• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: problém je, že pětitisícovky už imho v žádných bankomatech nejsou. Cash Advance je v tomto případě dobré řešení. výběry jsou 40ks bankovek = 80 tisíc (dlouhodobě ověřená informace více lidmi na mFóru).
    VXP
    VXP --- ---
    FRANCIMOUR: bankomat ti muze vydat tusim 30ks bankovek, takze v 5 tisicovkach je to 150 tisic...

pripadne muzes s kartou provest v jakekoliv bance cash advance za 35,- kde ti vysazi jakou castku chces a proste ti ji strhnou z karty :)
    Sazebník bankovních poplatků
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5
    NELDE
    NELDE --- ---
    FRANCIMOUR: mBank nemá pokladnu, takže nejde vybrat přímo nic. Buď užít jinou banku, co má pokladnu nebo to brát v bankomatu na několikrát (jde nastavit vyšší limity) - jen je problém v omezeném počtu bankovek na jeden výběr u konrétního bankomatu a v poplatku za každý výběr.

Trochu pozor na zákon o praní špinavých peněz - nad jistou úroveň (tuším 20k EUR) je třeba platit nehotově.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRANCIMOUR:
    nejde vybrat ani 5kc... ja to udelal tak ze jsme to prevedl k nekomu kdo ma sporitelnu. ten ohlasil na pobocce ze bude chtit vybirat jisty den hodne penez a vybral to :)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Zdravím, mám dotaz jak je to s výběry větší částky z účtu? Řádově ve stotisících? A jak čtu výše pokud dát více než 100t na eMAX plus úročení není...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hm: Fio má příjem GBP dvakrát dražší, ale možná je kurs (tuším standardní ČSOB) výhodnější; na http://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/cenik/ tvrdí, že platby ze zahraničí jsou zdarma a dokonce ti i založí librový účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: myslím, že se to na mFóru brzo objeví, imho lepší je FIO, Zuno, devizovky, ale klasické banky nikoliv.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: A už někdo zkoumal, co se čistě na příjem čehokoli krom eur (dejme tomu liber) vyplatí víc?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Přesně. Ono pokud člověk potřebuje zahraniční platbu častěji, tak půjde do něčeho speciálního.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak právě s ohledem na zah. platby se dočkal updatu i kurzovní lístek.
    Cílem imho nebylo mít extra výhodné zah. platby (plus - SEPA platby budou následovat, takže eurové platby budou jistě výhodnější), ale odstranit to, co bylo mBank od spuštění vyčítáno "nejste plnohodnotná banka" a podobně.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VXP: Za příchozí USD, GBP, PLN, HUF nebo CZK, pokud je nějakému nešťastníkovi pošlou mezinárodně; EUR jsou jen za 25 :-)
    VXP
    VXP --- ---
    KY_109: pokud ti k tomu nezridi ucet v USD/EUR, tak te oskubou na prevodech...

ve FIO mas za prichozi platbu 100,- ale mas ucty v EUR i USD :) http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf

a odchozi jsou levnejsi...
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: 49czk za prichozi? tak to vypada luxusne .. bezne platim kolem 400-500 za prijatou platbu z USA :o/
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: ale ty ceny... ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mBank spouští mezinárodní platební styk - Blog
    http://www.mbank.cz/blog/article,304,mbank-spousti-mezinarodni-platebni-styk.html

Mezinárodní platby spuštěny...
    EKONY
    EKONY --- ---
    MRTVY_KENNY: nepouzil, ted uz jo, stejne toho furt moc nevim, ale kdyz jsem kouknul na kurz EURa -prodej ted ve spořce a u Mbank, tak mi vyšlo 0,26 Korun ztráty na 1EUR v neprospěch mBanky..
    to při např 100EUR dělá 26 Kč
    Jelikož tam je pak ještě převod z EUR na cizí měnu (v mém případe NZ dolar), bude předpokládám další ztrátička, a ještě případné procentíčka jako intertransfer fee..
    takže jak tam někdo psal, asi fakt nic moc pro mimo EU region..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    EKONY: filtr na slovo "kurz" jsi asi nepouzil, ale ver tomu, ze se to tu resi stokrat rocne
    EKONY
    EKONY --- ---
    mne by jeste k tem vyberum v zahranici zajimalo, jesi to nekdo sledujete, jaky je pouzivany kurz pro prevod men - jestli nahodou nebude takovy (decentne nevyhodnejsi), ze ten poplatek v tom bude krasne schovany
    dik za postrehy
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Ješté jedno malé uzavření k booking.com (debetní/kreditní karta) - mám tu debetku a vyžadují "kreditku". Z 6ti hotelů si jeden strhnul 0,01e a vrátil zpátky, ostatní to neřešili...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KRALIK: a ja doufala v kulicky stesti... i tak dik! :,))

/sama to ted budu potrebovat, tak jsem ti/si to rovnou nasla;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam