• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VIDA: dolů půjdou časem všichni, ale je vidět, že mBank opravdu neumí půjčovat.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: já bych věřil Tobě, ale opět musím konstatovat, že z toho šťastný nejsem :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: věříš bezejmenným operátorům nebo mně? :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: posílám ti do pošty kontakt na člověka, co řeší problémy. ale já ti říkal, že mLinka :)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    LITTLELI : No to uz existuje - viz preklenovaci uver u stavebka - platis uroky i ze svejch penez co tam das...
    CASTER
    CASTER --- ---
    To uz je fakt na prekonani lenosti a navstevu ING... akorat by to pak dalsi den urcite taky snizili..
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    hmm parada.....ale hypo sou porad asi 5 %..........SUPER !!!
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    mno, za chvíli budeme za své peníze u bank platit ještě úroky kromě poplatků ;)
    POPEY
    POPEY --- ---
    jak tu pises full a light.

vim ze to nesouvisi s mbank
    ale je schopen me nekdo vysvetlit kdyz platim letenku pres net
    tak u wizzairu a rayanairu bez problemu
    u smartwingu me to kartu nebere

mam kartu od sporky na netovy platby aktivovatnou
    tak to je mozna to full a light

ale sere me to protoze kdyz si aktivuju platby pres net tak chci aby to bralo vse
    tak nechapu proc blby smartwingy nejdou?
    jeslti nemate nekdo podobny zkusenosti
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ještě dodám - je třeba rozlišovat emboss-neemboss a full-light verzi karet. Typicky VISA je full a emboss, Visa Electron je light a neemboss. Nicméně třeba první deflíni byli full a neemboss. Někteří obchodníci přes internet berou jen full nebo naopak light apod.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: jinak pro on-line platby musíš mít u karty povolené internetové transakce.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: emboss má jediný význam a to, že s ním zaplatíš i na mechanickém imprinteru. Taková žehlička co ten emboss obtiskne přes kopírák do papírové účtenky. Používá se, když nejde proud a tam kde ho mají z historických důvodů. Také hodně konzervativní půjčovny aut v zahraničí mají raději emboss.

Takže naopak pro on-line platby stačí electronic verze karty (některé banky mají i virtuální tj, že máš jen číslaa žádný plast). A některé letenky jsi dostal se slevou jen s např. s Visa Electron.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: te den si můžeš najít v IB - je tam jako "Datum minimální splátky".
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jen se chci ujistit ohledne mkreditky jestli pocitam spravne.
    zuctovaci obdobi mam 23.
    28.12. sem neco koupil, takze posledni den kdy to muzu zaplatit bez uroku je 16.2.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: .. melo tam bejt ".. ale mozna si teda jak rikas zalozit spesl ucet ... "
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ad emboss : rada internetovych prodejcu {letenky typicky} prijmou on-line platbu JEN embossovanou kartou .. stejne tak sjednani pojisteni on-line kdyz clovek chce treba jet v nedeli rano do rakouska na hory a chce si v nedeli rano sjednat pojisteni urazove na 3 dny, tak take emboss .. ne ?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. jinak diky !!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAMM: ano myslim ten "uverovy produkt", normalniho "delfina" pouzivam ke sve spokojenosti jiz dlouho ..

NYX: .. hmm s ti paypalem je to blbe, ale mozna si zalozit spesl ucet - tam prenest vzdycky tu castku z mbank uctu na mbank ucet {to je v hned}

ADAMM: jak pise NYX - k tomu paypalu .. kdyz je to na EURa je to bez konverzniho poplatku ? .. i v pripade delfina, mkreditky ci paypalu ? ..
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    ADAMM: No, koukám na to, co se řeší v tom klubu o bankovnictví jako puk, no, není to oblast v které bych měla přehled ani to není něco, v čem bych se rychle zorientovala jako v informacích, které hltám páč mě sakra zajímají, stresuje mě to strašně, páč mám přeplněný harddisk v hlavě a výsledkem je, že vím ho... co a jak s FIO, tak mě když tak prosím Vás nasměřujte do nějaké té FIO banky jestli mají kiosky a tam mi řeknou co potřebuju osobně nebo jestli máte někdo chuť a trpělivost, poraďte mi konkrétně co dělat když chci posílat prachy do SK v poště, klidně i za nějakou malou úplatu, nebo si budu dál dělat výlety do Bratislavy, možná je to lepší než sedět za kompem a neustále use the fucking google...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam