• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DYNK: ráno mi to párkrát vypadlo, ale nakonec to běželo
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DYNK: ja to nechal byt a ve finale se to loglo. ale trvalo to nejakou tu minutku
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DYNK: nejsi sám, problém nebude na tvé straně ;-)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Nemuzu se zalogovat ve dvou prohlizecich.. vam bankovnictvi bezi? Jsem na novem a pise mi furt jen Prihlasuji.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak by mBank nabídla navýšení limitu na kreditce. O 11,5% (-;
    Vzhledem k tomu, že se málokdy dostanu na 20% limitu mi to přijde srandovní nabídka (navíc, když mi posledně volali s podobnou nabídkou, tak zjistili, že to neprojde (-;). Zajímavější by bylo prodloužení bezúročného období.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Mělo by to znamenat, že nemáš splátky v prodlení. Kreditka a hypotéka je úvěr nikoli dluh. Za zkoušku nic nedáš.
    Ale pokud ti může půjčit rodina, tak je asi lepší rodina.
    A fakt si dej nějakou brigádu, darovat krev je sice záslužné, ale vydělat se na to moc nedá. To si za den u Skotů či v jiném fastfoodu vyděláš stejně. Každý druhý supermarket shání brigádníky na víkendy. Podobně různé obchody a služby v nákupních centrech - musí mít otevřeno 7x12 a na to je třeba výrazně více lidí než na 5x8, navíc v době dovolených. Pod minimální mzdu jít nemohou. Stačilo by ti jeden víkend za měsíc, abys měla na splácení kreditky a dostala se z pasti. Nebo jsou různé art-eshopy, pokud máš nějaký takový koníček (www.fler.cz). Záleží co umíš. Co třeba nějaké kondice.

VANEK: Osobní bankrot je fakt, až když to nejde jinak. Podle popisu je to o tom se vyhrabat z dluhů rychleji.
    VANEK
    VANEK --- ---
    AOTEAROA: Možná bych spíš než diskuse zkusil něco jako
    Kam pro radu
    http://dluhy.obcanskeporadny.cz/index.php/kam-pro-radu
    Poradna při finanční tísni, o.p.s – oddlužení, osobní bankrot
    http://www.financnitisen.cz
    Třeba by i nějaká banka byla ochotná ke konsolidaci, ale do toho nevidím.

AOTEAROA: Výkupen plazmy je několik konkurenčních a databázi snad nesdílí, ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AOTEAROA: celkem začarovaný kruh - vzhledem k tvému rizikovému profilu nedostaneš slušně úročenou půjčku a tedy se z té drahé kreditky nevyhrabeš.
    Nic nezkazíš, když si založíš pár účtů u bezplatných bank (Air Bank, Zuno, mBank, Equa) a budeš protáčet peníze (posílat sem a tam) a čekat, jestli ti za 3 až 6 měsíců nenabídnou nějakou předschválenou půjčku. Třeba Air Bank má neúčelovou půjčku s úrokem pod 10 %, mBank lehce nad 10 % (oficiálně pod, ale je tam povinné životní pojištění, takže nad). Rozhodně lepší, než kreditka.

mám známou, která na tom byla finančně taky zle a aspoň zkoušela různé bridády, darovala plasmu (400 Kč za odběr) a krev, jestli jsi dostatečně mladá můžeš darovat i vajíčka, za to je fakt dost, i když je to hodně nápor na organismus a přináší to řadu omezení. Ale zase je za to 15 000 Kč.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Jenže to většinou stojí peníze, abys to někomu ukázala (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    upravil jsem záhlaví (smazal ty léta neaktuální informace a něco tam přidal). pokud byste se podívali a našli tam nějakou krpu, tak napište, ať to dává smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pokud má bezúročné půjčky od rodiny, tak těžko něco vymyslíš na snížení hlavního dluhu. Jedině snad prodej orgánu (-;
    AOTEAROA: Víkendová brigáda sloužící na splacení úročené části dluhu. Teoreticky by mohlo stačit pár brigád, protože s každou tisícovkou splacenou na kreditce si snížíš měsíční splátku o 20,-
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak tohle asi moc zdejšího publika nepotěší... já detaily nemám, už v mRadě nejsem, nějak mě to přestalo bavit.

mBank začne od července ukončovat původní internetové bankovnictví – FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/mbank-zacne-od-cervence-ukoncovat-puvodni-internetove-bankovnictvi
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Pokud snížíš úroky, tak budeš splácet kratší dobu. A pokud chceš jít na mateřskou, tak bys měla být bez dluhů, jinak se zblázníš. Používáním kreditky na nezbytně nutné nákupy získáváš polštář ve výši měsíční útraty, takže to je nástroj, který trochu pomůže, ale nic sám o sobě nesplatí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AOTEAROA: v zásadě bych se úplně nebál zeptat i tady na Nyxu v diskusy Banky, jestli by ti někdo neporadil rozumného, spolehlivého člověka, který to s tebou probere a vymyslí ti strategii, jak se těch dluhů co nejrychleji zbavit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Pokud na splácení půjčky od rodiny stačí těch 800 měsíčně, co platíš na úrocích, tak do toho jdi. A pokud nechceš mít blbý pocit, tak jim dej úroky - více než spořící účet - třeba 3%+
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Jinak nová půjčka znamená nový kredit scoring a to tě možná neschválí, pokud nemáš přijmy pokrývající stávající půjčky plus tu novou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AOTEAROA: Pokud platíš měsíčně 800 jako úrok na kreditce, tak zkus tu změnu tarifu skrze mLinku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: V minusu jsi na kreditce téměř vždy, pokud ji používáš (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ale je otázka, jestli to jde udělat, je-li člověk aktuálně v mínusu. asi bych zavolal a zeptal se :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PISTA1: To ano, ale je trochu flexibilnější než půjčka a asi dříve než nová kreditka.
    AOTEAROA: Zkus zavolat na mLinku, pokud to jde, tak to budou vědět. Jinak ceník mBank na http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik/osobni-finance/sazebnik_aktualni.pdf uvádí v 1.7i, že změna tarifu je za 150,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam