• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PATISLAV: Cože? Schopnost nějaký interval vytvořit nepředpokládá znalost toho intervalu? Ať už tomu říkáš kvarta nebo vůbec nijak.

BIDAK
    BIDAK --- ---
    Jo a navíc to píše SIDE a ne AW, tak se omlouvám.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIDAK: to mě vysvětlovat nemusíš. Problém je v tom, že to, jak to Side podal, není chápáno ve smyslu "zkus zazpívat ovčáky čtveráky od jakéhokoliv tónu", ale opravdu explicitně jako znalost daného intervalu, tzn. nikoliv schopnost, nýbrž znalost. A to mě zarazilo.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Ovčáci čtveráci, to je ta kvinta a tercie, já to tam nějak nenapsal.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Souhlas. Mít hudební sluch de facto znamená právě rozeznávat relativní vzdálenosti tónů, tj. intervaly.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PATISLAV: To, že neví, co je tercie nebo kvinta neznamená, že s ní neumí pracovat. Umí a používají intervaly.

Zaspívej si Ovčáci čtveráci nízko a vysoko. V hlavě. Gratuluju, právě jsi udělal to, co AW popisuje.

Fakt to je docela jednoduchý.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIDAK: Nesouhlasím, to je fakt blbost. Můžeš mít skvělé hudební cítění, aniž bys tušil cokoliv o intervalech. Zeptej se na tercii nebo kvintu třeba domorodejch hudebníků...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Čili žádná perla.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ PATISLAV @ 10.000 perel Nyxu ]
    Hele Patislave, tohle je ale docela pravda. To je fakt docela základ a s absolutním sluchem to nemá co společnýho. Navíc to je docela snadný.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BIDAK: to je samostatný zločin :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    [ PATISLAV @ 10.000 perel Nyxu ]

A co teprve pravidle češtiny.
    FIN
    FIN --- ---
    LONESTAR: safra, toho jsem se vždycky bál...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FIN: nepochybně :)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    No hlavne, kdyz nadava na nevzdelane burany, nemela by delat hrubky :).
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    [ MIKATCHOU @ ANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666 ]

celkom by ma zaujímal dátum registrácie ID Mikatchou, keď tak plače za starými časmi :P
    FIN
    FIN --- ---
    [ SMALLRICCIO @ 10.000 perel Nyxu ]

hm, tak to já poznám taky. stačí například slyšet "we'da'boyz'from'da'ghetto'bro" a hned perfektně vím, že to je a) nějakej teplej pop-hošánek s rozkrokem u kolen, rukou vykloubenou v dost nepřirozeným gestu a pseudozlatejma řetězama kolem krku prodejně napodobující něco, čemu ani pořádně nerozumí, anebo b) nějakej mladej nigga (jou bro) se svým typickým kulturním projevem a touhou píchat, fetovat a vést drsnej život, pročež bude idolem zblblé černé i bílé pop-hop-cosi komunitky, než ho někde spolubros gangztaz vodprásknou... jsem rasista?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NANTHEI: podpisujem.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    NANTHEI: Já se s ní asi kompletně míjím - příspěvek od ní jsem neviděl už měsíce.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    vzhledem k tomu, že se projevuje (projevovala, než jsem si ji dala do ignore) jako píča bez špetky mozkových buněk v hlavě, naprosto nevěřím, že může v reálu působit aspoň jako člověk s IQ 80 a výš a že nemele ty samý sračky co na nyxu.
    na její adresu se jemněji vyjádřit neumím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam