• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: To u Citi už několik let neplatí. Classic karta je opravdu zdarma.

https://www.citibank.com/czech/consumer-banking/czech/citikarta/citi-classic.htm
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Kterou kreditku "zdarma" máš na mysli? Viděl jsem jen tu, kde byl zdarma poplatek za začátek a první rok (další roky se platilo). Případně jsem viděl kreditky, kde ti poplatek odpustili, pokud budeš mít větší útratu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: V létě jsem na jihu neměl žádné porblémy (asi jsem měl štěstí :-))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: no v Německu často pochodíš jen s EC (electronic cash) :-(
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Podle mého je to ideální řešení - druhá karta kreditka (od Citi zdarma). Zatím jsem nikde v zahraničí neměl problémy s tím, že by ji nechtěli přijmout.
    SAVALO
    SAVALO --- ---
    BUNDA: diky moc! to je docela zavazna vec, kterou me nenapadlo resit pri zrizovani uctu..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SAVALO: mBank zatím stále neumí zahraniční platby (převody z a na účet mimo ČR). Platba kartou mimo ČR je věc jiná.
    SAVALO
    SAVALO --- ---
    BUNDA: jako na ucet, nebo u terminalu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nikoli, u ne-čipovky nemůže být PIN na kartě a musí být ověřen on-line. Mimochodem v US jsem nenarazil na čipový terminál, výhradně proužky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: tak uvidíme... prý to součástí releasu bylo, ale není to uvedené v život - možná je potřeba další testování. tady už nechci nic slibovat :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: čipovka nečipovka, problém je tentýž - jinak do konce roku by to měla být minulost, tak uvidíme, imho na to téma ještě bude nějaký update během prosince.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To poslední řešení není optimální neboť to znamená mít jinou kartu (platit za ní, případně tam mít dost peněz na pokrytí výdajů). Navíc mBank nemá dobré kurzy na výběr hotovosti.

Škoda, že nejde požádat o ne-čipovku. Stejně je mi ve většině případu chip na nic.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: připravuje se, že ho bude možné nahrát na kartu v bankomatu. Zatím to lze obejít buď opakováním transakce (aby se terminál povedlo trefit při on-line komunikaci) nebo naboucháním čísla karty do terminálu což většina obsluh terminálu odmítá.

a nakonec řešení nejjednodušší a v praxi i levnější: použít kartu jiné banky a mbank si nechat jen pro výběr drobných částek z bankomatů (asi jediné použití kdy se vyplatí).
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    jj vim, a doufam ze "se připravuje nějaké řešení" :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SEOMAN: Jak psal ADAMM, čipovka může mít ověření PINu offline (z chipu). To mBank nepoužívá, umí jen on-line. V takovém případě tedy nejde ověřit.

Nevím jestli se připravuje nějaké řešení nebo jestli je třeba po obchodníkovi něco chtít.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    NELDE: jo uz nova....
    NELDE
    NELDE --- ---
    SEOMAN: Chipovka?
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    jo jeste typek rikal ze mu to pise "PIN blocked"
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Tak dalsi zkusenosti ze zahranici

letiste london-gatwick - pres PIN neslo zaplatit(asi klasika), po chvili snazeni(za mnou asi 10 lidi:-) mi dal typek podepsat ucet a piti sem si nakonec odnesl

vyber z bankomatu Tenerife - vse OK
    VANEK
    VANEK --- ---
    1. Pady maji koncovky. 2. Za cislice se nepisou.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: jedná se o 15zl, nikoli o 15 tis zl.
    "ti" byla přípona pádu :-)

nicméně teď nově potřebuju vložit 17000 zlotých do polské mbank, takže to musím pořešit nějak jinak než přes nyx...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam