• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: Státní sektor není soukromý sektor. Proto je tvá poznámka o konkurenci v této oblasti zcela mimo mísu. Myslím, že tomuhle se říká: FAIL.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: myslíš ten vysoce konkurenční evropský energetický průmysl?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    _BENNY: Ano, nejvíce se na tom podílel energetický průmysl.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    V roce 2005 se veřejná správa podílela na tvorbě více jak 6% objemu HDP celé EU.

a povedlo se ji to udelat nejakym jinym zpusobem nez jen tim nejjednodussim, tzn. pod pohruzkou pokut a vezeni vyberem dani?
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    [ DOCKINEZ @ 10.000 perel Nyxu ]

Perla je kde? Imho by se někteří (že Docki:) ) měli zbavit toho mýtu o neproduktivnosti, či parazitování veřejného sektoru na ostatních oblastech. Už jenom kvůli tomu, že např. v roce 2006 veřejný sektor ve své produktivitě práce předběhl sektor soukromý. V roce 2005 se veřejná správa podílela na tvorbě více jak 6% objemu HDP celé EU.
    V roce 2009 patřila státní správa se svými 6,6% na 5. místo zaměstnavatelů (podle sektorů) - o příčku se dělí s zdravotnictvím a sociální péčí (6,6%). Na 6. místo patří vzdělávání (6,0%). Kdybychom je sečetli (6,6 + 6,6 + 6 = 19,2%), patřil by celý veřejný sektor na druhou příčku (první patří zpracovatelskému průmyslu, který zaměstnává 26, 4% lidí). Přičemž průměrná mzda i produktivita práce do značné míry odrážejí odvětvovou strukturu v regionech. Plat úředníka v Karlových Varech začíná na 17 až 19 680 Kč (nějakých 100 až 120 Kč/h ). Plat úředníka v Praze se pohybuje od 21 do 24 tisíc korun (125 až 150 Kč/h). Problém s iluzí nenažraných úředních platů, čili vysokých platů úředníků je v tom, že do průměrného platu českého úředníka, resp. státního zaměstnance (22 tisíc) jsou započteni i poslanci, ministři i soudci. Ovšem co takový učitel makající za 15 tisíc hrubýho si s tím má počít, když mu seberou další procenta platu a na své nesáhnout...hlavně, že je to parazit.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    COMMANCHE: Na to se dá říct jediný: ROFL, to je ale pořádnej blábol!
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Zajimalo by me, co bys na to napsal. Proste protoze na tohle se uz neda dobre odpovedet relativizaci...

[ GREATDRAKE @ 10.000 perel Nyxu ]
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    CHAJIM: !!!
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    HAROLD: teď už jo:)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Kromě toho pojem "imperialismus" není levicového původu. :)
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    ZUZKAOU: Však říkám, že to obsahuje historický nesmysle, nicméně není to nic levicovýho, ani pravicovýho (hádám, že k tomu onálepování tě vedl "imperialismus"). Je třeba to číst jak to je, čili jako směs několika naprosto spolu nesouvisících věcí zařazených mimo svůj kontext: čili jako nesmysl, ale ne to nálepkovat (byť stokrát sarkasticky...ty bláhová! tady seš na netu, co si to dovoluješ?!) jako "Temný středověk jako občansko-levicový protest proti imerialistickým křížovým válkám. Něco takového by nedal ani Engels...." Jen na okraj: Engels by to opravdu nedal, v historii byl fakt dobrej:)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    aha, ale o otcovskym pristupu jsem ti psal az ted, ne predtim - nebo je to tak jak jsem se domnival - ze proste je to osobni a zastavas se Haralda....?

jojo, sttraslivy veletoce, kvuli jedny poznamce pod carou, kterou sisi sama dezinterpretovala... a udelala veledulezitou. A mimochodem, Kenny se pise s dvema N, kdyz uz bazirujes na nepodstatnejch vecech a picovinach. Jen tak mimochodem, s tou historii jsi na omylu, ale na mne neni abych te prevychovaval. Jde ti akorat o jesitnost a chces me nasrat, jako to radi delaj jini. Ja uz jsem svy davno rekl, co ty jsi zac je mi jasny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A slibuju, že tohle je můj poslední post k příspěvku, protože tu mám odpověď pro Kenyho, proč jsem se nevykašlala po jeho první absurdní replice na to, abych mu dokázala jak je mimo.

1. jednak jsem fakt zvědavá na ty zdroje
    2. mě vytočila jeho blahosklononst a abych ho citovala "... otcovský přístup..." (čti špatně vedená ad hominem argumentace) a posléze myšlenkové veletoče, kterými se snaží zamaskovat ty nesmysly, co napsal.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHAJIM: Odpor lidu vůči knížatům ve 12. století? Ve 14. budiž. A ještě jen v rámci konfliktů města- šlechta. A rozhodně ne jako odporv vůči křižáckým výpravám do svaté země, rozhodně ne spontánost stavby katedrál, rozhodně ne spojení stavebních hutí a cechů, rozhodně ne souvislost stavby katedrál a rozvoje občanské společnosti a to jako důsledek odporu vůči válce.

Celá ta citace je to anachronismus bez základních znalostí. A pořád nevím co teda mám číst místo té wiki.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    ZUZKAOU: To tam ale napsáno není. Dá se mluvit o historických nepřesnostech (počátek občanské spoečnosti o tři století dříve, než se o ní hovoří; vzdor většiny Evropy proti kruciátám; chartres jako plán na centrum vzdělanosti; pokroucení gotiky a cisterciánských reforem, pod.). Ovšem s odporem proti imperialismu knížat (zavádějící termín), který je hnacím motorem vývoje Evropy se dá jen souhlasit a nelze mu vytknout než to, že nálepku imperialismu na to v této době nelze aplikovat. Je to spíš nesmysl, než blábol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIR_KENNY: Ach jo. O přestavbě katedrály v CHartres se začala uvažovat po onom požáru, kdy už byly rozestavěny i další katedrály, které se všechny inspirovaly právě v tom St. Dennis.

Proč proboha děláš s tou knihou, na kterou ses odvolával, že ji mám číst namísto wiki děláš takové ofuky?
    NASA
    NASA --- ---
    nuuudaaaaaaaa
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ZUZKAOU: Stalin
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ZUZKAOU: paneboze, tohle ale, s tim nema nic spolecnyho, ten projekt se stavel dlouho a tam se poprvy naslo reseni pro uziti oblouku v tak velke a tezke konstrukci. Samotna dostavba pak trvala jeste dlouho. Zkusenosti z teto kostrukce byly uzity i u jinych staveb jeste pred dostavbou samotne katedraly v Chartres - je to lepsi?
    ZUZKAOU: ano, to vim - mohl bych te poprosit, aby sis sla svoji blbou naladu jit valejt na nekoho jinyho?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIR_KENNY: No právě že si nepsal nic o St. Dennis. Nejsem spokojena, protože zarytě odmítáš prozradit informační zdroje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam