• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: pro mne jen to, že nevrací nic zpět :-)
    SM3
    SM3 --- ---
    BUNDA: nemam ted čas nějak srovnávat banky apod. s mBankou jsem po necelém půl roce spokojen (před tím x let ČS), nějak mě nenapadá co vytknout... přemýšlím že si od nich vemu kreditku, abych měl nějakou zálohu, kdyby někdy něco náhodou, nechci na to šahat, ale chci mít jistou rezervu, že kdykoliv můžu jít a vybrat "kolik chci" nějaké výrazné minus u kreditky od mBanky?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: můžeš zkusit kreditku jiné banky, která při protočení vrací procenta z plateb.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Dotaz - mam variabilni hypo od mbank, navazanou na PRIBOR. Pokud jsem smlouvu spravne pochopil, tak pokud se jednomesicni PRIBOR dva dny pred koncem mesice hejbne o vic nez o 0,1 procent v porovnani s tim, jakou mam tuhle variabini sazbu, tak by me ji mela mbanka prestelovat. V souvislosti s jeho nedavnym snizenim bych cekal, ze mi mbanka automaticky sazbu upravi (snizil se na 0,75 v porovnani s mymi 1,01). Nevite, jestli je tenhle proces automaticky, nebo jestli jej mam reklamovat? Nebo ktery den v mesici se to upravuje?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Kontokorent si platím hlavně kvuli hypošce, kdyby se stala nějaká nečekaná událost(nepřišla vejplalata a pod.) Tak aby se platba stejnak provedla i když na účtu zrovna nebudou "moje" peníze, který sou na spořáku.
    Kreditku mám taky, tu už teď beru jako samodřejmost :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ve variante zdarma je urok o dost vyssi, ale mohlo by to byt reseni
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    ted se divam ze pises o precerpani... neni lepsi kvuli mesice mit spise mKreditku nez kontokorent?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: úroková sazba je logicky v Úrokovém lístku - a je 18,9% p.a. takže pokud se nepletu, úrok bude přibližně (podle toho, co to bude za měsíc) 10000 * 0,189 / 12 - 157,50 Kč
    POPEY
    POPEY --- ---
    děkuji
    prosel sem si ten sazebnik
    ale nenansel sem tu vysi uroku?

resp. na priklade
    pucim si 10 000kč a presne za mesic je tam clovek vrati
    kolik je tam urok?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: je to 19 Kč měsíčně (kontokorent do 25k) nebo 29 Kč měsíčně (kontokorent do 50k)... což zase není tak strašná suma. plus samozřejmě ty úroky, pokud to využiješ.
    SM3
    SM3 --- ---
    POPEY:
    SM3: Za povolené přečerpání je účtován poplatek i v případě, že v daném období úvěr nečerpáte (dle platného sazebníku).
    Povolené přečerpání pro vaši finanční rezervu
    http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/povolene-precerpani.html
    SM3
    SM3 --- ---
    POPEY: mam pocit, že jsem toto někde nedávno zahlédl, že se platí ikdyž to člověk nevyužívá, určitě se to dá dohledat na stránkách...
    POPEY
    POPEY --- ---
    v internetbankingu mne to nabidlo
    zadost o povolene precerpani.

nevite nekdo kdyz projdu tou zadosti a aktivujou mne to
    jestli se za to plati mesicne i kdyz to clovek nevyuziva a jaky sou popr. podminky

dle mych zkusenosti z jinych bank je to jen tahac penez ze pak cloveka kasyrujou kazdej mesic jen ze ma clovek tu moznost i kdyz to nevyuziva

tak se ptam jestli to nekdo mate aktivni a jaky s tim sou zkusenosti
    dekuji
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: když byla první "centrála" v Dejvicích v provizorní vile, clearing mBank byl v sídle Commerzbank.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: pobočky nejsou transakční, takže u nich nic speciálního potřeba není. do ČNB je napojená jen centrála v Karlíně.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Banky mají vlastní síť mezi pobočkami a centrálou. Většina bank má hlavní servery v clusteru s backupem v jiné lokalitě. Napojení se od centrálního bankovního systému do ČNB systému podle toho, jak to předepíše ČNB. Je na bance, aby si zajistila leasnutou linu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    a ted jen takova doterna otazka...

To jako napojuji odkud se jim rekne (Praha - Brno - Ostrava) a nebo je to v ramci nejake super truper bankovni serverovny?

Nebo dokonce kazda pobocka i mezi pobockami jednotlivych bank maji vlastni draty?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: mají speciální dráty, ty jsou samozřejmě ještě zálohované. napojit novou banku do clearingu není úplně triviální záležitost, u toho jsem (vzdáleně) byl.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    a po cem ty linky bezi? To jako maji specialni draty - tj ani telefon, ani internet?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Ono to započtení nárazově také potřebuje nějaký výkon. Navíc online nemusí znamenat okamžitě. Jenom mít prostě pošleš transakci okamžitě a Clearing ji zpracuje ihned (asi jako když používáš IB své banky).
    Ale udržovat bezpečný kanál celou dobu není moc jednoduché. Tohle jsou dedikované kanály, nikoli internet. Takže je také možné, že ČNB nemá modem pro kažou banku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam