• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUPIII: tak z něčeho ty bezpoplatkový banky žít musej ne :-D
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    KY_109: kdyby celkem dlouho ... to je od samotneho zavedeni eMax Plus.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    KY_109: :-( nepotěšilo
    KY_109
    KY_109 --- ---
    JUPIII: První převod v měsíci je sice u eMax Plus bezplatný, ale za každý další si mBank účtuje poplatek ve výši 150 Kč.
    Uz je to celkem dlouho .. mas to i napsany na ty strance, kdyz zadavas ten prikaz k prevodu z eMax Plusu.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    No tohle je dobré! Co je tohle za novinku, při převádění z jednoho účtu u mBank na druhý?

31-12-2010
    31-12-2010

POPLATEK-ŠABLONA PLATBY
    -150,00 CZK
    CRANK
    CRANK --- ---
    ADAMM: Dreamjob ;).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: většina lidí ho v bance v podstatě nikdy neviděla, netušila, co si myslí, co chce nebo nechce dělat a tak... a v červenci místo návratu z dovolené napsal, že končí a že věci (notebook a tak) vrátí, až se mu bude chtít a bude mít zrovna cestu kolem... tak nějak jsem to pochytil :) imho (a to je jen můj dohad) se nesešel názorově s Januszem M. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMM: naznač aspoň :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: bylo to o letních prázdninách :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Počkej, takže nastoupil v březnu a odcházel necelých osm měsíců po oznámení přestupu na samém počátku ledna, nebo měl po vyhazovu ješyě nějakou nucenou dovolenou, nebo jak to teda s tím časem je?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: ehm... no co na to říct, ti kdo slyšeli story o jeho odchodu z mBank, se můžou pousmát. bylo to o prázdninách a bylo to zábavné...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Damagement z Českých aerolinií je velká posila, WTZ.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hele, tohle mně úplně uniklo:

Slavnostně představovala začátkem roku mBank svého nového generálního ředitele Petra Řeháka, který nastoupil v březnu: Bohaté zkušenosti z Komerční banky a ČSOB, a dokonce i z Českých aerolinií z něj dělají velkou naději pro banku.
    Moc dlouho se v mBank ale neohřál. Po osmi měsících, což je dost krátká doba pro generálního ředitele, se objevuje zpráva, že Petr Řehák nastupuje do Citibank, kde má na starosti drobné zákazníky. Ti Citibance nikdy moc nešli. A před Řehákem je tak jasná výzva.
    Čeští manažeři se dostávají na vrchol - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/cesti-manazeri-se-dostavaji-na-vrchol-dw8-/ln_noviny.asp?c=A101228_000057_ln_noviny_sko

Nojo, ale co teda bude s mBank?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Cca 380,000 Kč. Limit je 15,000 EUR přepočteno dle ČNB.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOMMICK: cash advance = přijdeš na pobočku jiné banky, kde předložíš kartu a vybereš tímto způsobem. poplatek je 35 Kč, limit pro tento typ operace si nejdřív nastav v nastavení karet. nejlepší je si dopředu zavolat na danou pobočku, jestli to podporují - někde to nedělají vůbec, jinde jen na embossované karty, takže lepší dopředu ověřit. vzhledem k tomu, že v ČR se to moc nevyužívá, tak se může stát, že budeš muset "školit" personál (budou tvrdit, že to jde jen pro karty jejich banky nebo že se ti naúčtují poplatky jako procento z částky - obojí je blbost).

když jsem byl ještě v mBank, dělal jsem si jednou mystery shopping na tohle téma a výsledky byly dost tristní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOMMICK: Nejlacinější řešení je druhý účet u Fio (také zdarma), kam ty peníze pošleš a pak je vybereš na jejich pokladně (po avízu).
    TOMMICK
    TOMMICK --- ---
    PISTA1: jde o částku do 500 tisíc, samozřejmě že bych rád převod na účet, to také řeším, ale rád bych měl i informaci, jak případně částku z účtu vybrat ...

Tj. tedy, zadu někam do banky a budu chtít vybrat "zálohu"? Jak jim to mám oznámit, budou sami vědět, jak postupovat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOMMICK: Jen drobnost, peněžní převody nad určitou částku (tuším půl milionu korun) jsou ze zákona o praní špinavých peněz povinně bezhotovostní. Většina firem a institucí, kterým se platí větší částky mají/musí mít nástroj pro jejich bezhotovostní zaplacení.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TOMMICK: Cash Advance u jiny banky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam