• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    TOM
    TOM --- ---
    NELDE: asi. zatím toho nemám tolik a očekávám nějaké větší výdaje, takže si spořicí účet zakládat nebudu/nechci
    beru to teda tak, že bez spořicího účtu se mi kreditka nevyplatí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM: Z běžného ano. Ale peníze určené na splátku (celou rezervu) můžeš mít na spořícím účtu - v případě potřeby užiješ kreditku a máš čas na vytažení ze spořícího účtu. Jsou to prostě rezervní peníze, které tě nic nestojí. Stejně bys celou tu rezervu neměl mít přístupnou přes kartu - kvůli riziku zneužití karty.
    TOM
    TOM --- ---
    NELDE: no... úroky z běžného účtu jsem ve výpisu stejně nějak nezaznamenal. Budou imho zanedbatelné.
    Blokování mi nevadí, rezevu mám ... aktuálně tak 5 výplat určitě.
    Jaké vybrakování? Toho se bojim asi nejvíc. Že v případě zneužití se dá oproti debetce dostat do mínusu.
    PISTA1: dobrej argument proti, díky. Bude mi operátor ještě koncem týdne volat .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM: Debetní si nech na výběry z bankomatu, kde není bezúročné období. Výhoda kreditky je, že ty peníze nejsou tvoje - po dobu bezúročného období mohou vydělávat. Plus ti neblokují tvoje peníze - strhnou se ze tvého účtu jednou za měsíc - ne okamžitě. Dále ti vybrakování kreditky nezničí hlavní účet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CAIDEL: hlavní problém mBank kreditky je, že není bezkontaktní. To pak ztrácí její využití pro placení nízkejch částek smysl.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CAIDEL: related
    Kreditní karty - srovnání od Měšec.cz
    http://prodej.mesec.cz/kreditni-karty-srovnani/#prehled-karet
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    no tajne to asi neni, ale jak to komunikujou per huba tezko rict.. (z hlavni stranky webu)

CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TOM: Když se mi nedávno snažili kreditku taky nacpat, bylo pak někde v obchodních podmínkách pod čarou zmíněno, že ta "parádní" nabídka 1% je tak na dva měsíce/půl roku max, pak smolík. Tak se schválně podívej, jestli to není podobný ojeb...
    TOM
    TOM --- ---
    K čemu je mi u mBank kreditka? Pokud nepotřebuju jít nikdy do mínusu? Rezervu na účtě mám velkou dost.
    Vždycky jsem měl jen debetní karty. Teď mi marketing mbanky tvrdí, že se se mnou podělí o 1% částky z ceny zboží, kterou strhávají obchodníkům za platby klientů kartou. Tzn. že debetku můžu rovnou zahodit, protože se teď v podstatě okrádám.
    Jakým mechanismem se pak řeší doba splatnosti, když je kreditka svázaná s běžným účtem? Automaticky jako při platbě běžnou kartou?
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: Jo, díky, já myslel, že 5k bylo dostatečně hodně... ale nebylo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: Proto jsem psal, ať to zvýšíš hodně - to abys viděl jestli tam něco bylo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: tak to dává smysl.
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Tak a mam to. byla to platba ze zari zauctovana v rijnu, bylo to 9k. Jsem to ale vul...
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Pocty transakci jsou mimo a tam je plny pocet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: koukni, pak mne napadá jen, jakej máš limit počtu plateb? Jestli není háček v tom. nemám zkušenost jestli se nulovej limit počtu transakcí v zobrazení může projevit takto.
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Nerekl bych, ale jeste zkusim.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: a nemáš měsíční už vyčerpaný? Neplatils přes net tenhle měsíc?
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: No, prave ze tohle uz je navyseny z 1000 na 5000 a furt tam zaryte sedi (0)
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: A kdyz to navysis na chvili na 100000 tak to ukazuje ci?
    GOR
    GOR --- ---
    Nevite nekdo jak rozhybat internetove platby na karte k mKontu?
    Furt se zobrazuje limit do 31.10.2014 0,- a nejak se to nedari zmenit.

Diky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam