• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    BONGI
    BONGI --- ---
    CHAJIM: nejak ti z toho rozliseni vyrobek/zbozi vypadla dusevni prace a jeji vysledky a umeni. Ty sice delnik nedrzi pevne v rukou, aby je ohmatal, ale existuji a jsou nezbytnou soucasti kazde spolecnosti a jejiho vyvoje vcetne vyroby. Hodlas tyto produkty merit casem? Kvalitni obraz je takovy, co zabere vic casu? Zlepsovaci navrhy, organizacni prace, metodika, filosoficka dila, veda ..... to vse budes merit jak? ........ A hlavne kde se najdou ty normativy a modri jedinci, co o takove hodnote budou rozhodovat? Koneckoncu i tyhle pokusy uz tu byly.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    já v klidu sedím a nad těma píšovinama, co tu melou, se zamýšlet nepotřebuju.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    řešíte tu píčoviny. chajim si v klidu sedne a zamyslí se. a ostatní nebudou do těch sraček tady rýpat. zasmrádilo mi to celej barák. fuj.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Hm, začínam sa cítiť zle, normálne mám pocit, že si robím srandu z retardovaného. To nie je pekné.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    (aneb clavenův primitivismus v praxi)
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    lol
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: kľudne si loluj, ale my dvaja sme sa už v reále videli a ver mi, že prípadný pokus o fyzickú inzultáciu by pre teba nedopadol dobre.

Ty sa tak môžeš schovávať v dave podobných súdruhov a skandovať heslá alebo si občas v tlupe trúfnuť na osamoteného protivníka.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: kdepak jsem se projevil jako násilník? Hrubián - to jo...ale násilník ne-e
    CLAVEN: lol
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: IMO je to hlavne tým, že si zbabelec, ako každé červené prasa. Môžeš to vydávať za ctnosť, ale smutný fakt je, že na to predovšetkým nemáš.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: já nejsem násilník

Tak teď já, jo?

ROFL
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    CLAVEN: já nejsem násilník a nemám ve zvyku vyzývat lidi na netu sejít se, abychom se pobili. Jen jsem konstatoval, že je s podivem, že ty stále existuješ.
    CLAVEN: Nikolivěk.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: ale inak kopíruješ klasickú schému. Najprv akože snaha o argumentáciu, potom násilie a xenofóbia :P

Nesklamal si, súdruh.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: môžeš to skúsiť, v skutočnosti by mi nevadilo mať zámienku na to, aby som poslal jedného marxistu do nemocnice.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: rofl
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    Cywe, to musí bejt strašnej pocit - bejt Slovák a ještě blbej jak bača...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: to je jediné naše štěstí. Kontakt s kritikou (třebas blbou, to je vedlejší), nejsi schopen ustát. Šance, že s takovou přesvědčíš větší množství lidí, než kolik je prstů na ruce, je velmi malá. Díky ti za to.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    Spíš to, že ti ještě nikdo nerozmlátil hlavu dlažebkou.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Podľa mňa je najlepším dôkazom tolerancie spoločnosti voči mentálne postihnutým jedincom Chujimova prítomnosť na Nyxe.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    lol
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: Ty máš opravdu zásadní mezery v logice, vzdělání i přehledu o tom, jak náš svět funguje. Důchodci si, až na výjimky, na své staří vydělali a mají odpracováno. Proč bychom je měli trestat? Mentálně postižené by také nikdo nezaměstnal a nedal by jim ani vindru, kdyby neexistovalo sociální cítění, díky kterému se o ně stát či dobrovolníci dokáží postarat. Toto sociální cítění je tím silnější, čím silnější je pocit spravedlnosti v případě odměny za odvedenou práci a tím silnější, čím větší přebytky společnost vytváří.

Neproduktivní osoby si naše společnost může dovolit vydržovat jen díky hromadění přebytků. V současnosti, kdy společnost dochází k závěru (ať už mylnému či ne), že přebytky již nevytváří v takové míře, dochází k tlakům na redukci tohoto vydržování. Pokud bychom přebytky nevytvářeli vůbec, co myslíš, že by si společnost odpustila jako první? Spokojené důchodce anebo policii, armádu, zdravotnictví a školství?

Jak zajistíš hromadění přebytků v případě tvého ekonomického systému? Kdo si nechá odtrhnout od huby žvanec, který si vlastní dřinou vydělal, když by pracovat nemusel a i tak by dostal obvyklý průměr? A víš jak by ten průměr pak vypadal? Limitně by se blížil nule. V okamžiku, kdy by lidé zjistili, že se nemusí předřít a přesto se přiživí na práci kolegy, "nemuset se předřít" by se rázem proměnilo v "nepracovat vůbec". Protože proč by měli? Proč by měl v tvém systému někdo pracovat?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: s takovou ale ten komunismus nevybudujes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam