• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HAROLD: To cos mi odpověděl mi nedává sebemenší smysl, ale děkuji za snahu, pokud tam nějaká byla (což nepoznám, nedává mi to sebemenší smysl, jak jsem již výše psal)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: Zajímavý způsob uvažování. Děti bych ti ted asi nesvěřil... Ale jako okénko do uvažování „liberála“ asi k nezaplacení...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    HWLLFFRDD: To jsem psal už na začátku. Pokud šáhneš na lidskej život, šaháš na něj na jako takovej. Tam už je jedno, jestli je jeden, nebo tisíc. Žádná věc na světě nemá podíl na téhle kvalitě.

Nebo ti není jasnej rozdíl mezi tebou a tisícovkou... tebou a tvou ženou a dvěma tisícovkami?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Takže když mám na krku jednu vraždu, tak už jsem vlastně z obliga, už můžu pokračovat ve stejném gardu, aniž bych si jakkoliv morálně přihoršil? Tohle by se raději nemělo dostat mezi lidi...
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HAROLD: Já chápu, že vražda je horší zločin než krádež peněz, to co nechápu je, proč u něj nemá platit, že pokud je vícenásobný, je těžší.

Prosím o ještě o něco povýšenější odpověď, děkuji
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    HWLLFFRDD: A pokud nikoliv, tak kontrolní otázka: Až se ti narodí dítě (nebo možná už máš), za kolik ho prodáš?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    HWLLFFRDD: Napovím: Vnímáš nějakej kvalitativní rozdíl mezi lidským životem a penězma?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Vzhledem k tomu, že sou to ti kucí pánbíčkářský, tak tuším, odkud vane vítr, ale netuším co tam je
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HAROLD: *Facepalm* tomu se říká analogie.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    BLOODRAT: Jo ták, už je to jasný. Takže lidskej život je vlastně jenom taková věc, nebo tak jako něco trochu jako počítačovej soubor.

Supr, to si poznamenám, až se zase někdo bude divit, koho všeho máme v parlamentu...
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Tady tomu míjení nerozumim. Proč to má platit u vraždy a u jinejch zločinů ne? Když ukradnu šrajtofli s pár stovkama, je to stejný jako když zpronevěřim 800 miliard?
    Neni to řečnická otázka. Prostě nerozumim, kde se bere ta premisa, že jedna iterace zločinu je rovnocenná s několika tisíci, a proč mi to připadá nesamozřejmé, když někomu jinému (už dvěma) ano.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HAROLD: Ještě jednou ti napovím, pak to vzdávám - máš dva disky, na jednom je 200mb dat, na druhým 2gb dat.

Na obou jsou data, ale přesto je mezi nimi rozdíl. Budeš pozorný čtenář a řekneš mi který?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Aha, takže střílení do socanů a střílení do cigánů jsou jabka a hrušky. Oukej, I rest my case.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HAROLD: Jo, teď přesně začínáš míchat naprosto zbytečně jabka a hrušky. Proto tě ta perla míjí.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Kde sem to jenom už...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    BLOODRAT: A cigánskej holocaust je míň holocaust než židovskej?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HAROLD: Spíš použij Occamovu břitvu a nehledej za tím zbytečné variace. Polpot je prostě větší jura než Breivik.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    BLOODRAT: Tak „Ten, jenž zabije jednoho člověka, jako by zabil lidstvo veškeré." je poměrně stará lidská vědomost, o které snad není třeba diskutovat. Pokud tam teda nemá být nějaký fígl, který nevidím na první dobrou, pokud jsem nečetl předchozí debatu. Tak se právě ptám...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HAROLD: Ten kontext je sociální inteligence, tipuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam