• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Nakonec to asi nebude potreba, diky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MARWIN: ty jako uživatel se k tomu nedostaneš určitě :( možná by to šlo přes mLinku, nejsem si tím ale úplně jistý. mám se zeptat?
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Dotaz: je nejaky zpusob jak vytahnout z IB historii starych trvalych prikazu? Presneji receno den kdy jsem prikaz zrusil?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Také mám raději jednoduché IB. Minulý týden jsem byl na testování nového IB jedné z bank. Dosud ho měla velmi jednoduché a přehledné, nově se chce ubírat směrem Air Bank, bohužel jen vzhledem IB služby zůstanou při starém. Nakonec zbude poslední použitelné IB u FIO :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    NELDE:
    no tak zrovna tato socializace me neuchvacuje... radeji bych prakticke veci souvisejici primo s bankovnictvim...

viz autopilot u ZUNU, rozumne inteligentni kreditky co se samy zplaceji a kdyz nejaky drobak usetri tak proc ne...

IB mi jiz ted prislo jako jedno z nejlepsich jak v rychlosti tak pouzitelnosti. tak snad to spise nepokazi nez aby to vylepsili... ...ale je tam par veci ktere byly na hklavu postavene...

Ale pokud nenabidnou zajimave zmeny v produktech (eMAX+ zejmena) tak jim nepomuze ani nejake fulltextove vyhledavani cehokoliv...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To poslání kamarádovi nezní špatně, nebylo by od věci zprovoznit něco jako id platby pro inkaso. Neboli v IB zadám id a tím je všechno předvyplněné (účet, částka, VS) - kdokoli, kdo zná to id, tak může snadno zaplatit. Ideální pro velké poskytovatele služeb s ne moc velkými částkami (telco, utility). Optimálně jako QR kód pro mobilní bankovnictví. Perfektní by bylo rovněž něco jako elektronický šek - pošlu id a ten druhý si stáhne peníze (asi něco jako píšeš).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: pokud ti nevadí prasácký Google Translate, tak se podívej sám: https://nowymbank.pl
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: je toho víc - od kompletně překopaného IB (např. je tam úplný full text, bylo to prý hodně dlouho testované, aby bylo všechno co nejvíc po ruce, na co nejmíň klikání), přes věci jako "poslat peníze na tel. číslo / FB kamarádovi" - bez znalosti jeho čísla účtu (jemu přijde notifikace, kde to sám doplní), finanční manažer (asi něco jako má GE), až po program mOkazje (nevím, kdy a jestli to bude i u nás - pokud jsem to pochopil správně, tak pokud ho "zapneš", tak to trackuje, kde nakupuješ a podle toho ti to nabízí slevy na míru... takový "bankovní remarketing").
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nepodělíš se s nějakými "nápady"? Podle mě hlavní problém všech bank bez poplatků je v tom, že si je lidi berou jen jako druhé či třetí (když už to nic nestojí) - a spící klienti moc zisku nevynáší. Chtělo by to nějakou motivaci pro věrnost v používání.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE:
    KOC256: tak uvidíme, co ta "Nová mBank", přijde mi, že je tam docela dost inovativních nápadů a mohl by to být zase větší krok správným směrem. osobně jsem mírný optimista :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: U Air je to na běžném. A EB má těch výběrů zdarma z kteréhokoli neomezeně a bez podmínek.

To by nebylo od věci. Stejně jako nějaká propagace kreditek - přeci jen kreditky vydělávají, aniž by to klienta "bolelo".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    ja mam vybery i u ZUNO zdarma... teda jediny vyber jsem zatim delal v zahranici ale i tam to bylo zdarma...

EQUA i AIR maji urok 1,6 u ZUNO 1,5. TO je myslim prast jak uhod :(

Jo ta mBanka me mrzi... mam ji rad. Jako za me by stacilo aby trochu zrevidovali pristup ke sporaku a udelali ho NORMALNI s nejakou prumerou sazbou a maximalni spokojenost a meli by me zpatky... Nyni je to pro me jen prutokova banka... protoze jsem liny menit SIPO a ucek kam se posila vyplata...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Jak Air tak Equa mají slušné úroky. A ty výběry z libovolného bankomatu nejsou vůbec špatné - u mBank obvykle vybírám větší částku a mám ji pak doma.

Osobně mi u mBank chybí "inovace" - přestala být tou progresivní bankou, která určuje trh.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    mbanka je super dokud tam nemam vice nez zivotne dulezite mnozstvi penez... rychle, prehledne, 90% inteligentni. Ale sporak neumi a nebudu kazdy mesic vyplnovat nejakou zadost...

ZUNO - trochu libnejsi bankovnictvi jinak jsem zatim nemel problem. Pravdou je ze ty terminy jim trochu litaji ale zatim jsem to zazil jen u splaceni kreditky... Naopak vitam autopilota, ktery se stara sam o prevod na sporeni a zpatky... jen ten urok uz je nezajimavy...

AIR a EQUA... no zatim me nic k tomu nezene. prijde mi ze mi nyni nemaji moc co navic nabidnout...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: za mne.. o equa jsem uvazoval pro refinanc hypoteky, pak mi poradkyne rikala, ze maji nejak ostrejsi pravidla co se zastavy tyce (uz nevim a mozna to desinterpretuju, ale neco na te urovni, kdyz clovek prestane platit, tak to funguje nejak jinak, nez v ostatnich bankach)

k air bych sel kvuli sporaku, kde nemusim cestovat podle hybnuti uroku.

co si ted dat jako hlavni banku nevim, mbank mi vyhovuje/jsem dlouhodobe zvykly

mam jeste
    zuno (prazdne) - byvalo to sympaticke, ale fakt nutne minimum, abych nekde mel prachy je, ze kdyz naklikam prikaz na patek, tak odejde na 100% v patek a ne mozna v utery a banka se tvari jakoze jim uz vse davno funguje. v tomhle nemam toleranci.
    wustenrot - jako sporak, trosku linejsi prevody
    kb - hypoteka, s mobilni aplikaci je to snesitelne (pokud se neco nezmenilo, tak prichozi transakce na webu videt nebyly, ale v appce ano)
    fio - potrebuju hlavne pro prichozi eura, ale uz jsem vyuzil i vklad cash
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Nedávno prošlo médii, že rb není spokojena. Konsolidace do jedné "banky", jen jako jiný produkt by mohl vést k výraznému snížení nákladů, což je u banky bez poplatků hodně důležité. Uvidíme.
    Jinak ta reklama má vtip, ale nevěřím, že zvedla prodej. Pokud ale měla sloužit jako reklama na značku, tak asi fubguje.

Patriku - nechceš udělat průzkum, jak jsou vnímané reklamy na "nové" banky?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    jako nesleduji to ale ZUNO porad dela nejake "kroky" kl tomu aby se udrzela...

- nesmyslna a hnusna RETRIO kampan za 50 000 000 Kc :( - to fakt nevim ci to byl napad...
    - zmena obchodnich podminek kde asi budou mit bezkontaktni debetky - pozde ale predce.

Me treba prijde ZUNO OK a neznam duvod proc bych mel pouzivat AIR nebo EQUA... Je?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VITI: mBank + FIO jsem měl jako kombinaci dlouho (teď mám vlastně i všechny ty ostatní "nové" banky) a přijde mi to asi jako nejrozumnější. Air bank má teď slušný spořák a je víc "cool" než FIO, ale to už jsou spíš kosmetické záležitosti. asi bych vybíral z těchto dvou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Dodal bych, že Zuno nemá dobrou pozici a je možné, že bude "integrováno" s mateřskou RB. U GE se mluví o prodeji české pobočky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VITI: Ano. Je Velké a Malé počitadlo. Malé - 3 chybné pokusy za sebou, Velké - 50 chybných pokusů celkem.
    Jak píše Bunda - resetujese při změně hesla - je možné klidně na stejné.

Bezplatné účty bez podmínek má FIO, AirBank, Zuno a s přimnouřením oka GE (je potřeba mít "lovecké číslo" od někoho, kdo účet v lhůtě kratší než 1 měsíc založil a utvořit s ním skupinu nejméně 3 a nejvíce 10 lidí). Mohu ti poskytnout číslo kamaráda - 9000924514. Blíže jsem GE Gratis popisoval zde: http://www.mesec.cz/clanky/genius-gratis-novy-ucet-uplne-zadarmo-podle-hry-lovec-a-korist/

Vzhledem k tomu, že mBank vydává karty VISA, tak bych jako alternativu volil banku, která vydává MasterCard, tím pádem vypadává Zuno. Jak píše Andy, FIO je dobrou volbou (má přepážky, takže vklady a výběry na přepážce, což je ideální doplněk k mBank, která přepážky nemá), stejné výhody ale nabídne i GE a navíc má více bankomatů.

Samozřejmě ti nic nebrání založit si účtů víc, např. Zuno aktuálně dává bonus 300 Kč za založení účtu, promo kód je přímo na jejich stránkách. Pokud tě někdo doporučí, dostaneš stejnou částku také, ale on navíc taky dostane ty 3 stovky, kdyžtak SZ, rád tě doporučím :D.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam