• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    CAIDEL: zajímalo by mě, k čemu teda slouží "spořící" účet eMax, když tam je úrok nula nula nic?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    AXTHEB:
    NELDE:

Nově také sjednocujeme pravidla bezplatných převodů ze spořicích účtů (eMax, eMax Business, eMax Plus a mSpoření). Jelikož účel spořicích účtů spočívá ve střádání peněz a ne v jejich časté útratě, od 1. 9. 2016 mají naši zákazníci možnost jednoho bezplatného převodu měsíčně z výše uvedených účtů na mKonto či mKonto Business, případně na jiný spořicí účet od mBank. V případě potřeby je samozřejmě nadále možnost dalších převodů, nicméně za poplatek 29 Kč.

Spořicí účty neslouží k placení, proto jsou i externí převody zpoplatněny 29 Kč. Úspory si tedy můžete převést na běžný účet, který je k jejich utrácení určený :)

Tedy: ano, ten superdebilní a nejstarší, jak říká AXTHEB poplatek za 2. a další převod z eMax Plus na mKonto je tam stále (jen kdysi býval tuším až 150,- a teď to srazili na 29,-), JENŽE: nově je v tom zahrnut taky eMax a pokud je mi známo, tak mezi eKontem a eMaxem šlo doteď přelévat libovolně a najednou je 29 Kč pěkná darda, pokud to používáte jako dřív.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CAIDEL: Oni tak zpoplatnili každý převod? Já myslel, že to jen pro druhý a další převod v měsíci z více úročeného eMax Plus?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    To je roztomilé, jak vás dokáže vytočit asi nejstarší poplatek v mBank;)
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    Mě tenhle ten 29,- korunovej nesmysl taktéž posunul do "rozvodového řízení" - navíc s tím, že tohle zrušení účtu chci dotáhnout do konce (na rozdíl od "mrtvých" účtů jinde), protože tohle považuju za neskutečný šméčko a milá mBank u mě klesla na úroveň například KB a jejich "poplatků z poplatků" :o(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Tak je to podvod v tom smyslu, že ti mBank celou dobu melduje že si máš udělat víc interních účtů a lejt to mezi nima (eMax jako takový chytrý účet). Ze všech těch nedávných změn mi tahle přijde jako největší svinstvo (ačkoli se mě asi týkat nebude).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PLOMBDENTIST:
    odejdi a podvod to není. Mají to v ceníku :)
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    poplatek za (2) interní převod 29,-? to si dělají legraci?
    zvažuju, že na základě téhle nehoráznosti odejdu jinam, tohle je fakt podvod
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: žádný - k čemu taky, když mám mail a to stačí :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: imho to souvisí s tímto, ne?

Současné 3 balíčky SMS nově zjednodušujeme. Podívali jsme se, kolik SMS naši klienti nejčastěji využívají, a nabídku jsme tomu přizpůsobili. Nově tak bude možné objednat pouze jeden balíček, a to po 30 SMS za 39 Kč měsíčně.

Abyste šetřili své finance, doporučujeme vám mobilní aplikaci od mBank, s níž budete mít přehled o svém účtu kdykoliv a kdekoliv. Do jedné z nejbližších aktualizací navíc plánujeme zavést i notifikace.

Změny v Sazebníku mBank od 1. 9. 2016 - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/blog/post,704,zmeny-v-sazebniku-mbank-od-1-9-2016.html

- tys předtím neměl žádný nebo nějaký jiný?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    Tak právě mě baby na help lince nadzvedly ze židle.
    Volám tam, že mi neoprávněně naúčtovali 40,- za SMS balíček, který jsem neobjednal.
    První mi řekla, že jasně, že tam je chyba, o které vědí. že stačí zadat reklamaci a navedla mě jak na to. Takže jsem si našel ta potřebná čísla a zavolal tam znovu.
    Druhá mi suverénně oznámila, že to je moje chyba a že jsem si to objednal, že to, že to je známá chyba, ona teda opravdu neví. Že to teda pošle na reklamační, ale že to nevidí jako reklamaci, protože jsem to musel potvrdit SMS. Na dotaz, kdy jsem si to podle ní nastavil, neuměla odpovědět.
    Takže teď to prý bude až měsíc čekat na vyřízení.

Zkušenost pro příště - kontrolovat pokaždé na začátku měsíce, co banka neoprávněně zaúčtovala a bude měsíc držet. 40,- spral kat, ale doprdele, pokud banka chce, aby jí někdo dával prachy, má být důvěryhodná a tohle důvěryhodně nepůsobí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: na tohle jsou asi nejlepší devizovky. Některé mají i účty v zahraničí, třeba Fortissimo (devizy.cz). Ale pokud ti to smění Adam, není co řešit.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAKOSHARK: je to k vzteku, ale žádné "speciální" mezinárodní mBank převody neexistují, i když technicky byly hotové už někdy v roce 2008, ale nakonec se to nikdy nepustilo kvůli byrokracii. takže smůla.

co se týče toho problému obecně, tak já bych osobně postupoval tak, že pokud jsou ty účty zdarma, tak bych prostě utratil kartou většinu peněz a něco malinko si tam nechal. pokud by šlo o větší sumu, tak přes devizovky.

pokud bys to nějak chtěl řešit, tak já mám účet v Polsku, na kterém bych naopak něco peněz uvítal - poslal bych ti stejný obnos na tvůj český účet podle kurzu ČNB střed. pokud by to bylo hodně peněz, tak by pro mě bylo ideální rozdělit to po měsících (pokud na ty peníze nespěcháš), protože by mi to pokrylo podmínku pravidelného příjmu :D
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Nevite, jestli existuje nejaka "specialni komunikace" mezi polskym a ceskym mbankem? Mam ucet v polske mBank, ale uz jsem opustil Polsko. Uvazoval jsem, ze bych si otevrel ucet v ceske mBank, zavrel ten polsky a nechal si prevest penize z polskeho na cesky. Bylo by to nejak vyhodnejsi nez normalni zahranicni transakce?

Jinak kdyby me nekdo nasmeroval na nejakou obecnou strategii nasledujiciho, nevyznam se v tom: mam nekolik dalsich zahranicnich uctu z ruznych praci v zahranici. Jak obecne nejvyhodneji prevest penize z nich na nejaky cesky ucet?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky moc za naprosto dokonalé a blbuvzdorné vysvětlení.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tyvole mám z mBanky fakt dost. Ještě že už to je snad poslední kix jinak mě asi trefí. :(((

V rámci refinnacu na základě "bankovní informace" (viz níže) poslali z nový banky 15. peníze na účet tam uvedenej, připsány byli 16. Ještě jsme to s novým hypo poradcem řešili kdy to poslat. Z BI je jasně daný že peníze musí do banky dorazit mezi 15. a 19. (tučně vyznačená část)
    17. se měla strhnout poslední řádná splátka a tím by měla být hypo splacena, teď sem se podíval do bankovnictví a poslední splátka se nestrhla a navíc tam visel ještě nějakej xsetkorunovej zbytek na příští měsíc (peníze na účtu na splátku jsou s dostatečnou rezervou).

Volám teda na mlinku, a tam se mi oznámí, že sem debil a poslal sem tam peníze brzo, protože tam musí přijít přesně 19. a nikdy jindy. (Sem teda kretén já, nebo ta slepice?)
    Nicméně prý stačí přes bankovnictví dát celkové splacení hypo a bude to vpořádku.

To jsem teda proved a doufám, že mi co nejdřív dorazí papír o uvolnění zástavy a pápá mBanko.

----
    Nesplacený zůstatek hypotečního úvěru „mHypotéka Light“ představuje ke dni 19/08/2016 částku xxx 550,41 Kč
    (slovy: xxx pětsetpadesát korun českých a čtyřicetjedna haléřů) (z toho činí jistina xxx 445,08 Kč
    a úrok xx5,33 Kč) (dále jen „Aktuální zůstatek“).
    Výše Aktuálního zůstatku je k uvedenému dni platná pouze za předpokladu dodržení aktuálně platného
    splátkového kalendáře klientem, včetně uhrazení poslední řádné splátky úvěru předcházející dni, k němuž
    je Aktuální zůstatek vyčíslen a zároveň řádného plnění všech svých povinností dle smlouvy o hypotečním
    úvěru.
    Aktuální zůstatek musí být uhrazen na účet č. 670100-xxx/6210 nejpozději do 19/08/2016, v opačném
    případě pozbývá toto potvrzení platnosti. Jako variabilní symbol použijte Vaše rodné číslo.
    Dále bychom Vás chtěli upozornit, že za předčasné splacení hypotečního úvěru nebo jeho části, které bude provedeno
    v průběhu období fixace * nebo kdykoli při sjednané variabilní úrokové sazbě, je mBank oprávněna Vám naúčtovat
    poplatek za mimořádné splacení úvěru dle aktuálního Sazebníku bankovních poplatků mBank, tj.5% z objemu
    mimořádné splátky překračující 20% nesplacené jistiny (výše poplatku při dodržení shora uvedených podmínek bude
    činit částku ve výši 0,00 Kč).
    Tento poplatek je mBank zúčtován z Vašeho účtu mKonto až po celkovém splacení hypotečního úvěru a
    není součástí Aktuálního zůstatku (není v něm zahrnut).

* Je-li předčasná splátka Hypotečního úvěru prováděna při konci fixace úrokové sazby dle bodu 2 písm. e) a h) Sazebníku
    pro Hypoteční úvěr mHypotéka / mHypotéka Light, je Žadatel povinen zajistit, aby byla splátka připsána na úvěrový účet
    mezi patnáctým dnem měsíce, v němž fixace úrokové sazby daného Hypotečního úvěru končí
    a koncem tohoto měsíce.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: jj nikdy neříkej nikdy :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: jenom teda informacemi dost šetří - za mě není důvod jakkoliv se v něčem takovém angažovat, nevidím v tom hmatatelnou výhodu (krom toho, že dítě nebude dostávat cash a místo toho se nastaví automatická platba)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. koukám, že mBank spustila něco, co tvrdila, že nikdy ani neplánuje - účty pro děti a mladistvé ;)

mKonto pro děti - bankovní účet pro děti :: mBank.cz
    http://www.mbank.cz/osobni/ucty/mkonto-pro-deti/

mKonto #navlastnitriko - bankovní účet pro mladé od 15 let :: mBank.cz
    http://www.mbank.cz/osobni/ucty/mkonto-navlastnitriko/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZANA: Ještě takové doplnění - po uzavření obchodu ti pošlou mailový odkaz, kde můžeš sledovat průběh obchodu (jestli už dorazila platba, jestli už byl pokyn proveden)
    Ověření platby - EuroPlatba
    http://europlatba.cz/Overeni.aspx?id=828300005&kod=78b85d352888421bbce09c25417a07e2
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZANA: SEPA platba je speciální druh platby, má dvě omezení:
    1. musí být v EUR (ne, nejde v CZK, USD, GBP ani jakékoliv jiné měně, jen a pouze EUR)
    2. platba musí směřovat z banky, která SEPA platby podporuje do banky, která je rovněž podporuje. Obecně lze říci, že platba musí být v rámci EU, ale není to správné, SEPA platbu lze zaslat i do některých dalších zemí, které v EU nejsou a dokonce některé banky podporují SEPA platbu "soukromě", takže je možné poslat SEPA platbu do některých bank v USA (ovšem ne v USD, ale pouze v EUR). Ale pro zjednodušení - platba musí být v rámci EU
    3. typ poplatků musí být SHA.
    Pro SEPA platby platí, že banka nesmí účtovat vyšší poplatek za přeshraniční platbu v EUR, než za vnitrostátní platbu v EUR. Tedy Slovákovi je jedno, jestli mu přijde platba z ČR, nebo od kamaráda z Bratislavy. V ČR to sice platí také, ovšem platby v EUR jsou u nás dražší, nicméně platí, že odeslaná platba z mBank v EUR na Slovensko nesmí stát více, než odeslání EUR platby z mBank třeba do Komerční banky v Praze.

Pozor u mBank, že SEPA platby musí být zadány v pracovní době, jinak se automaticky přepnou do (dražších) "ostatních zahraničních plateb". Číslo účtu se zadává ve formátu IBAN a SWIFT. Pokud tyto údaje neznáš, nebo si je chceš jen zkontrolovat, doporučím www.iban-rechner.de, kde lze z "národního" čísla účtu vygenerovat IBAN, někdy to zjistí i SWIFT

ZUZANA: Ano, chápeš to správně. Ty vyplníš na jejich stránkách příkaz, kolik a kam chceš poslat. Oni ti vygenerují mail, kde napíšou kolik českých korun máš poslat na jejich účet u některé z českých bank a jakmile platbu dostanou (což může být i ten samý den, záleží na tom u jakých bank máš účet), pošlou platbu.
    Ano, je to trochu namáhavější, ale úspora může být značná. Aktuální kurz mBank je 27,8352, kurz Europlatba je 27,2410. Tedy rozdíl 60 haléřů na každém euru. Když pošleš 1000 EUR, je rozdíl už 6 stovek. Plus k tomu poplatek 25 Kč, co bude mBank od září účtovat. Pokud bys dělala platby pravidelně a ve větších částkách, můžeš si u Easychange udělat "velkou" smlouvu, kde jsou kurzy ještě o fous lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam