• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PISTA1: Ach jo proč to nemůže jít jednoduše :(
    Ale alespoň složitě:
    "Převést na vlastní účet" - pak překlik vlevo "Na tuzemský účet" a je to bez pojmenování :/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Když chci zadat blbej příkaz, proč mě to nutí ho nejdřív pojmenovat ???
    Nic takovýho nechci, jen prostě poslat někomu prachy a víckrát o něm neslyšet :(((
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: nemáte ven vytrčený bug trackingový systém? (ne že bych po večerech chtěl dělat to, co dělám i přes den, ale... :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    by me uz za to pomalu meli platit ;-)

http://www.mbank.cz/loginhelp/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: kde to je pls? předám to k nápravě.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    HELVETE: ty animace jdou naštěstí vypnout u Profilového obrázku :-)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    A hezká věc je upozornění, kolik mě bude stát převod peněz z eMaxu. Nějak jsem to prokoučoval a byl upozorněn, že to bude za 19 Kč, to je dobrá funkce. Takže, když to shrnu, nejhorší je design, funkce budou nakonec OK.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    A kategorie Odznaky, tipuju něco jako achievements na Steamu, mě rozesmála, pak rozbrečela, pak rozesmála a teď si nejsem jistej, kdo si z koho při vývoji udělal srandu.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Tak taky už můžu využívat nové bankovnictví. Kromě první reakce, že je to zmaštěný, což je částečně otázka zvyku, docela ujde. Fakt ale nechápu, proč se mi má cokoliv furt posouvat ze strany na stranu, stačí mi načtení nové stránky. Řazení předdefinovaných (uložených) příjemců neřadí dle české abecedy, tj. např. ČEZ mám až po příjemci Zuzana :/
    Pak je to šíleně pomalý. Historie je přehledná a hezká. Graf pohybů na účtu zbytečný a zabírá hodně místa. Navíc je to informace, kterou nepotřebuju dostávat vizuálně (čísla umím, proto už můžu mít i účet).
    Koukat na cizí lidi při přihlašování taky nechci. Barevně je to úlet (ale to bylo podle mě i původní bankovnictví).
    To jsou zatím mé první subjektivní pocity, přičemž něco určitě zahladí zvyk a něco snad vývojáři mBank :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak me právě dorazila SMSka, že můžu používat nové bankobnictví :)
    No krapet spoždění, ale už sem tak nějak zvyklej :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak teď na ČT sport byla reklama na mBank, tak fotka na úvodní straně je z té reklamy (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mi ještě nové IB nezapli :( ale tak potloukám se kolem...
    A v logice níže napsaného jsem se krapet zacyklil :) a teď mi to zvýrazňuje i pár chyb... :o) a vidím že to je celé šité horkou jehlou...

Heslo
    ...
    Pokud jste zapomněli heslo do internetového bankovnitvího, obráťte se na mLinku (00420 246 017 777 nebo 844 777 000). ...

Nepamatuji si své heslo do mLinky
    Pokud jste zapomněli své heslo do mLinky, můžete si nové heslo nastavit přes internetové bankovnictví (00420 246 017 777 nebo 844 777 000)..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: a mně - jak i Patrik ví - se třeba FIO natolik nelíbí, že je to pro mě důvod tu banku nepoužívat (všechny ostatní - jako karty od ČSOB - už padly).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak.
    FIN: Musím říct (ze zkušenosti), že tenhle přístup je bohužel častější, než by se dalo čekat. Z praktického hlediska pak samozřejmě většinou vede k pěknému průseru.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: není, to se nehádám. Ale spíš bych se jí pokoušel předcházet, než ji podporovat...

ok, zdá se vám to v pořádku, mně ne, nebudu ale do toho rýpat.

(počkám si, až uvidím nové rozhraní a budu rýpat do něj ;))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: a jak tohle souvisí s tebou? (respektive - kde je riziko pro tebe?)
    na Facebooku nedává nikdo číslo karty - a kdo ho dá, ten ho dá asi i "drahoušku zákazník" a to není chyba banky, ale demence lidí, proti té obrany moc není...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Takže ti jako někdo fiktivně pošle na FB peníze, ty použiješ link a zadáš svoje detaily, které někdo zneužije tak, že ti zjistí komu jsi, kdy platil nebo pošle peníze na účty, kam to máš dovolené bez autorizace přes SMS?

DOkážu si představit, že někomu ukradneš mobil a pak si koupíš tyhle detaily, abys vymámil jméno a heslo. Jenže pokud někomu ukradnou mobil, tak by si měl sakra dávat pozor na podobné aktivity. Navíc když ti někdo chce poslat peníze, ta většinou víš za co (-;
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    Nechápej mě špatně, jsem zvyklý koukat na všechno černě a hledat v tom problémy a chyby :) snažím se přijít na to, proč měl ten někdo, kdo to chtěl, pocit, že je to bezpečné.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: zkusím to. Jsem Máňa z Horní Dolní a všechno mám na Fejsíčku, že jo. No a protože jsem si zapomněla peněženku a fakt to tričko chci, zaplatila ho za mě kámoška Evča. A já jí teda jako pošlu ty prachy skrz link na fejsíčku.
    Jo. A protože fejsíček má dlouhodobě problémy se zabezpečením databáze a všechno si ukládá, až příště někdo šlohne databázi uživatelů i s poštou, nebude pro něj problém poslat scam mail. A protože to přece přišlo z fejsíčku od kámošky a ta zpráva chce pro kontrolu CVVM, proč bych jí to jako nedala, že jo, dyk je to banka...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: já fakt nevím, kde tam vidíš riziko - slibuju, že se budu snažit pečlivě poslouchat a pochopit. samozřejmě to nikomu nenutím - ale nemůžu si pomoct, není mi jasné, kde je tam nějaký průser.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: nevim, jestli jsem pochopil - narazis na tethering?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam