• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LUDWIG_: Myslím, že kvůli úspoře tří korun to bude dělat fakt jen málokdo. Za těch pár minut, co se tomu budeš věnovat, vyděláš libovolnou prací víc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    AXTHEB: A já naivka myslel, že banka vydělává na úrokové marži :-)
    Viz LANTHAL - to je afaik prapůvodní princip fungování banky.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LUDWIG_: Nejspíš časem začnou započítávat trvaláky, protože s tím 1% šméčkuje a ostatních "se to přece nijak nedotkne" :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NELDE: Jak říká WITTGENSTEIN: Trvaláky, Inkasa, SIPO se nepočítají...

(čistě technicky můžeš tedy věci ochcávat tím, že si uděláš trvalák na další den a pak ho zas zrušíš, ale... já na tyhle fixly nikdy moc nebyl...)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    a jak budou resit, kdyz clovek bude na ty prikazy zakladat trvalaky, ktery po transakci zas zrusi?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NELDE: Trvaláky a inkasa se ti do těch 10 transakcí nepočítají.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    PAN_SPRCHA: Blbost, ze 3% je 2,5%
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tvrdit, že někdo účet zneužívá k podnikání stovkami plateb denně a pak nastavit limit zdarma na 10 měsíčně je trochu podvod. Navíc 10 příkazů měsíčně bežně mám (základ je 5 trvalých příkazů+inkaso). Rozumný limit by měl být trochu vyšší (30?)
    V okamžiku, kdy dávají kreditku, tak platím kreditkou, ale vybírám normální kartou. V případě zpoplatnění výběrů pod určitý objem ztrácí kreditka smysl (pokud nezapočítají i ji).
    Zpoplatněné výběry z dodatečných karet mě štvou - já žil v tom, že ty tři jsou na všechny karty k účtu dohromady, ne na každou zvlášť. Přinejmenším to mohli nastavit na všechny karty dohromady.
    Ty výběry v zahraničí bych chápal, ale málokdo si dneska vybírá velké části v hotovosti, většina se platí kartou. Lepší by bylo použít stejné omezení na počet výběrů.

Závěr: Chápu, že chtějí některé chování ovlivnit, způsob provedení je ale pro klienta nevýhodný a naštvávací. Skoro mám chuť napsat, že typická mBank.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    XMARGE: podle mbank má 13% klientů obrat na kartě pod 4000. to je docela dost.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    AXTHEB: ale prosímtě, k mbank lidi šli právě proto, že hlásala, že nebude vydělávat na poplatcích, ale na penězích, které jí lidé s důvěrou svěří ... v tom byla mbank jediná jiná, teď už se zařazuje do tržního standardu ... ve světě je to celkem běžné, že banky zvládají vydělávat na uložených penězích a nemusí tak lidi šulit ještě napoplatcích,proč to mbank u nás nezvládla, nebo proč jí takto dosažený výdělek nestačí, to je mi celkem fuk
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DAMIAN: .. pred lety, dnes uz mne CS nezajima ..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XMARGE: thx
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETER_PAN: 3 výběru budou stále zdarma, ALE jen za přepokladu, že za měsíc zaplatíš kartou víc než 4000 (u obchodníků a nebo něco na netu).
    PAN_SPRCHA: normální člověk tě s tím posíláním peněz na paypal pošle víš kam:o) I konzervativní lidi, kteří spíš vyberou prachy a platí hotově, přešli k mbank, protože to pro ně bylo výhodnější..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    AXTHEB: Tak to si banka možná měla rozmyslet dřív.

(nicméně ad vydělávat: Měl jsem tam velice solidní zůstatky, převodů moc neprovádím a když už z karty vybírám, tak třeba 4-8 tisíc - takže se mě to sice nedotkne, zároveň ale banka měla spoustu příležitostí, jak na mě vydělat, protože jim žádné extra náklady negeneruju)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CAIDEL: Takhle to holt chodí když přijde na trh někdo novej. Nejdřív samý výhody a všechno zdarma a až se nabere dost klientů, tak se musí začít vydělávat. Pár procent klientů odejde, ale ten zbytek zůstane. Pokud člověk nemá chuť přebíhat každej rok do nový banky, tak se s tím musí smířit.
    Vezmi si Axu jak nabrala x lidí na 3% úrok, ještě jí ani pořádně nezačal fungovat ibanking a z tří procent už jsou najednou dvě.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CAIDEL: Protoze banka potrebuje nekde na tom klientovi vydelat, jinak zkrachuje.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    No, jak jsem si prošel změny, tak je sice pravděpodobné, že se mě také nedotknout, ale to ještě neznamená, že mě nehorázně neserou. Doteď to prostě bylo zdarma, teď je to zdarma s celou řadou ale.... a časem už zbyde jenom to ALE.

Zvlášť, když ti to banka zdůvodňuje newspeakem jako je Hlavním cílem této změny je více motivovat některé klienty mBank (87 % klientů se tyto změny nedotkou) k aktivnímu používání platební a kreditní karty
    Co to jako má být? To mám mít radost z toho, že mě bude banka NUTIT K AKTIVNÍMU POUŽÍVÁNÍ něčeho? Co takhle to nechat na mě...

(podle toho, že se na mě změny nijak neprojeví lze celkem snadno odvodit, že nejsem prototypem zneužívače...)
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    PETER_PAN: jako fakt jo ? Tak to je dobrá oblož .))
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PAN_SPRCHA: porad to nechapu .. z toho odstavecku plyne ze pocet vyberu zdarma je odvozen od pouzivani platebni/kreditni karty, ale ze 3 jsou zdarma .. pokavad je to jinak, prebira mBank zmrdo-marketnig ala CS kde ti reknou ze zaslani informacni SMS je zdarma a pak kdyz ti nauctujou 15 CZK tak ti reknou : "ano SMSka je zdarma, jeji vybaveni systemem stoji 15 CZK" :-))) ..
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    HUBIK: no dobre dobre, beru zpet s tim emailem. oka, zkusim to prohledat, co mi zbejva, kdyz to chci poresit rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam