• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RAINBOF: SEPA platba je speciální druh převodu zúčtovaný Evropskou centrální bankou. Musí splňovat následující požadavky:
    1. platba musí být v EUR
    2. platba musí proběhnout z banky, která SEPA podporuje do banky, která SEPA podporuje (tedy zpravidla v rámci EU, i když existují výjimky)
    3. poplatky musí být "SHA" (tedy každý platí poplatky své banky)
    4. platba musí být do 50 000 EUR

Samozřejmě to musí klient ve své bance jako SEPA zadat. Bohužel mBank má to svoje IB fakt "na piču", taky se mi jednou podařilo omylem to zadat jako "ostatní zahraniční platbu". Pokud totiž člověk zadá platbu mimo pracovní hodiny, automaticky se to přepne do "ostatní zahraniční platby"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jakej je rozdil mezi sepa a tou druhou ?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MINIJON:
    ADAMM: i see, uz to vidim. SEPA by te vysla na par korun.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MINIJON:
    JUANITA: s poplatkem 250 Kč to nebyla SEPA, ale SWIFT, což může být 2-3 dny imho.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MINIJON: u SEPA teoreticky ten samy den, resp. den po v zavislosti na case (prac. dny):
    Lhůty pro provedení platby | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/informace-k-produktum/info/ucty/lhuty-na-vykonani.html
    MINIJON
    MINIJON --- ---
    Dobré ráno,
    nevíte jak dlouho reálně trvá platba na iban do EU zadaná přes mbank ? poplatek byl nehroázný (250kč) ale zatím se nic neděje. Píšou že to je do 2 dnů. Jsem nervozní je to velká částka.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23: A dnes jsem zkusil jinou pobočku a za 5 minut zrušeno. Bez ex ženy a ani nechtěla vidět smlouvu o vypořádání majetku.

To mi hlava nebere.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23: Zajímavé, že na dopravce úplně v pohodě přepíšou auto s tímto papírem na jiného majitele, aniž by toho současného vůbec viděli.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Máme s bývalou ženou společný účet. V majetkovém vyrovnání je jasně napsáno, že po rozvodu připadnou účty mi. Tak jsem je byl zrušit ale paní trvala na tom, že mají své předpisy a musí u toho zrušení být oba.

My jsme v pohodě, ale doved si představit, ty páry co se nemohou po rozvodu vystát, jak jdou společně rušit společný účet.

Bravo mBank.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem po dvou letech byl nucen vytvorit trvaly prikaz a martyrium :D
    Kopie predesleho nemozna. Pak dane hlaseni me provazelo celym zadanim noveho. atd.

No zase mam na rok pokoj... :)
    SM3
    SM3 --- ---
    PATRIKCHRZ: Jde mi jen o bezproblemove pripadne osetreni, prevoz do cr apod.
    Na zpusobenou skodu mam dalsi pojistky + jsou pojistene firmy pro ktere jedu, to je vse podchycene. Nejsem klasicky zamestnanec jezdim pro vice firem a vsechny potrebne veci si resim sam. Delka vycestovani je max 1-2 tydny.
    Pockam co mi poslou z CP aj. a uvidim.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: nikdo z mBank tady není - a upřímně, i když já jsem tam někdy před 10 lety byl (a pořád mám kamarády, co tam pracují), tak ohledně cestovního pojištění bych určitě na názor řadového zaměstnance nedal. stejně to pak musíš řešit s tou pojišťovnou a jejich likvidátorem a obvykle zjistíš, že jsi nepochopil nějakou část výjimek
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SM3: opravdu je potřeba si pořádně pročíst pojistné podmínky, zejména pokud nejde o běžnou turistickou cestu, ale třeba pracovní, také hraje roli délka pobytu (i když je pojištění na rok, nelze tam tuto dobu strávit nepřetržitě, bývá to od 90 do 180 dní).
    Poměrně slušné pojištění ke kartě má FIO (180 dní v kuse, solidní limity za rozumné peníze) a nebo pak zdarma k prémiovým účtům (třeba Spořitelna má u svého produktu Erste Premier pojištění až na 10 milionů).

Každopádně z cestovního pojištění se hradí jen léčebné výlohy (a tady je otázka, jestli u pracovní cesty by je stejně nemusel uhradit zaměstnavatel a pojistka je tak zbytečná), nehradí se škoda na vozidle (řízeném ani nabouraném) a další věci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SM3: Ok.

Obecně bych si na tohle zařídil nějakou regulerní cestovní pojistku - ne cestovní pojištění ke kartě.

Ovšem pokud jezdíš pouze po Evropě tak to zas takovej rozdíl nebude.

Jako první bych zkusil ČP jestli t idaj nějákou zajímavou nabídku.
    SM3
    SM3 --- ---
    ADAMIRA: Psal jsem zároveň do mBanky, myslel jsem, že je tu někdo kdo tam tohle přímo řeší. Datum odjezdu jsem většinou schopný doložit několika způsoby- smlouvou, platba kartou, dig. záznam jízdy, případně seženu nějaké prohlášení od firem apod. asi by se toho našlo víc.
    Mam ještě nějakou úrazovku od ČP a chci to dát celé dohromady a zrušit/navýšit apod. podle možností co mi kdo nabídne...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SM3: "Je to použitelné pro případ nehody v nákladním vozidle, jedu jednou za čas/nejsem zaměstnanec?"

Pročti si pojistné podmínky, opravdu se nespoléhej na názor na internetu!
    Jedna důležitá věc, zjisti si jakym způsobem se dokazuje datum vycestování (ty pojistky u Mbank bývaj 90-ti denní, něják se to vždycky udělá ale aby nedělali problém).

"Dají se u tohoto pojištění navýšit limity?"

většinoune, případně jiný druh pojistky, kam jezdíš že je chceš navyšovat?
    SM3
    SM3 --- ---
    Jak je to aktuálně s cestovním pojištěním, mam ho ke kartě u mKonta, už delší dobu tu kartu nepoužívám, takže si banka strhává něco navíc za vedení + to pojištění.
    Je to použitelné pro případ nehody v nákladním vozidle, jedu jednou za čas/nejsem zaměstnanec?
    Dají se u tohoto pojištění navýšit limity?
    Případně mají jinou pro mě použitelnou nabídku pojištění?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LD_DRTH: musí to jít na mLince - jiná varianta není:
    Spolumajitelé | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/informace-k-produktum/info/ucty/spolumajitele.html

Ale pokud jsi narazila na problém, tak bych ti asi mohl pomoci, pořád tam mám ještě kolegy, takže mi když tak napiš do zpráv víc info a já to posunu k někomu kompetentnímu.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    NELDE: ja uz ucet mam, islo o prevedenie indiv. uctu na spolocny ucet, a to ze sa deje cez mLinku.. ale na tej linke som sa toho moc nevybavila. Tak skusam zistit ci sa to neda previesť nejako inak.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Na mLince nezaložíš účet.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    NELDE: prave na ipaku sme boli na pobocke a pani za prepazkou ma odkazala na mLinku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam