• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    FEMUR: To není pozice za každou cenu. Já si prostě myslím, že teroristkou byla. To je moje osobní přesvědčení, atd.
    BIDAK: Co prosím?
    FEMUR: Nebezpečná - tu míru její nebezpečnosti neposoudím. Píšu zaplaťbůh, protože jsem rád, že se Horákový, ani jí podobnejm nedostalo příležitosti rozvrátit republiku. Její představy o státě se mi nelíbí a varianta, že by je realizovala se mi přímo hnusí. Navrch do toho od konce války hrozící konflikt s Polskem...cywe, to by byl masakr.

"prc potom byla nucena vypovidat lzi a pripravene a vykonstruovane blaboly"
    Protože to byl politický proces, viz dále.

"pokud byla tak nebezpecna proc ji neodsoudili i u politickeho procesu na zaklade realnych cinu, skutkove podstaty trestnych cinu!?"
    Na tomhle základě se tam ale proboha dostala! Ta obvinění nebyla vycucaná vyloženě z prstu. Podklady pro její odsouzení ale už byly takhle cucaný, protože proč se srát s důkazní přípravou, když vím, jak to dopadne...proto taky mám pochyby, že by, kdyby došlo na skutečné soudní řízení, skutečně odsouzena.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    FEMUR: Musí.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    RUDOLF: pak ovsem nechapu tu jeho pozici ze byla teroristka za kazdou cenu:)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FEMUR: vždyť i to tam někde psal, že v rámci soudu není jisté že by byla odsouzena..
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ROMANET: Příště nejdřív čti, pls.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SI_WANG: nerozumim jedne veci, pokud byla horakova tak nebezpecna ze i dnes pises zaplatbuh, ze se ji nedostalo prava na odpor, nebo ze nemohla provest statni prevrat jak tvrdis, prc potom byla nucena vypovidat lzi a pripravene a vykonstruovane blaboly? pokud byla tak nebezpecna proc ji neodsoudili i u politickeho procesu na zaklade realnych cinu, skutkove podstaty trestnych cinu!? proc si museli vymejlset?
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    FEMUR: Zaplaťbůh.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    ROMANET: A on někdo tady tvrdí, že nedošlo k tomu, že
    - byli donuceni vypovídat věci, který zaručeně nejsou pravda.
    - byli souzeni v procesu, který právo stavěl na hlavu
    - celý proces probíhal, protože probíhat měl a ne proto, že se náhle odhalila nějaká skupina. měl být proces, našli se obvinění a ti se soudili. v rozumný společnosti je to tak, že se najdou podezřelí, stanou se z nich obvinění, udělá se proces a odsoudí se.
    - byli odsouzeni k neuvěřitelně vysokým trestům, i kdyby to pravda byla.

a že to bylo myšleno dobře?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Horakova ho mit nemohla :-p
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PATISLAV: Odpor ti neberu, ten si klidně měj.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SI_WANG: jasně, pak není rozpor, ale zůstává odpor v pojmenovávání takových lidí jako "viných". Jak jsem ti už psal vedle, byl bych nejradši, kdyby se vždy napsalo "viných z pohledu tehdejšího režimu", protože z dnešního pohledu tak vnímáni rozhodně nejsou.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ale sorry nebudu to sem tahat:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SI_WANG: rozpor zmizi na zaklade toho ze meli kontakty na odboj z 2. svetovy a paranoie?:) komunisti taky meli kontakty na odboj za valky :) nespa?:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    nemamsilu sem kopirovat celou diskusi:)
    ale jinak:
    PATISLAV
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PATISLAV: Zní, ale není. Zní ti tak jen proto, že předpokládáš naprostou nevinu. To sice není ještě naprosto špatně, ale když si všimneš, že se jednalo o lidi, kteří měli kontakty na odbojáře už z války, případně to byla záležitost paranoidní - je to žid, tak má kontakty na sionisty, protože každej žid je přece sionista -, případně se jednalo o lidi napojený na existující skupiny 3. odboje (což ovšem samozřejmě těžko soudit, vzhledem k tomu, jaká byla důkazní příprava týhle maškarády), tak ten rozpor zmizí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIDAK: tipl bych si, že problém je v tom, že Chajim na jednu stranu říká, že je pravda, co říká Semelka, tj. "souzeni byli jen ti, co se opravdu provinili.“, aby hned vzápětí řekl, že odsouzení v procesech byli ve skutečnosti vytipovaní. To zní jako protimluv.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PATISLAV: No a proto se ptám kde je ta perla? Co to v tom klubu dělá?

FEMUR: Ajaj. Ne, děkuji.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIDAK: Ale v tomhle má imho Chajim pravdu. To je obecná vlastnost podobných procesů - mají za úkol zastrašit ostatní. Tím, že sáhli i do vlastních řad, vlili strach i mezi komunisty. To byl vynikající strategický tah.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tak cca 200 prispevku same sht:)

[ Antikomunisticky klub ]
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam