• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: BTW, co že ty se tu pořád tolik angažuješ? :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    v papírové podobě je toho ještě trochu víc, hlavně váha jednotlivých částí:
    použitelnost 15%, grafický design 10%, technické řešení 5%, marketing 20%, příos pro uživatele 50%.
    miscrosite má:
    použitelnost 20%, grafický design 20%, technické řešení 5%, marketing 30%, příos pro uživatele 25%.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    VANEK:
    Tak toho jsem si nevšiml... Ideální by byla taková ta tabulka :
    Použitelnost

Hodnotící kritéria:
    * Celková informační architektura 6,9
    * Použitelnost navigace 4,8
    * Vyhledávání 5,9
    * Použitelnost titulní stránky 8,2
    * Použitelnost prvků napříč webem 7,6

Kadžopádně díky...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZONICEK: Vlevo v menu je velký odkaz Metodika (http://www.webtop100.cz/zebricky/kriteria ) a Porota; úplně detailně deterministické to není, ale v konečném důsledku to vždycky je jenom soutěž krásy...
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    ADAMM: ja si to samozrejme taky nemyslim, ovsem ona Zonickova informace s CEZem k tomu trochu svadi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HUBIK: na rozdíl od banky roku si to nemyslím. já ji mám v papírové podobě, podívám se po ní zítra i online...
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    ZONICEK: metodika je jednoducha - obalkova metoda ;-))
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Jsem asi slepej, ale nikde jsem tam nenašel metodiku... Jen že CEZ, kterej se umístil jako první je i sponzorem toho projektu ;-)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: gratz
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mBank a její web na 2.místě žebřícku finance na #webtop100 - http://www.webtop100.cz/zebricky/vysledky-2009 (74,2 bodů by stačilo na vítězství téměř ve všech oborech)

taková malá satisfakce za tu práci poslední dva roky... ;)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Mno...to je samej online - oflajn...ja bych rad aby to fungovalo ...

Zkratka jak to ctu tu dizkuzi...navic se mi take nejednou stalo, ze v zahranici nic ( Italie, Maroko) ( a zrovna do Thajska treba se chystam )
    Tak to holt jen z kartickou od Mbanky nepujde(nehlede na mizerny kurz)....
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ALESH: typicky UK je práv ten "PIN Locked", protože se to zpracovává dávkově. paradoxně, kdybys na stejném místě nakupoval něco drahého, tak to nejspíš projde, protože transakce o menší hodnotě se vyřizují offline, u velkých nákupů se ověřuje dostupná hotovost na účtu a tak dojde k propojení a problém odpadá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ALESH: no to je v případě, kdy terminál je nastavený na to, aby chtěl PIN zkontrolovat offline, na kartě; a karta je nastavena na to, aby PIN požadovala zkontrolovat v bance. obchodníkovi to zobrazí obvykle něco jako "PIN Locked", a k zadávání ani nedojde.

u bankomatů imho mohl být i problém na straně poskytovatele bankomatů - mě se tohle stalo jednou jedinkrát v maroku a místní mi řekli, že to je nejvytíženější síť a tak prostě někdy to nejde, musíš za 10 minut... že to nezáleží na kartě.
    ALESH
    ALESH --- ---
    NELDE: a "užít chip místo proužku" ..to je pekny, ale moje karta zadnej chip nema :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    NELDE: u bankomatu v us nebyl problem, tam jen u obchodniku, nebo ruznych automatu. S bankomaty byl problem v bangkoku...

A tu kartu mi napriklad nevzali ve Virgin Megastore na Piccadilly Circus ...tam imho musi brat vsechny karty, i ty vydane v cizine, tam je vetsina nakupujicich cizincu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ALESH: Pípání znamená, že se karta není akceptována (třeba proto, že nemají Maestro nebo AmEx) nebo proto, že se má užít chip místo proužku. Nemůže to být mBankou, to by se museli spojit (to se stane třeba u blokované karty). Asi to byl ten případ, kdy neberou cizí karty.

U bankomatu v US jsem vybíral typ karty, takže je možné, že jsi nevybral správně. Mně to při první návštěvě radila příbuzná, která s tím měla zkušenost, takže jsem to pak už věděl. Ostatně z hlediska obchodníka nebo cizí banky, je to prostě karta, kreditní/debetní je věc tvé banky.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMM: limity nastavene nemam, navic vetsnou slo o male castky. v pripade ze mi odbchodnik kartu nevzal, k zadavani pinu ani nedoslo, takze tu moznost bych taky vyloucil. Proste projel kartou tim pristrojem, ono to zapipalo, obchodnik rekl "sorry" a vratil mi kartu :) ....to se stane obcas i u nas, s tim rozdilem, ze obchodnik(pokud to nejde) opise nejake cislo z karty a dal to probehne normalne (to asi v cizine nemohou, nebo nechteji delat)

U bankomatu mi to vetsinou hlasilo "Communication error" ...to se teda stalo jen parkrat. MOzna mela mbanka nejaky vypadek.

To s tou kreditni kartou jsem v USA jsem nevedel, ale u toho letistniho automatu jsem byl tak zoufalej, ze jsem pravdepodobne zkousel vsechno...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Bod 3) jsem potkal v Holandsku. Kartu, ze které jsem v bankomatu vybral peníze, mi hotel neakceptoval (a byla to VISA Classic vydaná ČS). Takže jsem musel platit hotově dopředu. Obchodník za to nemůže, je to věc terminálu. Asi by stejný problém byl i s ne-Visa. Anebo je to stejné chování jako u nás - sice mají terminál, ale nechtějí platit bance poplatky.
    Bod 2) - jak se podepisuje, tak je to kreditní karta (US logika, jedno že do určitého objemu ($20?) se nemusí podepisovat vůbec).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ALESH: pokud platíš častěji v zahraničí než v ČR, tak uznávám, že se rozhodně vyplatí mít ještě jinou kartu. a jak psal nelde, může to být kreditka s vedením zdarma (splácená v bezúročném období), netřeba si proto zakládat nový účet (s placením poplatků). nebo si jde zařídit FIO či Červené konto od PS - taky zdarma.
    ještě jednou k tomu placení v zahraničí. je několik důvodů, proč se nedá kartou mBank zaplatit v cizině (nicméně, ani jeden z nich se netýká bankomatů a podobných případů jsem zažil jen minimum, co by se týkalo bankomatů, takže to by mě docela zajímalo).
    1) špatně nastavené limity všeho druhu, špatný PIN a podobně (já vím, že zrovna vy se nikdy nespletete a chyba není nikdy na vaší straně, ale zkušenost mě naučila klientům v tomto zásadně nedůvěřovat, sorry)
    2) třeba v USA je téměř vždy třeba vybrat "kreditní" karta (nikoliv debetní), i když to není pravda a platba pak projde. netýká se jen karet mBank ale většiny evropských karet
    3) třeba v Německu či Rakousku (ale platí i v Dánsku a dalších zemích) existuje celá řada obchodníků, kteří normální VISA karty prostě neberou. nebo případy, kdy berou pouze karty vydané v dané zemi, zahraniční nikoliv
    4) kontrola čipu off-line - na mBank kartách (lhostejno či mají čip nebo ne), není uložený PIN - jednak to má bezpečnostní důvody a druhak si pak můžete nastavovat PIN v IB. toto se změní někdy před koncem roku - dnes už úroveň technologií pokročila, takže po nastavení PINu v IB a vložení karty do bankomatu (poprvé), se vše synchronizuje. tím se situace s příjmáním karet (zejména) v UK hodně zlepší.
    jinak ten limit počtu šablon 50 -> 100 se zvýšil v červnu.
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    NELDE: jo, dik - dnes rano jsem na to prisel a vcera asi zapracovala unava
    NELDE
    NELDE --- ---
    BIGZ: A aktivuješ ji jako platební nebo jako kreditní? Na té stránce jsou dvě tlačítka - první z nich je pro kreditní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam