to hodně splnilo svůj účel. Nevím ještě úplně jak u ostatních orgů nebo vás hráčů, ale mě to vedlo k moha myšlenkám. Můžu říct, že tenhle Svět po Pádu byl poslední svého druhu. Další akce budou (ať už SpP nebo jiné) ale budou .... prostě jiné.
    Tím také uzavírám kapitolu "Praha". Je mi jasné, že mnozí z vás z toho budou smutní, ale tak to kolem larpů chodí. Když je nějaké téma už vyčerpané, je potřeba ho utnout...

Dávám vám aspoň možnost vybrat si jestli konec bude hodně smutný nebo jen smutný (samozřejmě záleží na úhlu pohledu).

Dále by se hodilo info, že v blízké době asi bude nějaká afterparty, když sjte si teda kvůli nám nemohli ve hře užít tolik chlastu :-)

Jsem docela rád, že to takhle dopadlo a kladně vmímám nějaký osobní posun dopředu a pro vás třeba příslib dalších akcí.
    Můj dík patří především ostatním orgům. Letos to byl obrovký úkol a sám byh ho nezvládl. Takže jmenovitě:
    Janička (Renglaren) - tuna nápadů, komunikace s některými hráči a jejich propojování, různé konzultace a likvidace občasných záchvatů paniky a deprese :-)
    Prasátko - další tuna nápadů, propojení a podnětů, prvek chaosu a šíleností, které hru obohatily, komunikace s hráči, dirigování hry na místě, fyzická realizace některých věcí a další věci
    Nerion - tenhle člověk pochopil svět, který jsem stvořil a sám se stal jeho tvůrcem (už dávno před SpP4), letos hodně mákl na některých reáliích, obohacoval svět a hru svými nápady a rozmlouval mi některé věci. A dělal po mě částečnou kerekturu což je šílená práce! :-)
    Tári - přispívala svými nápady, brala na sebe odpovědnost za některé úkoly a pomáhala formovat největší gang ve hře - Metroplex!
    Lyrel a Digrein - přišly s nějakými nápady a hodně pomáhaly přímo ve hře.

Děkuji také všem hráčům, kteří dorazili. Specielně pak i hráčům, kteří pomohli s organizací nebo nějakými technickými věcmi. Například Lešimu, Jezdcům, Nienor, Ettelwen, Marťušákovi a dalším.
    Také všem hráčům, kteří s námi před hrou komunikovali (specilně pak těm, kteří to dělali včas!). Hodně těm, kteří dodali postavu nebo aspoň svojí vizi co by rádi ve hře dělali nebo potkali. Takové hráče pro nás bylo jednodušší uspokojit než hráče, u kterých jsme jednali dost naslepo nebo byli poněkud ztracení...

Tak a pokud chcete, aby se vývoj nezastavil vyplňte prosím následující dotazník. Zabere imho tak deset, patnáct minut a je pro nás celkem důležitý. Děkujeme!

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dG13YmlQRGdsOXhWamh0ZGxuRUtORXc6MQ

Také víme, že jsme nezkasírovali úplně všechny hráče, kdo o sobě ví, že neplatil ať se nám prosím ozve. Lepší než kdybysme ho naháněli my :-)
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    vidíte, mě ani nepustili obchodovat. Ale to je asi holt nevýhoda mutantů :(
    MCKYBL
    MCKYBL --- ---
    je pravda že jako lovci sme něco málo získali za otroky a nejvíc sme si nahrabali na šikovném sázení na krutou hru a to asi na půl flašky pálenky a nějaké to jídlo
    LEVI
    LEVI --- ---
    RAISTILIN: Hehe, rad ti reknu, cim jsem platil ja, aneb poprve v zivote se mi podarilo vylozit pravidla tak, abych z nich mel prospech.

Vlastne ne, nereknu, protoze by nekdo mohl tvrdit, ze jsem porusil zakony CR, takze na sebe radeji praskat nebudu :-(

Nicmene pointa je v tom, ze jsem si vzal dovednost bojovnik, coz mi prineslo 4x levnejsi nakup z kategorie Zbrane, munice a jina vybava... takze asi tak, chytremu napovez... :-)

Ve vysledku bych mohl ke konci hry vykazat prebytek hospodareni a to presto, ze jsem se nijak nemirnil :-)
    (pravda, vyborne jsem ke konci smenil trochu hustopalenky za tri davky hasise a dve holky se mnou sly zadarmo, coz memu rozpoctu take ulevilo :-)
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    Raistlin - jste moh říct pane ministr, my jsme se váleli v šumavské slanině!:))
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    RAISTILIN: Že ty děrovaný kolečka jsou peníze jsem se dozvěděl asi dvě hodiny před naším koncem hry a tak jsem mohl jen říct, že jsem je ztratil:)
    RAISTILIN
    RAISTILIN --- ---
    Myslím, že chválit organizátory za skvělou a atmosferickou hru je nutnost. Hra byla opravdu skvělá, užil jsem si ji, ale mám i (doufám, že konstruktivní kritiku). Pro lepší pochopení jsem ji podal jako:

Pohled generála Peřiny na zasedání Rady
    Jmenuji se generál Peřina a jsem ministrem obrany Kongresu, nejsilnější a životaschopné frakce v Praze. Byl jsem pověřen rokováním na pražské Radě pod záštitou Metroplexu. Na jednání jsem dorazil jako první zástupce Kongresu. Vzhledem k tomu, že jsem nemohl dopředu tušit situaci vzal jsem si s sebou zbraň (policejní obušek – relativní cena 20) a láhev piva na případné úplatky (relativní cena 25). Donesl jsem i dostatek nekontaminované vody pro celou skupinu Kongresu (3 litry – relativní cena 15), trochu jídla (2 porce chleba – 20), svíčku (relativní cena 5), sirky (relativní cena 5) a cigaretu (1 kus – relativní cena 5) a nějaké drobnosti pro vstup do Metroplexu (relativní cena 5).

• U vchodu jsem zjistil, že jsem si zapomněl vyndat krabičku cigaret z kapsy, ale naštěstí to ochranka přešla – ve hře jsem „použil“ pouze 1 cigaretu. V batohu jsem měl ještě věci na psaní a kreslení, protože jsem Vzdělanec. Také jsem je nepoužil.

U vchodu jsem byl prohledám (trochu neurvale vzhledem k mému postavení) a za celou hru mi ze strany Metroplexu nebyla prokazována téměř žádná úcta. Například jsem se asi třikrát musel složitě domáhat vstupu na Radu. Ochranka nejspíš neměla informace kdo je kdo. Na moji otázku, kde si mohu nechat zásoby (hlavně tu vodu) mi bylo na začátku řečeno – kde chci, ale pravděpodobně mi budou ukradeny. Proto jsem je (*jako blbec) skoro celou hru nosil v batohu na zádech.

Příchod Jezdců znamenal nepříjemné překvapení – člen Kongresu jako zajatec. Udělal jsem vše pro to, abych jej vykoupil a zaplatil jsem za něj onu láhev piva.

A teď se dostávám k oné konstruktivní kritice. Pak už jsem neměl v podstatě čím platit. Vodu NIKDO nechtěl (té bylo dost) a chleba taky ne. Každý za informace požadoval minimálně maso, které stálo 4 peníze (u vchodu jsem obdržel jeden). Vím, že bylo cílem, aby byl ve hře nedostatek a já jsem jej pociťoval (prakticky od začátku) a nechápu čím lidi platili. Peníze se rychle shromáždili u určitých osob nebo skupin a já (jako jeden z mála z Kongresu) jsem si nemohl dovolit vůbec nic.
    Tímto se chci zároveň omluvit dívce jménem Sára, která mě nabízela své služby – ale Sáro já NEMĚL čím zaplatit.

Takže tak – prakticky do půl hodiny od začátku hry se ze mě stal chudák, který si nemůže dovolit skoro nic v Metroplexu a zajímalo by mne čím platili ostatní.

Uznávám, ale, že to byla chyba hráče (moje) při výběru zásob na hru, ale považoval jsem za nutné to zde zmínit. Nijak to ovšem nekazilo můj celkově dobrý pocit ze hry.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GENEVIEVE: jo, to já taky ne a to jsem se moc nehejbal :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Díky moc za hru, bylo to skvělé a opravdu jsem si to hodně užila :-) skoro jsem nemohla ráno vstát :-)

Fotky super!!! :-)
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    CERNY_KOCOUR: no, o zachyceni svetla to byt nemohl (zadne tam nebylo)
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    CHARLEZ: krásně zachycená atmosféra :o)
    LEVI
    LEVI --- ---
    NERION: To byl puvodni zamer, ale nakonec doslo ke zmene, zejmena proto, ze
    1) na nas tehdy zautocily Amazonky :-)
    2) Rym 2.0 je, kdyz se neco nerymuje, ale rymovat by se to mohlo, ba co vic, rym je primo ocividny. Je to proste vyssi level rymu a pripada mi to zabavnejsi.
    viz. "Plexu - zabavy" :-)
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    MURRIEL: checht :o))
    NERION
    NERION --- ---
    LEVI: husty, ale nema tam byt rym: s jsme viděli Lovce
    postříleli jsme je jak zasraný ovce? :-)
    ELENNA
    ELENNA --- ---
    jo tak jestli to bude fungovat tak ok :)

Děti světla.MP3 (2820055 B)
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    LORD_SHAPER: Ať dělám, co dělám tak můj komp to vidí jako hromadu textu :(
    Nemoh by to někdo dostat do mp3 a dát sem link na stažení pls?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    SIHAJA: Světelná show nás dostala, stáli jsme s Marwinem nahoře v té skleněné kostce a říkali si, jestli ty zelená světýlka jsou zářiče, tak jak ty lidi dáme dohromady, kolik bude ozářených a jestli já mám u sebe dostatek bylin.
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Díky orgům a ostatním hráčům za hru.
    Doufám, že vás organizované akce jako krutá hra, světelná show a soutěž hlasů bavili a dík všem, kteří svými vystoupeními bavili ostatní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam