• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    YNZA: třeba se tě snaží udržet ve střehu :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    jj, ty byly taky nula, ale ja sem si to nenastavoval, a normalne s tim platim na ebay deset veci mesicne, a ted to proste prestalo fungovat, tak sem pouzival jinou kartu. esli to vynulovali tak mohli aspon napsat mejla, kdo todle ma tusit
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: zčekni ještě inet platby. Možná tam máš mo/to od začátku 0 a šlo ti to jen díky tomu, že ty předchozí transakce nemyly mo/to, ale klasicky inet.
    YNZA
    YNZA --- ---
    PATRIKCHRZ: kosmas.cz
    Platby na dálku (MO/TO) 0 (0)
    to jako mi nastavili default? Ta karta pred 14 dny normalne sla, do prkenny vohrady
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: přesně jak jsem psal limit nebo počet...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YNZA: a jeste je tam nastaveni poctu transakci
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: Asi bys měl zavolat na mLinku. Jestli tam mají nějaký záznam.
    Mě třeba kartu od Equa nechtěl Amazon vzít pro tu jejich Prime službu, zatímco pro normální nákupy fungovala normálně. Mohlo by to být něco podobného. Kolikrát jsi to zkoušel? V jiném eshopu fungovala?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    YNZA: jestli to bylo v US shopu, tak je možné, že neberou jiné, než americké karty. U zboží chráněného autorskými zákony je to dokonce velmi časté (protože v USA jsou autorsky chráněná díla levnější, tak vydavatelé takto uměle nutí nakupovat je v Evropě, kde jsou o desítky procent dražší).

Máš aktivovaný SMS nebo eMail push? Tam by se dalo něco vyčíst.
    YNZA
    YNZA --- ---
    jako nemusite mi nasazovat kdovijakou hlavu

Limit (v CZK)
    Denní (dostupný do 22.07.2014)
    Měsíční (dostupný do 31.07.2014)
    Bezhotovostní transakce
    40 000,00 (40 000,00)
    220 000,00 (215 604,81)
    Platby na dálku (MO/TO)
    2 000,00 (2 000,00)
    5 000,00 (5 000,00)
    Platby na internetu
    2 000,00 (2 000,00)
    5 000,00 (5 000,00)
    Výběry v bankomatech
    50 000,00 (50 000,00)
    220 000,00 (220 000,00)
    YNZA
    YNZA --- ---
    nemám ji novou, a všechny limity sou 5k nastaveny, presto jsem nebyl schopen zaplatit ebook v cene 89kc :/
    kdo chce screenshot?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    YNZA: Nemáš tu kartu novou? Já dostala loni novou kartu a všechno s ní šlo platit, kromě plateb na internetu. Pak jsem přišla an to, že mám na tý kartě nastaven limit 0 Kč na platby po netu. Je to přístupný v internetbankingu, tak tam mrkni.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: ale jinak tipnu, že nemáš povolené platby po netu (ať už limit či počet). Obojí můžeš zkontrolovat v IB. V případě, že máš aktivní mPusch tak v jeho historii bys měl také vidět zda pokus o autorizaci dorazil až do mbank či ne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: mBank už podporuje 3D secure? Je pravda, že její karty už několik let nepoužívám.
    YNZA
    YNZA --- ---
    mam opet dotaz na klasickou paywave kartu k mkontu:
    Bezkontaktne s ni zaplatit jde, v bankomatu jde, na netu pres to 3D secure s ni nezaplatim - pise ze vydavatel zadost zamitl.
    Kde ze zakopany pes?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: A tak to já o jednom případu vím. Nějaké paní ukradl někdo z příbuzenstva peníze díky znalosti přihlašovacích údajů a toho, že jeho účet byl v rámci "důvěryhodných", kam při zasílání peněz není třeba potvrzovat SMSkou. Byla o tom kdysi reportáž na Nově.

Ale jinak souhlas, je to naprosto zbytečné a určitě bych to nechtěl. Prostě nikomu neprozrazuji své přihlačovací údaje a do důvěryhodných účtů dávám jen opravdu důvěryhodné. A hlavně nemám v mBank žádné slušné peníze - i když, no teď jak je mSpoření, tak to mám natankované těsně přes 300 000 kč :), ale to nebude dlouho trvat, kdy to zkrouhnou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    btw část z transakční historie lze získat i z bezkontaktní karty ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Dodal bych, že stejně se přejde na mobilní bankovnictví a možná verifikaci přes otisk prstu. Ona i SMS je nebezpečná.
    A pokud někdo má oprávněný strach, že krádež historie plateb mu může ublížit, tak by měl jít cestou neinternetovou - stejným způsobem, jako je možné ukrást heslo přes trojského koně je možné i snímat obrazovky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    URZA: řeknu ti rovnou, jaká je šance, že se něco změní. NAPROSTO ŽÁDNÁ. ani nejde o to, že to je technicky náročné, že se to nevyplatí. řeknu ti, proč to nikdy nebude: protože by si pak lidi, kteří to nebudou mít, mohli myslet, že to mají míň bezpečné (což by samozřejmě byla pravda). a to banka nechce. protože zase když bys to udělal povinné pro všechny (tak to má Unicredit), tak to je hrozná pruda a pro 90% uživatelů je to diskomfort, který jim vadí.

riziko samozřejmě existuje, ale po pravdě řečeno je zanedbatelné a za celou dobu fungování mBank jsem neslyšel o tom, že by kvůli tomu někdo měl nějaký reálný problém a nějak to řešil. mnohem větší problém jsou lidi s PINem nalepeným na kartě a heslem (pro jistotu stejným všude) na monitoru.

btw. je celá řada bank, které podobnou dvoufázovou autorizaci neumožňují.
    NELDE
    NELDE --- ---
    URZA: To, že se ti někdo koukal do IB zjistíš ze zprávy došlé následující den, kde je psáno - úspěšné přihlášení do IB. Spíše by to chtělo donutit mB, aby ty emailové zprávy posílala ihned.
    URZA
    URZA --- ---
    No pokud mate bezpecnost na haku jak mrtvy kenny tak vpohodě. Pokud máte rodiče kteří jsou natolik technicky zdatní že jste si jistí že nemají na pc žádný spyware atd, tak taky vpohdě. Všem ostatním bych doporučil ten jeden telefonát. Malá investice, potenciálně velké zlepšení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam