PATISLAV: V skratke ide o toto - tabakové výrobky sú legálne predávaný tovar, na ktorom štát zarába nemalé peniaze (
inb4 mi zase nejaký troll napíše, že viac minie na liečbe fajčením vyvolaným chorôb - choďte do piče, dovzdelajte sa, niečo si o tom zistite a dovtedy mi nechoďte na oči, lebo vám už ozaj dám do držky, vy kokoti hlúpi). Preto ma zaráža dojem, že by bolo dobré vytvoriť spoločenskú stigmatizáciu nakupovania tohto tovaru. Nejak som si nevšimol, že by sa stigmatizoval nákup alkoholu, tučných jedál a fast foodu, podobne škodlivých výrobkov (alkohol je navyše tvrdá droga s ďaleko vyššou spoločenskou nebezpečnosťou ako tabakové výrobky). Ak by sa smerovalo k zákazu predaja tabakových výrobkov ako celku, chápal by som to, ale v momente, keď štát jednou rukou hrabe peniaze zákazníkov a druhou mentorsky kýve prstom, tomu nejak nerozumiem.
Navyše je aj zvyšok Ragnarokovho príspevku a myšlienok veľmi čudný - napríklad používa obľúbený argument, že fajčenie nie je prirodzené. Takže si urobme malý zoznam toho, čo všetko nie je prirodzené - nie je prirodzené sedieť za internetom, nie je prirodzené piť kávu, čaj, sladené limonády, nie je prirodzené byť vegetariánom, nie je prirodzené rešpektovať vlastnícke práva iných, nie je prirodzené súložiť za iným účelom, než je rozmnožovanie, nie je prirodzené praktikovať orálny sex, nie je prirodzené platiť dane a rešpektovať zákony, nie je prirodzené byť členom náboženskej obce a mnoho ďalšieho. Poďme to zakazovať a vráťme sa na stromy a do jaskýň, to je veľmi prirodzené.
K debilite o tom, ako fajčenie škodí viac než automobilová doprava sa radšej nebudem vyjadrovať, zomierajú mi mozgové bunky, len si na to spomeniem.