• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ve smlouvě to je - a jak jsem se díval na mFóru - v IB to pořád vidět taky je. ale hlavně, že je o čem napsat, že... už jsem psal na mRadní mailing list, že mBank by měla rychle 1) odpovědět na mFóru 2) poslat klientům mail s mPůjčkou mail s vysvětlením a případně návodem, jak to jednoduše zrušit. a bude po bulvární bublině.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nemám mPůjčku, takže nevím, co je ve smlouvě, ale přijde mi, že by to tam mělo být napsané, ne. A viditelné v iBankingu (pokud je srovnatelný s hypotéčním). Navíc je to do jisté míry benefit pro klienta. Jen pokud žádá/žebrá o hypotéku, tak na to vyžadují vyšší příjmy, protože se oprávněně domnívají, že si ty peníze může půjčit a tedy splácet výše. Já takhle kvůli hypotéce zrušil kreditku (dostal jsem lepší rating) a po získání hypotéky opět získal kreditku (podmínky jsou výrazně měkčí).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: existence úvěrového rámce imho neznamená, že ty jako klient, jsi dlužník. dlužník je - jak píše NELDE - ten, kdo má dluh, což v tomto případě není prostě pravda. i kdybys měl se svým slovíčkařením pravdu, tak je titulek hrubě zavádějící, protože když si někdo nepřečte celý článek, má imho dojem, který koresponduje s "common sense" - tedy že mBank označila klienta za někoho, kdo jí dluží peníze.

tím netvrdím, že mBank neměla - například - klienty, kterým doběhla mPůjčka, informovat mailem či smskou o tom, že jejich úvěrový rámec je stále aktivní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Není to demagogie, jen trochu jiné (mírně nadstandardní) služby. Dlužník je, kdo má dluh. Třeba kreditní karta je druh úvěru, ale dlužník jsi až, když ji použiješ, a jen než to splatíš. Podobně zřejmě s mPůjčkou - pokud splatíš, tak nedlužíš nic (nepočítají se úroky), ale jsi stále schopen ten úvěr použít. Kdyby byl u jiné banky, tak tu smlouvu rychle ukončí, protože by měl měsíční poplatek za rezervaci úvěru.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: To je teda demagogie! Existence úvěru není možná bez věřitele a ovšem i dlužníka. O tom, že být dlužník znamená mít škraloup, není nikde ani slovo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: to je teda demagogie! není dlužníkem, ale úvěr (protože původní mPůjčka byla obnovitelná) je pořád vedený v registru... o tom, že by měl "škraloup" jako dlužník, tam není ani slovo. fakt super článek :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    MEOW
    MEOW --- ---
    ADAMM: kuryr se neozval ani zadny mail, ale uz jsem to vyresila, dosla jsem na pobocku a tam to semnou zrusili atd...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NIGHTHUNTER: pro tebe žádnou. pro banku to je výhodnější. vím, že se plánovalo "něco", co by lidi nějak odměnilo za to, že vybírají u toho "správného" bankomatu, ale zatím se to nespustilo.

už jsem to tady psal - docela chápu, že nejde udělat něco typu "výběry z Euronet bankomatů zdarma", protože český přístup "ať sousedovi ta koza chcípne" by znamenal, že místo toho, aby byl někdo rád, tak by začala většina lidí (protože Euronet bankomaty jsou primárně v Praze a jinak hodně málo) nadávat, že to není fér, protože oni musí platit a pražáci ne...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEOW: sorry. v zásadě bys musela volat na mLinku a zrušit první žádost. kurýr se neozval doteď nebo jak?
    MEOW
    MEOW --- ---
    KOC256: kdybych mela cas povidat si s plechovyma hubama po telefonu, tak se neptam ... auditko k uzitku ovsem
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MEOW:
    za ty 4 dny sis uz mohla snad zavolat na mLinku a jen nerefreshovat NYX :)
    MEOW
    MEOW --- ---
    MEOW: odpovi mi nekdo na to pls?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Když už jsme u těch bankomatů, můžu se zeptat jakou výhodu má výběr z bankomatu Euronet proti jiným bankomatům?

Na stránkách jsem našel jen, že při vložení karty by se mělo zobrazit pozadí v barvách mBank, ale když jsem to včera zkoušel na Chodově v nákupním centru, tak na bankomatu byla nalepená 2 loga Citibank a mBank, ale po vložení karty na mě stejně vyskočilo velké logo Citibank, přestože jsem vkládal kartu od mKonta. Dále jsem si také žádného rozdílu nebo loga mBank nevšiml a zvýhodnění poplatků se asi jen plánovalo...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: napiš na vlastimil.simek@cz.mbank.eu - já placené výběry nemám, takže nevím... případně se mrkni na mFórum, jestli se to tam neřešilo.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YARIN: chcu, no. ja mam tohle vyuctovani taky 11.10., proc az 11. netusim, mozna adamm vykouzli nejakou odpoved, ja tyhle veci prestal resit uz davno :))

a proc je to zpetne - protoze tam do hry vstupuje i to, kolik jsi na kartach utratil za cele zari, protoze kdybys utratil nejmin 2000, tak uz ten jeden vyber mas zdarma. a nedelaji to tak, ze by ti to hned strhli a nasledujici mesic vraceli dle tve utraty. ten nasledujici mesic to spoctou a bud strhnou, nebo ne.
    YARIN
    YARIN --- ---
    posledni vyber kartou z bankomatu jsem mel 6. zari. chces mi rict, ze mi tech eventualnich devet korun (dost mozna jsem v ty dobe mel vyber zdarma, kdo se v tom ma vyznat) odecetli o vic jak mesic pozdeji - 11. rijna? PROC? nedava to smysl ani z pohledu, ze by to strhnuli mesic po vyberu, o strhnuti v zacatku mesice, jako to dela treba komercka (prvni den, dva) uz vubec nemluve...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YARIN: ten poplatek bude za predchozi mesic, si profiltruj karetni transakce za zari, treba na neco narazis
    YARIN
    YARIN --- ---
    na uctu se mi objevilio strzeni deviti korun za vyber z bankomatu, prestoze jsem si 100% jistej, ze jsem nevybiral. jasne, jde jenom o devet korun, ale stejne, takovyhle errory by se nemely dit, ne? s kym to mam resit?
    MEOW
    MEOW --- ---
    ADAMM: a kdyz uz jsem zadala kuryrem tak na pobocku si dojit asi uz nemuzu ze?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEOW: na pobočce okamžitě, s kurýrem by to mělo do 10 dnů taky vyjít. jestli je to běžný nebo spořící nebo oba, na tom vůbec nesejde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam