• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JUANITA: na iphone je pouze aplikace internetoveho bankovnictvi, tam zadne notifikace o prichozich platbach nejdou nastavit.

coz me tak napada, prosimvas, jde nejak v te iPhone aplikaci zmenit anglictina na cestinu? nikde to nevidim, dekuji
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: vazne? jestli ano, tak beru zpet, to se omlouvam! ja mel za to ze budto mas sms notifikace o prichozi platbe (to je to co me zajima) a MUSIS si je takhle predplacet a nebo je nemas. Jestli je to tak, ze se ti proste uctuje po jednom (cena me nezajima) tak super, jdu to tedy dohledat, ja si s tim hral asi 20 minut a nenasel sem to (uznavam, pro me je mbank nastaveni strasne neprehledny, me ostatni ucty jsou mnohem prehlednejsi)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: tyjo tak za celých pět let jsem se nesetkal s tím, že by si na to někdo stěžoval. jsi fakt první a to se ke mně dostávalo moře stížností všeho druhu. ale přeci si můžeš nastavit, že nemáš žádný balíček a smsky se ti účtují průběžně.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DRAGON: to je notifikace o pohybech na uctu? pouzivam tu jejich android app, to je mozna praktictejsi.. je tam i widget na plochu, ktery zobrazuje aktualni zustatek.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    proc si nemuzu predplatit 10x smsku a hotovo? vsechno se dneska musi nutit cloveku? nemuzou mu nechat v nicem volbu, ani v takovy prkotine?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mne pekne sere na mbank jejich styl nabidky sms notifikaci. budto predplatny, ktery se automaticky obnovuje (coz me stve) a nebo nic.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: u velké většiny, existují výjimky. tady je přehled, měl by být aktuální (jsou to hlavně karty KB a ČSOB, ale ty zase nemají vedení zdarma):
    Kreditní karty pro občany - srovnání - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/...latek_za_kartu&_sl2=sprava_kartoveho_uctu_rocne&_sl3=urok_pro_bezhotovostni_platby&_sl4=bezurocne_obdobi_i_pro_vybery_hotovosti
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: to neni obecna vlastnost kreditek? jsem mel za to, ze ano.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Bezúročné období u mKreditky je jen na platby u obchodníků. Vyzkoušeno na vlastní kůži (-; Doporučuji u kreditky nastavit nulové limity na výběr v bankomatu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: na výběr debetka na placení kreditka a nastavené 100% inkaso na splácení kreditky. jen musíš na účtu vždy mít prostředky na splacení.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: jen podpis na kopírák ze žehličky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Je treba vyplnovat nejake lejstro?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    BUNDA:
    Tak pokud je tam těch 52 bezúročných dnů, tak by to zas tak nevadilo.
    Spíš mi jde o ten převod (nevim jak to pak bude fungovat v net bankingu) jestli je tam možnost výběru, nebo prostě budu platit 1,5 z částky...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: kreditkou se až na výjimky hotovost nevybírá! Tedy pokud nechceš platit úroky. Raději si ji neber do té doby než se seznámíš s funkcí :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Když to ale porovnám s klasickou kartou, tak v sazebníku pro mkreditku čtu:
    Výběr hotovosti ze všech bankomatů v ČR 49 Kč

Bezhotovostní převod na libovolný účet prostřednictvím platebního příkazu v internetovém bankovnictví mBank 1,5 % z částky převodu (min. 30 Kč)

Když budu mít obě karty, můžu mkreditku využívat jen když bych chtěl někdy do mínusu a na ostatní tu druhou klasickou kartu? 1,5% a 49 Kč za výběr se mi platit nechce ...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Jediný důvod - je to kreditka, tedy úvěr, který se ti pomůže počítat třeba do žádosti o hypotéku. A který tě může přesvědčit k větší útratě. Jsou samozřejmě lepší kreditky, ale pokud chceš občas mít k dispozici více peněz, tak lepší než krátkodobý kontokorent. Rovněž je tu výhoda, že blokované peníze ti neblokují platby - kreditka má vlastní účet. Nastavení limitů je stejné jako u každé jiné karty mBank, tedy můžeš užít jako kartu pro specifický účel.
    Jsou i lepší kreditky, mBank stále ještě nemá motivační program, tahle má ještě výhodu, že se ti počítá její útrata to limitů pro výběr.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: pak ještě, aby to obsluha uměla. Telefonoval jsem celkem dost a nabyl dojmu, že to fakt není běžná služba.

I v té spořce koukala dost nevěřícně jak na kartu tak na částku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: tak kreditka je úvěrový produkt. Pokud jí budeš splácet v bezúročném období (lze nastavit 100% inkaso z mBank účtu) pak smysl má vylepší ti cash flow. Ale krom toho, že je zdarma má teď tuším jen 2% zpět na první dva měsíce tím výhody končí.

Mnou používaná CitiLife má první rok grátis a ty 2% zpět trvale a to i z navázaného sipa a o2 inkasa. Takže vydělává nejen na sebe, ale jsem pár tisíc v plusu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    jo, jde mi přesně o stejnou situaci. zavolám tam předem že chci vybrat :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZONICEK:
    pokdu jsi ji doteďka nepotřeboval tak to neřeš. Je to hlídání navíc abys nezapomněl ji doplatit jinak to bude drahé...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam