• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GREATDRAKE: Hovínko! To je říman.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    BIDAK: Tak se mi zdá, že sis sám někde pro sebe zadefinoval co vlastně ta svoboda vyjadřování obnáší a co ne a tuto definici se světem moc nesdílíš (a rozhodně je jiná nežli třeba ta ve všeobecné deklaraci práv a svobod) :) Takže je to pak takové pitomé paní Müllerová, s tím jich nechám samotnou.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JOEDOE: Cituji.
    se obvinění shora uvedené trestné činnosti dopustili tím, že dne 1. května 2009 v době okolo 12:00 až 14:30 hodin v B. na náměstí S. a ulici M. v době konání veřejného shromáždění členů a příznivců Dělnické strany v počtu asi 500 lidí, kterého se účastnili, měli na sobě oblečenou černou mikinu s nápisem bílé barvy s nápisem „Eighty eight“ a číslicí „88“ bílé barvy,
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JOEDOE: Co? Jakej byznys? Ty sis to zas nepřečet a nepochopil, co?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GREATDRAKE: No jistě. To je sice pravda, ale taky úplně mimo argument. O svobodě vyhrožovat někomu smrtí nemluvím. To nemá se svobodou vyjadřování nic společného. A to druhé no... taky ne, no. JE rozdíl mezi tím co říkáš a jak se chováš, chápeš?
    JOEDOE
    JOEDOE --- ---
    BIDAK: Ty vážně nechápeš ten rozdíl mezi tím mít vytetovanou svastiku na ruce a založit si na tom byznys?

Vytetovaná svastika na ruce není sama o sobě propagace, prostě není, jakmile tou rukou začne mávat na demonstraci - tak ano - tzn. nikdo nikomu nebrání vytetovat si svastiku na ruku, stejně tak jako nikdo nikomu nebrání hajlovat odma před zrcadlem od rána do večera nebo vést s kočkou debaty na téma čistá rasa.

A ano, je to relativizace, s typickou oblohou ve formě budhismu, omylů a keců o srpech s kladivech - trapny trapny trapny.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    BIDAK: Horatio, není možné předpokládat, že by svoboda vyjadřování, coby lidské právo, nebyla v některých případech v nesouladu s jinými lidskými právy. A takové situace většinou jsou řešeny omezením jednoho, nebo druhého. Absolutní svoboda vyjadřování dělá z tohoto práva posvátnou krávu - a to je pitomost.

BIDAK: A co kdybys odhlédl od pozitivisticky pitomého přístupu k zákonům. Zkus na takový zákon nahlížet na kodifikaci sdíleného obyčeje. Vesměs si tu myslíme, že krást se nemá. Proto máme zákon proti krádežím. Není to naší hloupostí, že neschopností ostrakizovat zloděje. A s propagací nacismu si to představ podobně.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Copak je většina lidí tak blbá, že neumí nácka odsoudit a sotrakizovat na základě vlastní morálky? Potřebujem na to zákon?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JOEDOE: Ne, nejde. A nikde. Ale prakticky soudy odsuzují i za méně. Třeba za špatný oblečení. A o to jde.
    Chceš relevantní četbu?
    5 Tdo 262/2007
    http://kraken.slv.cz/5Tdo262/2007
    http://www.pravnickeforum.cz/...plneni-znaku-schvaluje-u-trestneho-cinu-podpory-a-pro/?search_query=
    JOEDOE
    JOEDOE --- ---
    BIDAK: Jde přesně o tu typickou, omletou a neuvěřitelně trapnou relativizaci.

Prý jsou rajčata plod satanův... Prý...
    Kde je konkrétně v tom zákoně že nesmíš mít vytetovanou svastiku na ruce?

BIDAK
    BIDAK --- ---
    GREATDRAKE: Nj, to já vím že nechtěl. To je právě to.
    Takže ty jsi pro omezení svobody slova jak je to dosud. To je asi většina lidí u nás, vypadá to.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    BIDAK: k bodu A se ti dostalo vysvětlení, proč to pro mnohlé lidi není dávno. žádnou jinou debatu jsem zapřádat nechtěl.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    HWLLFFRDD: Necháš ho! Fuj! Na to see nešahá! Ne, ani klacíkem! :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JOEDOE: _PLWI_
    Trestní stíhání prý hrozí i tomu tatérovi.

JOEDOE: Já ti říkám že tomu nerozumíš. Já samozřejmě a na základě toho co tu padlo nijak nerozporuju že ta paní je nácek. Je.

GREATDRAKE:
    A) Hm. A co ti co zažili komunistická zvěrstva a musí se koukat na soudruhy a soudružky se srpem a kladivem. Jinak - možná. Daleko lepší je ale vůči tomu se co nejjasněji vymezit. Protože zákon nic neřeší.

B) Myslíš? Já upřímě - nevím. Dneska spíš ti komouši.

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HWLLFFRDD: stačilo potvrdit jednou :)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    LONESTAR: Prisci quoque Latini Tomio Okamuraque erant dicens omnibus his.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ježiš jak strašne som rád, že som sa s ním o tom nezačal baviť :D.

Aspoň na niečo je ten vek dobrý, už dokážem rozoznať úplnú stratu času.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HWLLFFRDD: Q.E.D. :)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    LONESTAR: Hajlíčka na to
    JOEDOE
    JOEDOE --- ---
    BIDAK: Ne, neberou, žádnej zákon ti nebrání vytetovat si svastiku na ruku - no tak to nebudeš mít problém na to jenom poslat odkaz ne?

Já myslim že vim o čem je řeč, problém je, jak už jsem psal, míchání hrušek s jablkama

To, jestli je někdo nácek a/nwebo proč co a jak - absolutně nesouvisí s nějákou absolutní nebo jakoukoliv svobodou slova.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HWLLFFRDD: ceterum autem censeo by svoboda každého jedince udělat ze sebe veřejně debila (tedy ani tebe, jak jsi právě předvedl) neměla být omezena zákonem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam