• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KY_109: cmon, zas tak zle nebude! :)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Takze se mame tesit na zpoplatneni prijate platby? ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak zítřejší mRada se asi ponese v dosti vyhroceném duchu. Já např. v souvislosti s plánovanými změnami sazebníku v mRadě končím.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUTHRAKAUR: by mě zajímalo, jak to chtějí zjišťovat? :) ale je to teda pruda.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ty Cardif odpovidaji tak opatrne, ze si nejsem uplne 100pro jistej, ale vypada to, ze mam smulu... ;( jeste mne prekvapila podminka, ze se nesmi pojisteni uzavrit ze zahranici.

Počínaje dnem, kdy překročíte hranice, nesmí Vaše cesta do návratu, tzn. dne, kdy překročíte hranice zpět do ČR, trvat více než 45 dní.

Dbejte, prosím, abyste v době sjednání pojištění nebyl již v zahraničí. Takové pojištění by bylo neplatné.

BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAMM: to jsem zvedavej na odpoved.. v ramcove smlouve to maji to maji napsany vicemene tak, jak mi odpovedeli z Cardif.

9.2 Pojistnou událostí je vznik nároku na pojistné plnění z důvodu vzniku jedné nebo více událostí dle této smlouvy a Všeobecných pojistných podmínek pro cestovní pojištění č. 2/2009 za podmínky, že cesta do zahraničí z České republiky netrvala déle než 45 po sobě jdoucích dní v případě souborů Cestovní pojištění osobní a Cestovní pojištění rodinné Classic a 60 po sobě jdoucích dní v případě souboru Cestovní pojištění rodinné Gold.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUTHRAKAUR: poslal jsem to kamarádce produkťačce, podle mě by to mělo být ok, protože co bylo před 1.7. po tom je jim imho kulový, to jsi s nimi neměl nic společnýho.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAMM: no, z Cardif mi zatim odpovedeli "Cesta nesmí přesáhnou 45 dní počínaje překročením hranic ČR.", takze to nevypada moc pozitivne.. :/ jeste zkusim zjistit vic - cekal bych, ze to zafunguje...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUTHRAKAUR: tak dej vědět, já vycházím z osobního přesvědčení, nikoliv z podrobného studia smlouvy :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak dnes se oficiálně spouští mHypotéka Light :) (doufal jsem, že to bude opět "plus", ale tak drsný na marketingu už nikdo není). http://www.mesec.cz/tiskove-zpravy/mbank-predstavuje-novy-produkt-mhypoteku-light/

oč jde? lepší úroková sazba vs. nemožnost splatit bez sankce víc jak 20% ročně (což imho není TAK strašné, respektive velmi záleží na vstupní kalkulaci, k mBank přešlo hodně lidí, co plánují - a taky to dělají - splatit hypotéku v horizontu 2-5 let) a chybějící mBilans. čili - pro lidi, co si berou "klasickou" hypotéku a nemají moc peněz nazbyt (takže by mBilans stejně nevyužili) to nemusí být špatná volba... web k nové variantě by se měl spustit nejspíš někdy během dne :)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAMM: vyborne, dik. jeste jsem ted pro jistotu napsal do toho Cardif..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUTHRAKAUR: tahle kombinace by měla fungovat (zapnout 1.7.)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    nevite nekdo, jak presne funguje omezeni cestovniho pojisteni k mBank Visa Classic? na webu se pise:

jedna cesta s pojištěním „Cestovní pojištění Rodinné Gold“ nesmí přesáhnout 60 kalendářních dnů, u zbývajících dvou souborů 45 kalendářních dnů

jedu od 18.6. do 12.8. pryc, coz je vic nez 45dnu. tohle pojisteni teda nemuzu vubec pouzit? nebo ho muzu pouzit jen na cast? nejlepsi by pro mne bylo, kdyby zafungovalo, kdyz bych si ho zapnul v IB od 1.7., coz by bylo 43dnu do konce vejletu a doby do 1.7. bych pojistil jinde...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: ono to jako řada jiných věcí imho bylo v tomhle releasu. ale v mbank je téměř vždy pravidlem, že je dřív internet banking a pak teprve front end - tedy systém žádostí o daný produkt. platilo v 90% případů.

ale příští týden se bude konat mRada, tak třeba vynesu nějaké informace :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    znamena, ze hrozi dalsi "update" netbankingu? neeeee :o)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: zachraňovat jedině hypotékami, půjčkami a kreditkami. Peněz ze kterých vyplácí úrok má mBank na rozdávání :-(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Bližšího nic nevím :) Jsem zvědavý, čím se to pokusí zachránit...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CAIDEL: s dnešními úroky na trhu?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BTW: Včera mi nějaký obchoďák z mBank (když se mě marně snažil nalákat na kreditku) tvrdil, že v horizontu týdnů by mohlo dojít k zavedení nějaké variace na termínovaný vklad.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TRESEN: ne a imho nikdy mít nebude. řešit lze nejlépe poštou. pokud máš hodně vkladů v hotovosti, mBank není ideální řešení, minimálně je lepší kombinovat ji s další bankou / záložnou, např. FIO.
    PULKA
    PULKA --- ---
    TRESEN: ne, pokud nepočítáš prodejny společnosti žabka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam