• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Zajímá mě zkušenost (praxe) s cestovním pojištěním ke kreditní kartě. Když jedu na pár dní ke konci měsíce, tak si teď přes internet naklikám k té kartě pojištění, to začne od dalšího dne platit, jak hned ten den zavolám na mlinku, docvakam se k člověkovi a pojištění zruším (ukončím). To se zruší až od následujícího měsíce, ale do konce měsíce jsem pojištěnej. Chápu to správně? A následující měsíc se mi z kreditu odepíše pojistné za ten jeden měsíc, to zaplatím a je vyřízeno.

A co všechno potřebuju k volání na mlinku? Podle čeho mě identifikují? Nikdy jsem tam nevolal, nemám telefony rád.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: před obnovou, teď se to zavádí z toho důvodu, že se letos vlastně skoro žádné karty neobnovovaly (došlo k prodloužení platnosti ze dvou na tři roky), ale v roce 2012 to bude už hodně karet - náklad na výrobu, poslání atd. bude podle mě stovky korun.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    Tak to jsem ani nepředpokládal že by to vztahovali na jakoukoliv dobu před vypršením... to by hodně postavili na hlavu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KOC256: Nojo, sakra, máš pravdu; to mám za to, že nečtu small print. Takže zůstává akorát otázka, jestli se myslí 6 měsíců před obnovou, nebo kdykoli během platnosti.

BTW, polsky se taky "smlouva zaniká ... vypovědí" píše kratce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    Já to chápal tak že to nechtějí rušit před koncem platnosti ale jen že ji neobnoví...
    VANEK
    VANEK --- ---
    KOC256: Ty karty už jsou vyrobené a náklady na to utopené; rušit je s tím, že pokud klient podlehne skvělé nabídce mBank, rozhodne se začít PK aktivně používat a bude si tedy muset dát udělat novou, budou se muset vydat podruhé, by nebyl ekonomicky moc dobrý tah.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    spíše asi na výrobu a nějakou její registraci ne?

BUNDA:
    jednou za tři roky to přežiješ ne? A to tento interval jen v případě, že náhodou zrovna půl roku před vypršením ji nepoužiješ.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A kolik je náklad na vedení nepoužívané karty?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak třeba já emax kartu mám pouze kvůli bezpečným platbám na netu. Tam kde nakupuju často, ale používám jinou (s lepším kurzem). Takže půl roku bez použití žádný problém (doteď).

KOC256: tak to je otázka jak to bude probíhat (zda s předstihem a jakým) apod. I tak mě to bude nutit použít něco co asi v danou chvíli použít jinak nemusel :-(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    ja bych v tech kartach nevidel zadnou tragedii... Drive se ten e-max vyplatil a lide si zaridili karty, dneska se nevyplati a kartzy nepouzivaji ale strategie uctu a jejich uroceni je uplne jina kapitola a nejaka karty bych do toho nemotal...

Ten kdo chce si o tu kartu znovu pozada ostatni spici uzivatele ji nedostanou no. treba AXA to dela tak ze o kartu si muzes zazadat pri zrizeni uctu ale dojde ti az tam budes mit 2000Kc (startovaci impulz). Tu AXA kartu mam a taky jsme ji nikdy nepouzil (pouzivam prece mbank kartu :)).

Fakt vidim nejvetsi problem v podani te zpravy...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: asi jo. pravnik po par plznich to napise :o) grafik z toho udela pdf, admin webu dostane za ukol to naservirovat jako zpravu a dat na web.
    vysledkem je toto. pochybuju, ze to v tomhle retezci nekdo cetl krome autora.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Nebo Slovákem, srovnej [ VANEK @ Perličky z překladů ]
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Asi to překládají z polštiny Googlem (-; A psal to právník, který absolvoval polskou variantu Plzně (-; Možná i několik plzní.
    Logika je jasná, už jsou na trhu několik let a mají docela dost spících karet - asi hlavně k eMaxům, které lidi nevyužívají - nízký úrok. Pokud je ale něco zadarmo, tak si to nechají, že.
    ADAMM: Opět jsme u těch bonusů z užívání karty - nebylo by lepší přesvědčit lidi, aby ty karty užívali?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    ja pochopil ze kdyz ti tu kartu neobnovi tak te o tom budou informovat ne?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: cokoliv co si musím hlídat je odrazující. Na začátku mBank rozdávala karty jak o život, takže se něco podobného dalo čekat. Jak je vidět zavedení poplatků pro nové karty nestačilo :-(

Stejně jako ostatní mám výhrady k vysvětlování. Prakticky vždy, když mBank s něčím přijde, tak není v jejích silách to jasně a srozumitelně vysvětlit hned na poprvé. Dadatečně se pak doplňují články, FAQ a kolikrát se do toho sama zamotá :-(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    za mě určitě souhlas ale proč to takto jako lidem nemohou napsat rpvnou a púíšou tam fráze typu změnili jsme podmínky pro vydávánbí... Pokud to tam být musí ať to tam někde je ale ať lidsky na první přečtení píší tak jak to píšeš ty :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Bude o tom i článek na blogu - za mě dobrý: pokud někdo půl roku kartu nepoužije, prostě se automaticky neobnoví (dotyčný si ovšem o ni může požádat a pořád ji má zadarmo). Když bych půl roku kartu nepoužil, tak to asi skutečně nepotřebuju - vy si myslíte něco jiného? Je to náklad na banku, který je neoddiskutovatelný a v tomhle případě jde imho skutečně o zbytečné plýtvání. Že to mohlo být napsané líp, o tom žádná.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BUNDA: to je asi po polski :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    hlidat kartu kterou nepouzijes pul roku ?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    ja vychazel ze sve situace. mam dve karty jednu k osobnimu pouziti a tu pouzivam aktivne a pak jednu k business uctu a tu nepouzivam a je mi jedno co se s ni stane :), Kazdy to mame hold jinak no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam