• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NYX
    NYX --- ---
    VIDOCQ: pri platbach a refundech to jde pres kartu, tj. crossborder fee se ridi tim, kde se nachazis ty a ten, komu platis apod. kurz urcuje bud paypal nebo tvoje banka, podle toho, jestli si nechavas strhavat penize v cizi mene nebo nechas PP prevest castku na koruny (nevim, jestli tohle jde u mBank).

top up a withdraw probiha jako normalni prevod mezi dvema ceskyma bankama.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    můžete mi prosím někdo osvětlit, jak funguje transakce mezi paypal a mbank? Do dnes jsem žil v představě, že to probíhá jako normální platební styk v ČR. To znamená že neplatím crossborder fee a kurz určuje paypal? Nebo je tomu přesně naopak? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: já dodám, že zdát se vám to nemusí, nicméně ve zkratce to je takto - "když už ho jednou máte, tak ho koukejte používat"... to že vůbec došlo na používání předčíslí plyne ze systému v Polsku (tam mimochodem všechny banky používají čísla účtu, která jsou téměř jako IBAN). důvod pro nové vyjádření ČNB byly stížnosti milých kolegů z jiných bank.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HUBIK: No, aspoň uvedli jakých plateb se to (ne)týká.

Každopádně se mi nezdá tohle: Nové vyjádření ČNB odkazující na Vyhlášku č. 62/2004 Sb. nás teď ovšem nutí ke sjednocení formátu u všech účtů, a to s předčíslím. Z tohoto důvodu jej musíme znovu zavést.

Budu citovat (http://www.finarbitr.cz/download/17_cs_62-2004.pdf)
    § 4
    Bankovní spojení v tuzemském platebním styku
    (1) Bankovní spojení v tuzemském platebním styku jednoznačně identifikuje účet klienta a je tvořeno číslem účtu klienta (dále jen "číslo účtu") a identifikačním kódem banky. Číslo účtu a identifikační kód banky jsou v písemné podobě vždy zřetelně odděleny.
    (2) Číslo účtu, na kterém se provádí mezibankovní platební styk, stanoví banka tak, aby:
    a) obsahovalo nejvíce 16 číselných znaků a bylo členěno na
    1. předčíslí, které obsahuje nejvíce 6 číselných znaků s tím, že předčíslí nemusí být v čísle účtu obsaženo,
    2. základní část čísla účtu, která obsahuje nejméně 2 a nejvíce 10 číselných znaků s tím, že alespoň dva z nich nesmějí být nulové,
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    Aktualizace postu o (ne)potrebe uvadet cisla i s predcislim - http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=156
    VANEK
    VANEK --- ---
    Btw koukam ze tas jedou velke reklamy v TV i denicich.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: já nevím co Jiří Báča, ale já rozhodně nelituju. ani toho, že jsem odešel, ani toho, že jsem tam byl. za 23 měsíců jsem se toho naučil tolik, že to by mně pět let na VŠE určitě nedalo ;) a celkově - dnes bych imho těžko byl v takové situaci, v jaké jsem, nebýt mBank. já odcházel s dobrým pocitem jak z vykonané práce, tak z mBank jako takové (i když samozřejmě dobře znám i její slabé stránky). kdyby to tak nebylo, vůbec tenhle klub nebude nebo se o něj už určitě nebudu starat :)

NELDE: byla. na chodově do půlky června. předtím v brně a ve zlíně.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: No dyk to říkám, němčourskej podnik, co lidi vyždíme a odhodí; Báča, Zbiejczuk, všechno jedno...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A nebyla tam náhodou ještě v lednu tohoto roku?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jo, ale skončila dřív a z jiných důvodů (byla na třech různých kioscích a práce v neustálem stresu, bez soukromí a pod umělým osvětlením není nic extra - a hlavně ten chodov byla palba - denně si ji lidi pletli s informacema nebo směnárnou atd atp).
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    ADAMM: dik, dobre vedet.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Teď mi došlo, nezačínala ona taky v mBank? :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jj, u FIO jsem vychytal, když ještě nabízeli Speciální běžný účet a nemůžu si stěžovat :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HUBIK: přítelkyně aktuálně pracuje v LBBW a ... no osobně bych to nedoporučoval, třeba změna limitů na kartě je na několik formulářů a kartu dostaneš jen tehdy, máš-li na účtu alespoň tolik prostředků, kolik je poloviční limit karty. a jiné vychytávky. v tomhle ohledu určitě raději FIO.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    BUNDA: jj, vim o nich. Ale zatim stale davam sanci mBank, preci jen muze byt stale jeste hure ;-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    HUBIK: pokud hledáš bezpoplatkovou zálohu k mBank tak doporučuji Fio nebo Postžiro zdarma.
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    NELDE: mas pravdu, faktem je, ze jsem tu nabidku samozrejme prostudoval dukladne a techto poplatcich vim (stejne jako o dalsich co bych treba zaplatil, kdybych napriklad chtel Mastercard misto Maestro), nebylo tedy treba sem kopirovat tu plachtu. Ty poplatky jsou take hlavni duvodem, proc bych z toho jeste definitivne (v pripade, ze do toho pujdu) neudelal hlavni ucet. Nicmene je to alternativa, o ktere je dobre vedet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: máš ještě to tričko (já vám to říkal) asi by se teď tvým bývalým kolegům hodilo. Zdá se, že polákům některé věci fakt nedochází...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HUBIK: Vypadá to dobře, ale jen na první pohled. Jsou tam platby za transakce. Cituji:
    Příchozí platby
    Jednotlivé platby 2,-
    Jednotlivé platby v rámci banky zdarma
    Jednorázový poplatek za zavedení inkasa zdarma
    Úprava/zrušení inkasa 30,-
    Odchozí platby
    Odchozí příkaz 20,-
    Zřízení trvalého příkazu zdarma
    Změna instrukcí v trvalém příkazu 30,-
    Převod v rámci banky z účtu v CZK na účet v CZK 10,-
    Expresní / urgentní platba 300,-
    Trvalý příkaz 5,-
    Inkaso, SIPO 5,-
    Žádost o inkaso 20,-
    Internetové bankovnictví
    Odchozí platby 5,-
    Trvalý příkaz v rámci banky zdarma
    Trvalý příkaz do jiné tuzemské banky 5,-
    Převod v rámci banky z účtu v CZK na účet v CZK (strana plátce i příjemce) zdarma
    Převod v rámci banky z účtu v CZK na účet v CZK - další účet plátce zdarma
    Expresní / urgentní odchozí domácí platba zadaná elektronicky 300,- za položku
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    Nicmene pri rychle rekognoskaci bankovniho terenu jsem narazil na http://jdem.cz/cf8v6 a mam silne nutkani si to, minimalne jako zalohu, zalozit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam