• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ADAMM: aha díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VIDOCQ: ona se zaúčtuje obvykle rychleji, ale 14 dní je maximální délka blokace.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ahoj mám takovej lamka dotaz :) .. proč trváná 14 dní než se zaúčtuje platba přes paypal??
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám ve výpisu autorizaci platby, která je neoprávněná (asi chyba hotelu). Jak to mohu zastavit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    mel jsem pravdu... :) ted uz ale nebudu tak napjaty kdo mi ty penize posila :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: protože je to de facto dodaná funkce SMS pushe (export do souboru, který se pošle), nikoliv samostatná aplikace...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: proc se ve vypisech z email push zkracujou texty uriznutim a danim trojtecky? to to nemuze mit normalni format ala mesicni vypisy?
    treba orez popisu transakce na 12 znaku pochopim u sms, ale u emailu teda ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ne. jde o to, aby byla nasazená úprava, která by zajistila, abyste vždy viděli jméno a příjmení (nebo název firmy), když dostáváte peníze. opačný problém by být neměl, protože - na rozdíl od řady jiných bank - my ty údaje posíláme v těch polích, v nichž to ČNB doporučuje (stejně jako RB nebo UniCredit - u příkazů z těchto a dalších bank by nikdy u nás problém být neměl, ale jiné banky to neposílají vždy v těch polích, které k tomu jsou). jsem optimista, myslím, že se to brzo zlepší.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Obávám se, že to je, že přestože zaplatíš, jsi urgován, že jsi nezaplatil, protože příjemce dostal neúplnou sadu informací o tvé platbě.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    KOC256: ne, to ti na uctu pristane 4000 a ty to obratem identifikujes jako, ze jsou tvy ;-))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    co si kefalin tak predstavujete pod tym "identifikace plateb"?

To je to ze mi na uctu pristalo 4000Kc a ja dva tydny cekal kdo se ozve ze jsou jeho? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: výš už je jen identifikace plateb ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: to nedělá on :) a jako pro nás tady v praze je to boj s prioritou #2.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    nediv se! klasický přístup... podej někomu prst a on ti urve celou ruku. čím více dáš tím více chtějí :)

jiné banky všechny posílají do kopru a všichni mlčí :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Přesvědč ho, ať se tváří, že letos budou zahraniční platby (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KAREN: nicméně teď přišel kolega a tvářil se, že to pojištění letos bude.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ADAMM: ahaaa, pekny)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SINEAD: přesné datum nevím, ale možná si neuvědomujete, že máme jedny z "nejpřátelštějších" podmínek i bez pojištění. mBank přebírá zodpovědnost za transakce nejen po zablokování karty, ale i za transakce provedené PŘED BLOKACÍ karty ručí klient jen do výše 4500 Kč (pokud není použit PIN):

2. Majitel odpovídá za transakce provedené pomocí ztracené karty do chvíle nahlášení ztráty karty mBank do částky ve výši 4.500,- Kč. Toto omezení se netýká transakcí, ke kterým došlo zaviněním Majitele nebo Držitele, zejména pak pokud nesplnil povinnosti vyplývající z § 19 a § 26 techto podmínek.

http://www.mbank.cz/pruvodce/obchodni_podminky/#tabs=2
    KAREN
    KAREN --- ---
    SINEAD: hmm dobra otazka...
    jediny, co sem skutecne ocenila na Sporce, bylo, ze mi vratili vetsinu penez, kdyz mi ukradli na dovoleny kartu a zanakupovali si s ni, nez sem ji blokla...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Kdy bude možné si pojistit platební kartu proti zneužití? Když jsem si zakládala účet u mBank, bylo mi řečeno že v roce 2008 to zavedou...teď je zas na webu že v průběhu roku 2009...chystá se teda něco nebo je to jenom nějaké chlácholení?

BTW celkem vtipně kolegovi z práce co byl v Německu na služebce v hotelu stáhli kartu, někdo si udělal její kopii a v Libanonu se na ní pokusil nakoupit nějaký zlato za 100 000,-...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Zůstane zablokovaná karta trčet v přehledu IB navěky nebo jde nějak odstranit docela?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam