• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    jsem blbej já? nebo si ze mě dělaj prdel v bance? zúčtování poplatků za karty bez jakýhokoliv popisu - teprve po debatě se zákaznickým centrem jsem se dopátral, oč šlo a ještě si sami nebyli jistí ... pomíjím prvotní aroganci ... No a další poplatek za inkaso ... sic 1Kč, ale z principu ... v sazebníku nenalezen ... polský židi ... je mi líto, ale asi po létech vcelku dobrých zkušeností změním banku ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: ne :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    k pouzivani IB pres androidi aplikaci mbanky se nevazou zadne poplatky navic, je to tak?
    SM3
    SM3 --- ---
    Milá zpráva!

Vážený kliente,
    jak již bylo avizováno na konci srpna 2012, rozhodli jsme se zrušit některé poplatky s platností od 1.11.2012. Na základě obchodního rozhodnutí a proklientského přístupu došlo k faktickému zrušení těchto poplatků o měsíc dříve. Někteří klienti tak již mohli zaznamenat, že banka od začátku října nestrhává poplatek za příchozí a odchozí zahraniční platby SEPA a dále poplatek za každou odchozí transakci na účet v jiné bance z podnikatelského účtu mKONTO business. Banka dále přistoupila k dramatickému snížení poplatku za každou druhou a další odchozí transakci ze spořícího účtu eMAX plus v kalendářním měsíci. Výše poplatku byla ze 150 Kč snížena na 19 Kč.

ADAMM: mPeníze předpokládám, jsou pouze pro klienty mBank, rozhodně nemůžu vycházet z předpokladu, že všichni budou mít mbank, řeším to, příští týden se to rozlouskne, tak uvidím co vymyslíme...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: já už v mBank nedělám, ale mám tam dost známých... nicméně - mBank platební bránu nenabízí, jen mPeníze.
    SM3
    SM3 --- ---
    Je tu někdo přímo z mBanky?
    Přemýšlím o převedení firemního účtu z ČS a potřebuji zavést placení online kartou přes pl. bránu. Jste někdo schopný toto nějak inteligentně zařídit?
    Představa: max 10 000czk za zavedení celého placení /eshop, kde stahování placených dokumentů/ a cca 1,5% z transakce max.

Skončil jsem u ČS s osobním účtem a jsem spokojený, jen potřebuji hladký průběh převodu a zařízení toho firemního i s tou platební bránou a to co nejdříve...

Případně pošta, díky!
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    PISTA1:
    ADAMM: diky za radu, hotovo :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: skoro přesně. jen duplikát je za 100 Kč, ne 150 Kč
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PSYKO: To znam :(
    a) kartu v IB zablokuješ a zrovna podáš žádost o novou - zdarma ale seš 7 - 14 dní bez karty než dorazí nová
    b) požádáš o duplikát - za 150 a karta je do aktivace nový pořád funkční

ja volil a :)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    mam dotaz - podelne mi napraskla karta k uctu mKonto.. jak je to s vymenou? Je to bezplatne? Da se o ni pozadat pres net, nebo musim nekam volat? Diky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ATAN: vcera jsem zaplatil. mas v poradku limity na karte?
    ATAN
    ATAN --- ---
    s mbankou jsem to nezkousel, nejdrive jsem se chtel zeptat. protoze to neslo s jinou bankou (neni ceska).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: já teda na Amazonu nakupuju s delfínem / zlatou rybou zcela běžně a nikdy jsem se s něčím takovým nesetkal? wtf?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: nějaká haluz. Debetkou lze platit i bez cvc, cvv kódu. Jak jsou nastavené u karet limity to musíš zjistit v IB nebo u operátora pokud to není v IB.
    ATAN
    ATAN --- ---
    da se debetni kartou platit na amazonu? oni pry neumi CV kod a z VISA jine banky mi nedokazali strhnout prachy. pry se musi zadat o zruseni pozadavku CV kodu pri platbach na internetu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Proti tomu žádná, osobně vždy kontroluji částku, proč ale ten text je "Operace c. 6 ze dne 03-09-2012 Zadani preddef prijemce z uctu xxxxxxx na ucet xxxxxxxx/xxxxx heslo xxxxxxx". Proč není možné trochu zkrátit? A mimochodem je bezpečnější číslovat průběžně než každý den znova, protože mohu vidět v historii SMS, že opravdu všechny zprávy došly.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SM3: tak záleží kolik pěněz máš na běžném účtu v mBank. Můj zůstatek v mBank je většinou 110 - 120% transkačních částek takže případná škoda v mém případě by byla zanedbatelná.
    SM3
    SM3 --- ---
    ADAMM: ok, diky za info :)
    ...i přes tvojí informaci, že se to sem nedostane, si na to i přesto nejspíš vzpomenu, při další příchozí sms a zkouknu jí nejspíš důkladněji :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: no právě že SMS nezmění. princip toho útoku je takový, že ukazuje že odesílám platbu 200 Kč kamarádovi, ale ve skutečnosti odesílám 80% zůstatku na účet někoho jiného. V prohlížeči vypadá vše "normálně", ale bankovní systém obdrží pokyn vygenerovat SMS na odeslání peněz útočníkovi. Tady je SMS jedinou kontrolou... ale nechci šířit paniku, to se imho do ČR nikdy nedostane.

KOC256: ptal ses, proč to nebylo dobře přijato. odpovídám - z "bezpečnostních důvodů". že to většina lidí nečte, to vůbec nepopírám.
    SM3
    SM3 --- ---
    KOC256: vždy tu sms čtu odzadu, protože chci ten kód, jako dostatečnou kontrolu beru zkontrolování na webu... občas kouknu okem na částku, ale to tak 1/10.
    Nenapadlo by mě, že může z účtu odejít něco jiného nebo někam jinam, když to na webu sedí a tu sms jsem si myslel, generuje ten systém na základě zadaných údajů, ano to, že může někdo pozměnit údaje do sms mě nepřijde nějak divné, ale že by změnil příkaz v IB? Neříkám, že to není možné, podle mě jde vše, jen se musí vědět jak na to, ale jen mě to nenapadlo, že by na to šel přes sms...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam