• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NELDE: Konkurencni vyhoda v tom, ze se omezi pouzitelnost placeni po internetu? Juchuchu! Me to v Citine zapli, i kdyz jsem o to nezadal a kdyz jsem protestoval, tak povidali, ze mam smulu, ze to zapinaji vsem. Tak a od te doby jejich karticku pouzivam o hodne min. Vydelali si.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: no vidis, jenze jak rikam, je to stupido, pac to tam ma asi kazdy at splnil ty podminky nebo ne. ale zazadat si muzu. :) asi nemaji co delat.
    CASTER
    CASTER --- ---
    NELDE: co chtel ROUMEN rict, ze tohle pomuze jen v obchodech, kde to 3d secure pouzivaji. Jinde zadna bezpecnost navic, vcetne (opravte me, jestli to neni pravda) paypalu a amazonu, kde maj cislo karty ulozene porad.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: čoveče ty jsi mág, ještě včera jsem to tam neměl a teď už to tam je! :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: takhle to vypada

NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Já o té možnosti vím. Jenže to je obezlička, lepší je to mít napřímo - zadám číslo karty, dostanu SMS potvrdím.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Ale tohle 3D funguje u obchodníků, kteří to podporují. Na internetový platby mám u mbank vyhrazenej jeden eMax účet a k němu jednu kartu jen pro platby na netu. Před zaplacením kartou se přihlásím k účtu, zkontroluji jeho stav, případně doplním peníze, povolím platbu kartou (zvednu limit z 0 na částku kterou platím nebo o něco víc), provedu platbu a když proběhne, vidím že je částka blokována, tak zase limit pro placení snížím na 0. Zdá se to trochu zdouhavější, ale mám všechno pod kontrolou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Adamme, nevíš, kdy mBank půjde do 3D Secure? To by byla konkurenční výhoda.
    Nejbezpečnější platby kartou na internetu nabízejí tři banky - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/nejbezpecnejsi-platby-kartou-na-internetu-nabizeji-tri-banky-pu5-/bank.aspx?c=A110914_143118_bank_bab
    A také by to motivovalo lidi k většímu utrácení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: v Žádostech teda nic relevantního nevidím.. Navíc mně to někam zmateně přesměrovalo apod. a volat na mLinku? oh oh.

jako mBank by mohla bejt fajn, kdyby neměla tyhle nesmysly - prostě low cost jednoduchej produkt..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: me to vetsinou nejak vyzvalo
    ale nejak nesmyslne, takovy pokus/omyl, kdy mi treba nasledne oznamili, ze jsem nesplnil podminky, na to kadim, tam mam plno sporicich kont s nulama, takze to neresim.
    maximalne nejak pres zadosti..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: hele a kde si to aktivuje? Zdá se že jsem jejich výhodné nabídky na výhodně úročený účet odmítal tak dlouho, že už mi je přestali nabízet, takže nebudu moci udělat transakci, které mi za měsíc a půl vydělá skoro 250 Kč :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NELDE: mám pocit že takhle to udělala RB - a mimochodem možná ani to ne, něco ve stylu:

- nejdřív žádný poplatky (viz reklamy)
    - pak poplatky při obratu 20 tis +
    - pak poplatky při obratu 25 tis +
    - telefonická nabídka na nové "výhodnější" poplatky - ve skutečnosti nabídka podepsat zdražení poplatků - odmítnuto
    - zavedení poplatku 200 Kč za měs za vedení účtu

.. nic z toho písemně... odchod od RB, retenční nabídka na půl roku odpuštění měsíčního poplatku. (haha, to určitě)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Klidně by mohli vyhlásit slevu na ty poplatky - to není změna rámcové smlouvy, tedy to mohou udělat hned (-; Změna ceníku směrem dolů je pak jenom formalita. Mimochodem, touhle metodou by mohly všechny banky ten zákon obejít - dát do ceníku vysoké poplatky a pak je odpouštět - a podmínky odpouštění už nejsou součástí smlouvy (-; Asi jako když mění úroky.

Nicméně je zajímavé, že tak učinili po zveřejnění ceníku AirBank, která tam má výběr z jakéhokoli bankomatu za 25,- a poplatek za odešlou platbu 5,-
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Ne: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/platebni-styk/cast4h1.aspx 284/2009 Sb (ve starém 124/2002 nic podobného nebylo; jestli v zákoně o bankách, nechci hledat):
    § 94 Změna rámcové smlouvy
    (1) Navrhuje-li poskytovatel uživateli změnu rámcové smlouvy, musí tak učinit na trvalém nosiči dat způsobem uvedeným v § 80 odst. 1 nejpozději 2 měsíce přede dnem, kdy má podle návrhu změna rámcové smlouvy nabýt účinnosti. To neplatí v případě platebních prostředků pro drobné platby, jestliže to bylo dohodnuto v rámcové smlouvě.

Podstata je právě v ochraně před jakýmkoli zhoršením; že zlepšovat se dá i s okamžitou platností, je všeobecně přijímaný industry standard, ale v zákoně explicitní oporu nemá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: teď se dívám, že Ivana tam napsala, že jsou to dva měsíce - no tak asi ano... jinak lehký offtopic, včera jsem jel přes jizdomat.cz z Prahy do Brna s bývalým šéfem marketingu Volksbank, zajímavá haluz, ale úplně super pokec :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: pokud se něco nezměnilo, tak sazebník má na jakoukoliv změnu měsíc, jen přidání nových věcí (klidně i zlých) může být hned.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nemusí dokonce by to mohli spustit hned. Lhůta 2 měsíce platí při zhoršení podmínek. Zlepšení je možné aplikovat kdykoliv.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Platnost od 15/11 - to by ho měli klientům rozeslat dnes.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: diky..
    PDF má titulek REGUMALMIN PROMOCIJI "10% NA LOKACIE".. :]
    VANEK
    VANEK --- ---
    Je už někde k vidění ten sazebník? Zajímalo by mě, jak do něj dostali "Jednotlivé případy budeme ... posuzovat individuálně. Není tedy stanoven žádný, ani orientačni limit," aby to nemohlo znamenat, že kdo se jim znelíbí, bude platit všechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam