• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    FIN
    FIN --- ---
    fakt si ale nemyslím, že někdo bude nechávat ležet ladem u mbanky částku přes 600 kilo, aby z ní část (do 1,2 mega tu menší) měl úročenou 1,8 procenty... neexistuje jediný důvod, proč to udělat, když ji může zadarmo a s výběrem kdykoliv nechat válet u ingu za 2,5 % nebo za čas, až se pořádně naučí, co znamená "webové služby", u axy...
    FIN
    FIN --- ---
    MUNIN: já bych rád věděl, která z těch podob stříhá metr?
    končí nám: máš zadarmo spořící účet s přijatelným úrokem (což nám právě skončilo)? ok. člověk si dočasné desetilitry bude odkládat jinam.
    končí nám: základní účet, na kterej ti chodí výplata a z něhož platíš nájem a spol, s i-net bankingem a platbami zadarmo? to už bude zlé - už jsou jiné ústavy, kde toho lze dosáhnout.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Existují analýzy, podle kterých má BRE Bank dost nízkou Tier 1 kapitálovou přiměřenost. Minulý týden vyhlásili novou strategii, jejíž podstatou je snaha prodat nové akcie asi za 2 miliardy zloťáků a banku dokapitalizovat. Aby se jim to povedlo, slibují 10% meziroční nárůsty zisku a nárůst RoE na 20% v roce 2012, což je čtyřnásobek dnešního stavu.

Řekl bych, že český experiment - v podobě jak jej lid zná a miluje - střihá metr.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Mno, moje peníze z Emax+ už včera odešly... všechny.
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: zatím se jim to daří :-) už mám objednán účet u konkurenčního ústavu :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK:
    CAIDEL: vzhledem k tomu, že pražská "centrála" má pět a půl člověka, tak neříkám vysloveně dotovaný, ale "dotovaný" v rámci BRE. ty peníze jdou do Polska a tam se s tím pracuje, ne z Prahy.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VANEK: Zajímavé.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: eMAX Plus je dotovaný? Mi neříkej, že z našich uložených peněz nedokážou vydělat přes 1,85%.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: nedotovat eMAX Plus a dostat se za každou cenu do provozních černých čísel před koncem pololetí. ale to je velké IMHO.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: A co je podle tebe cílem celého cvičení? Snížit likviditu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: taky by mě zajímalo... protože já jsem s ní mluvil a měla nervy na dranc - protože ji vedení zamítlo jak snahu poslat mail na všechny lidi s eMAX Plusy, tak napsat to aspoň na homepage... a to Pavla není žádný extra pro-klientsky orientovaný člověk ;) jen klasický PR manažer - ale zase není úplně padlá na hlavu. na rozdíl od těch, kteří ji to nedovolili :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem dneska zalozil AXA sporici ucet... uvidime kdy se to rozhyba... sam borec rikal ze jsou uplne v prdeli a ted co mBanka zacala silet budou jeste vice... :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BUNDA: Ta mluvčí byla kde?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: přesně z komunikativnosti zbylo v podstatě jen mFórum a to jen díky klientům. Jediná zásluha banky byla v jeho zřízení a dosavadního nezrušení. Když už ani tisková mluvčí nedokáže udržet nervy na uzdě tak je to opravdu hodně špatné :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Pokud výrazně zhorší podmínky, tak ta mHypo bude na stejné úrovni jako ostatní banky. Pokud máš variabilní sazbu, tak můžeš odejít kdykoli jinam (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SEOMAN: řešilo se to na Měšci, že ten start se úplně nevydařil... http://www.mesec.cz/clanky/axa-bank-sporici-ucet-bezpecnost/
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Takze AXA nestiha rikate...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    To ano. Nekomunikativnost a jak už tu někdo poznamenával: Hlavně ta ztráta důvěry. I kdyby mBank z fleku uvedla všechno do takového stavu, jako to bylo dříve, stejně už jí nemůžu s čistým svědomím nikomu doporučit, protože žádná spolehlivost v tom není.

Jinak zcela obecně k tomu snižování úrokových sazeb v reakci na "vývoj trhu" - (platí pro všechny banky). Do jisté míry očekávám, že si banka tohle riziko ponese sama. Nemyslím si, že by prodělávali, pokud nechají úrok na 3% (1,85 / 2,5... whatever). Prostě jen nevydělávají tolik a já bych čekal, že by se s tím banka měla do jisté míry "smířit" a nepřenášet to na klienty :) OK, pro nové, ale neměnit pro stávající. To, že banky neustále procenta úroků snižují kdykoli se jim zachce mě dosti dožírá...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tohle me sice toci, ale uplne nejvic me toci to pro smrtelnika neviditelne oznameni na blogu. hlavne ze i v tom blbem netbankingu maji system na oznamovani zprav banky. a u prihlasovaciho okna maji nejnovejsi informaci radsi soutez o auto. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam