• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    no je to nejaka evoluce a ukaze az cas zda to neni slepa vetev...

sirokouhle monitory bych taky neodhadl ze budou mit budoucnost sveho casu...
    POPEY
    POPEY --- ---
    jj postrehl
    prisel mne mail protoze mne konci platnost karty

a hned sem jim tam volal ze ji nechci
    ze chci starou klasiku

apropo co si o tom myslite?
    je lepsi ta bezkontakni nebo kontaktni(stara)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pro ty co to nahodou jeste nepostrehli... :)

Bezkontaktní karty pro všechny - Blog
    http://www.mbank.cz/blog/article,404,bezkontaktni-karty-pro-vsechny.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: zavolat a nechat se ověřit.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    wtf. zablokovane mBankovnictvi: kde zjistim ciselne heslo pro mLinku (kdyz ne v IB? :]). potrebuju odeslat platby.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    POPEY: Na SEPA platby jsou ze zakona tridenni lhuty; byt nic nebrani bance stihnout to drive (coz se muze stat napr. v situaci "posilam penize v ramci sesterskych bank v ruznych zemich"), vymahani kratsi nez zakonne lhuty bude dost ztraceny pripad.
    POPEY
    POPEY --- ---
    dotaz ohledne SEPA platby

sedim u pocitace ja a moje pritelkyne
    zadavame uplne stejnej prikaze SEPA platby kdy si posilame penize do spanelska
    na stejnej ucet
    ona u KB
    ja u mbank
    no a vysledek je ten ze druhej den na spanelskym ucte pristanou penize z KB
    a mbank zatim jeste nic
    ?

Jak je to mozny?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: (1) Nemá jich stále dost. Ty systémy něco stojí. Navíc si asi žádá matka větší podíl na trhu. (2) Nemám přehled o spořících produktech, mám dluhy. (3) Vlastní aktiva se hodí vždy a jsou potřeba i na kreditky a krátkodobé půjčky, které se ve výroční zprávě nemusí objevit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: klientů má víc než dost a to, že vlastních aktiv má také na rozdávání poznáš jak z výročních zpráv tak z úroků na spořících produktech :-)

Jakmile pomine akční úrok nemá aktuálně v konkurenci ostatních spořících produktů, které jsou na trhu mVklad smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Mně žádnou komunikaci neposlali (-;

MRTVY_KENNY: Ano, stejně jako každý nový produkt.

BUNDA: Banka potřebuje kritické množství klientů plus aby většina byla zisková. Pro úvěry potřebuje peníze (které by půjčila - vlastní jsou lacinější než mezibankovní půjčky) a klienty, které může snadno oslovit. Stávající klienti jsou dobrá báze. Dále nezapomínej, že pasivní užívání mKonta (jen převody na vklad a zpět na běžný účet) zase tolik nestojí (systém jako takový už mají, takže je to hlavně o platbách za clearing - oproti tomu mají možný zisk z úroku mezi mVkladem a mezibankovním úvěrem). A pokud ukážou klientovi srovnání, že jejich banka jim za ten převod na mVklad a zpět účtuje poplatek (ČS by tuším účtovala 2+2+5+2 za jeden) a mBank nic, tak třeba začnou užívat více služeb.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    já reagoval na to že to budou jen startovací ceny...

přečti si pozorně celou komunikaci... ...pak nebudeš reagovat na střípek...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: terminovany ucet muze mit detske nemoci? 8)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nějak nevidím smysl v lákání na mKonto. Banka by měla vydělávat na úvěrech to jsou pro banku ziskové služby. Tedy podpora půjček, kreditek, hypoték. S mKontem rostou jen náklady, zvlášť pokud klient neplatí kartou mBank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Proč ti chybí rozum?
    1) Konkurence nabízí vyšší úroky na spořících účtech. To se musí nějak dohnat. Plus je k dispozici něco, co se dát inzerovat jako výhoda. Očekával bych, že po odchytání počatečních dětských nemocí bude mediální massage. Navíc tam může být nějaká optimalizace cashflow (proto s výpovědní lhůtou).
    2) Klienti od drahých bank mají strach, že ty služby zdarma jsou výrazně horší. Vsadil bych se, že s mVkladem získáš i mKonto. Tedy dávají lidem důvod si vyzkoušet svoje produkty a nalákat je i pro mKonto.
    3) Mám pocit, že to je jeden ze starých slibů.
    YNZA
    YNZA --- ---
    taky sem to dal na 3m kdyz jinak nedate, a nebejt tle klubu ani o tom nevim :/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    presne protoze ti prave nakonec s mBankou jen "vyjebou" a vyzerou jen ty tri mesice... je treba nalakat ty pasivni aby tam prevedli nejlepe hned bandu tech "neznalych" a pak co nejdrive akci zrusili...

Proste mi nejak chybi rozum v tom co delaji...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: no to by prave napovidalo, ze by to meli podporit co nejmasivnejsi reklamou, aby se chytili hlavne ti pasivnejsi lidi, a ne jen stouralove, co maji porad prehled, co se kde sustne, a za tim jdou...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    oka, takze tam na 3m vlozim max co pujde abych z toho neco vytriskal nez to zase bude o nicem... :)

prijde mi to jako strategie... lovme co se da a vydelavejme na tech co na to nahodou zapomenou :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ty procenta, to je male deja vu :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: 3 měsíce je jen dočasná akce. A dotovat delší termíny si mBank nemůže dovolit. Pak půjdou úroky dolů a přestane to mít smysl úplně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam