• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Myslím, že tentokrát to mBank zase přepískla, stejně jako při minulé Velké srpnové poplatkové revoluci. Hádám že za rok můžeme čekat novou úpravu ceníku a opětovný nákup klientů po 1200 Kč za kus pomocí MGM.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: Protože sem tam přešel s hypo, sám od sebe bych tam nikdy nevlez (už jednou sem od nich zdrhnul) a pohlídnul se jinde. Jenže když už tam musím prolejvat 15litrů kvuli účtu zdarma, tak proč řešit nějakej další účet jen proto, že je to ČSOB. Stejnak do banky jdu jednou za uherák a všechno řeším online a ač sem tady sám před 14dnima skuhral, teď musím uznat, že IB a hlavně SB je teda lepší než omalovánky u mBanky. Pár věcí samodřejmě chybí, ale oproti tomu jak dlouho sem si zvykal na změnu IB u mBanky, tak tady to šlo samo a hrozně rychle :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: a můžu se zeptat proč ČSOB?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DYNK: nu což dokud budou dávat tak super, až to změněj jí zruším a nechám si udělat kreditku u ČSOB, ať to mám v jednom krámě :)

Teď už jen co sMbankou, karty sem už zablokoval, nechal tam prachy na 2 poslední splátky hypošky a pak pá pá, přemejšlím jestli zrušit jen e-maxy a účet nechat jako "zálohu" nebo se toho zbavit sakumprdum. Ale nejspíš to druhý.

U manželky to bude stejný, v pondělí jí jdem taky přestěhovat k ČSOB. :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Vyjadrovali se, ze do konce roku to nechaji a pak se nevi. Takze cekam zmenu podminek v Q1 2017.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: přesně, zatím parametry neupravují což je dobrá zpráva. Uvidíme jak dlouho jim to ještě vydrží.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: Jako ty karty bych chápal, ale ten zpoplatněnej převod z emaxu je naprostá hovadina.

Btw taky čekám jak dopadne citi kreditka, teď v srpnu mi končej karty. Tak poslaly nový a přímo v dopise u nich psali, že dokonce srpna dostanu nový dizajnem raifky. Tak sem zvědavej co to bude za zvěrstvo. O snižování vratky nebo rušení karty zatím ani slovo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SHASHA_KRASTY: no jde o změnu, která souvisí s tím, že banky budou dostávat míň peněz z karetních transakcí. už teď skončila většina vracecích karet nebo se jim zhoršily podmínky. někde se ten výpadek příjmů bude muset projevit.
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    CAIDEL: ano, přesně kvůli tomuhle se s nima rozloučím.. :o)
    Prostě už vidím, jak si přepošlu nějaký peníze, ale bude jich málo ... a k dalším se dostanu pouze za 29,-Kč ? Ne, to opravdu nechci... ještě bych pochopil cca 3 za měsíc, ale 1 je prostě málo
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    ADAMM: vidíš to .. u mě naopak tyto změny způsobí, že s účtem u nich rozloučím... (na vysvětlenou - v mBank mám účet spíš jen na odkládání peněz, jakože "spoření") .. mimochodem kde bereš tu jistotu "jiné banky budou muset reagovat podobně"? Na žádném z mých dalších účtů u jiných bank toto neregistruju .. nebo jsem si toho aspoň zatím nevšiml .. :o)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KERRAY: A radsi si ji rovnou zablokuj, me takhle zadrzela v bankomatu libanonska smycka a za pul hodky jsem byl o sedesat litru chudsi.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KERRAY: je. jinak ti ji neposlou.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    je potřeba nějak řešit kartu zadrženou bankomatem, nebo prostě zas přijde poštou?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VANEK: ha, vidíš, to je pravda
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Obecně u mě taky dobrý, ale co se mě osobně až tak nedotkne, ale zjevně nasralo do ruda spoustu lidí je zavedení pouze jednoho převodu eMax - mKonto měsíčně zdarma (a pak 29,- tuším). Jako operace s nulovými náklady ke které ještě spustu lidí vychovávali (odkládejte si věci na eMax) to fakt nepotěší.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak mě se prakticky nic netýká - ty změny výběrů jsou pro mě spíš plus než mínus. ale zpoplatnění 100% splátky kreditky a převodů z mSpoření / eMaxů je podle mě zcela marginální příjem - ale o to větší nasrání lidí. zvednutí částky u karty z 500 na 1500 se dalo čekat a jiné banky budou muset reagovat podobně.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KID_MCHUTT: Že by protože zhoršení pro klienty musí ze zákona nechat 2 (?) měsíce na výpověď smlouvy, jiné změny lze ihned?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jak tak čtu reakce na FB tak si tímhle krokem mBanka slušně nasr.. do bot :D
    Konec fixace a refinac hypo, přišel právě včas.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KID_MCHUTT: asi strategie pozvolného utahování...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    kapku se tluče to, co mají na blogu:
    Také máte důležitější věci k zapamatování? I my. Proto jsme výběry hlavní kartou k účtu sjednotili a od 1. 9. 2016 můžete vybrat zdarma z jakéhokoliv bankomatu na celém světě tak často, jak budete potřebovat! :) Ano, správně tušíte nějakou malou podmínku. Všechny výběry zdarma budete mít ve chvíli, kdy vyberete částku vyšší než…? Přesně tak! Částku vyšší než 1 500 Kč :)
    s tím, co je v tom pdf - resp. proč vydali nový sazebník k dnešku a další nový bude za dva měsíce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam