• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NELDE: nízká sazba čnb je argumentem, ale zas ne takovým.

a nevšiml jsem si dohody mezi mnou a mbank, která by říkala, že když se bance nebude dařit peníze půjčovat, tak mi sníží úroky.

ge money stále nabízí 3,6%
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROMANET: Není to ani 1,7 ale jen 1,3. Nicméně to snížení je dané nízkou sazbou ČNB a nedostatkem hypoték, půjček a kreditních karet u mBank. Aby ti banka mohla dát lepší úrok, tak ho musím někde vydělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOSHIRO: Platba kreditkou má bezúročné období, kdy ty peníze nemusíš mít (terpve přijde výplata - to se ale de facto zadlužuješ kvůli spotřebě), nebo je sice máš, ale na spořícím účtu a tedy za ně získáš úroky (tedy na nákupu kreditkou trochu vyděláváš) - za předpokladu rovnoměrného rozložení nákupů v měsící, získáváš 39 dní úroků z utracené částky, tedy za současných podmínek 0,3% z každého nákupu. Při 10k měsíčně ve platbách kartou to dělá 360,- ročně navíc. Banka to neplatí ze svého, dostává to od těch firem, kterýms platil v poplatku za platbu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ROMANET: Tak tak.. Ale ktera banka by za dnesni situace nesnizovala uroky, ze.. Ani 18 mld euro, ktere CommerzBank dostala zrejme nestaci, ktere mimochodem Brusel vcera zpochybnil. :-)

http://www.reuters.com/article/rbssFinancialServicesAndRealEstateNews/idUSLI4878120090318
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jako u nás v práci mezi lidma, co mbank mají je ta novinka doslova a do písmene "podraz".

nalákaj tě na 3,5% ty tam prevedeš svoje prachy, pak ti lupem snížej úrok na 2,7 či kolik to bylo. no a pak ti to snížej na 1,7.

takle se nechovají ani sprosté banky, natož banka, která si své jméno staví na tom, že se chová jinak.

jestli je tu znalec, který ukáže příklad spořícího účtu s takle prudkým poklesem úročení, ať se ozve.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    ADAMM: Můžu poprosit o vysvětlění čím je platba kreditkou lepší?

Zatím v tom vidím plus obejítí limitů spořících účtů, ale mínus v nutnosti hlídat si splácení.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KAPPI: co konkrétně tě zajímá? výběry obvykle fungují dobře, i když s pár výjimkami jsem se v UK taky setkal (zprostředkovaně). problém je spíše v obchodech - a to v UK docela často. podle zkušeností Klientů se dá obvykle obejít tím, že požádáš obsluhu, aby kartu zadala ručně (manual check) - naťukají číslo karty do terminálu. pak to projde.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: pochopil. pro lidi, kteří používali eMAX takovým způsobem, že z něj hodně často převáděli peníze / platili kartou - ano, je to komplikace. jsem si toho plně vědom (patřím mezi ně taky).

řešení: většina úspor je na eMAX Plus, menší část na eMAXu s kartou. ale je pravda, že stejně jako NELDE jsem si zvykl platit většinu věcí kreditkou, kterou pak v plné výšce splácím, takže ten mezistupeň s eMAXem s kartou už tolik nepotřebuju.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: je to tak od založení mBank - jedna žádost v jeden moment. proč? protože jinak by v těch údajích mohl vzniknout hrozný zmatek.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NELDE: aha, dik. to jsou slozitosti.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Psal jsem to v předchozím klubu. Peníze dáš na první. Až nějaké budeš potřebovat, tak vybereš všechno a zbytek dáš na druhý. Tím de facto získáváš Plus se 4 výběry zdarma az měsíc a ještě si hlídáš, abys ten počet výběrů nepřehnal.
    ATAN
    ATAN --- ---
    K cemu tri plusy?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak už mám ty Plusy tři, ale šablony jen na první, na ty další je budu řešit, až bude potřeba. Přes den je otevírají docela rychle..
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Záleží na tom, na co tu kartu chceš. Já si pořídil kreditku a ta se splácí jednou za měsíc - tedy peníze mohou zůstat na Plusu a když ti přijde výpis, tak na následující měsíc naplánuješ jednu transakci chvíli před splatností kreditky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: není. Jisté řešení je Fiokonto, ale karta tam má více nedostatků.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Pochopil jsem to dobře, že k e-max Plus není karta?

(Jinak mBanka nepotěšila: systém je rázem složitější a pro klienty nevýhodnější. Zejména ztížení možnosti přesouvat peníze sem a tam na jednou měsíčně je nepříjemné.)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    je férové, že klient který má probíhající žádost (kreditka apod.) nemůže založit eMax Plus a tudíž než se to dořeší ztratí něco na úrocích (díky poklesu úroku na eMaxu)? Není to můj problém, ale jak jsem nakoukl na fórum a blog tak se s tím už někdo setkal.
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    paráda, v tom případě rovnou dotaz: jak je to s výběrem z bankomatu v Londýně? :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Nástěnku připravím - ale aktuálně žiju něčím jiným - zavedením eMAX Plus...
    http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=114
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Zdravím všechny - tento klub je určen všem, kdo se chtějí o mBank něco dovědět, potřebují poradit, není jim něco jasné, mají problém - nebo jsou prostě jen spokojení klienti. budu se snažit sledovat jej velmi často a odpovídat co to jen půjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam